سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نصیرزاده: وقتی گل محمدی و مجیدی قهرمان و نایب قهرمان شدند، چرا خارجی‌ها برگردند؟

عضو هیئت رئیسه سازمان لیگ فوتبال گفت: دلیل اصلی وضع قانون ممنوعیت جذب بازیکن و مربی خارجی، شرایط اقتصادی باشگاه‌ها و پرونده‌های آن‌ها در فیفا است.

به گزارش  خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان،  هوشنگ نصیرزاده، عضو هیئت رئیسه سازمان لیگ فوتبال درباره قانون ممنوعیت جذب بازیکنان و مربیان خارجی اظهار داشت: تمام تصمیمات سازمان لیگ با در نظر گرفتن آینده اتخاذ می‌شود و ممنوعیت جذب دروازه بانان خارجی در گذشته، باعث کشف استعداد‌هایی مانند بیرانوند شد. باشگاه‌ها بدون در نظر گرفتن اوضاع اقتصادی و مشکلاتی که تحریم‌ها برای کشور ما ایجاد کرده، بازیکن خارجی جذب کردند. ضعف باشگاه‌ها باعث سوق دادن بازیکنان خارجی به سمت طرح شکایت در فیفا و مدیون کردن فوتبال ایران در این نهاد بین المللی شده است.  

تصمیم گیری درباره جذب بازیکنان خارجی برعهده برگزار کنندگان مسابقات است

نصیرزاده در ادامه گفت: وقتی شما با یک بازیکن قرارداد ۳ ساله می‌بندید و در همان سال اول، ۲ ماه حقوق او را پرداخت نمی‌کنید، طبق رویه فیفا، به پرداخت تمام مبلغ قرارداد او محکوم می‌شوید، مانند  اتفاقی که در پرونده ویلموتس رخ داد. تصمیم گیری درباره جذب بازیکنان خارجی برعهده برگزار کنندگان مسابقات است. در ایتالیا قانون به این صورت است که هر تیم باید حداقل ۴ بازیکن ایتالیایی داشته باشد. این قانون به این دلیل وضع شده که بازیکنان خارجی زیادی در سری آ شاغل هستند.

بازیکنی را جذب کردیم که در واقع کلاهبردار بود

او افزود: بازیکن خارجی مانند بازیکن ایرانی نیست که به او بگوییم برو ۳، ۴ روز با تیم تمرین کن و سپس با او قرارداد ببندیم. تا زمانی که با بازیکن خارجی قرارداد منعقد نکنید و یک نسخه از قرارداد را به او ندهید، سر تمرین نمی‌رود. در ماشین سازی یک بازیکن پرتغالی به نام کامارو داشتیم که به او گفتیم برو سر تمرین، اما آن بازیکن گفت تا قرارداد نبندم در تمرینات شرکت نمی‌کنم. پس از اینکه با این بازیکن قرارداد بستیم، او گفت تا یک نسخه از قرارداد  را به من ندهید، تمرین نمی‌کنم و ما هم یک نسخه از قرارداد را به او دادیم. چند روز بعد اعضای تیم گفتند هر چقدر سانتر می‌کنیم این بازیکن حتی نمی‌تواند یک ضربه با سر بزند. درگیر فسخ قرارداد این بازیکن شدیم و حتی رئیس دفتر سفیر پرتغال هم با من صحبت کرد و گفت این شخص اصلا بازیکن نیست و یک کلاهبردار است.

ماجرای ویلموتس برای باشگاه‌ها هم اتفاق می‌افتد

عضو هیئت رئیسه سازمان لیگ با اشاره به محکومیت سنگین فدراسیون فوتبال در پرونده ویلموتس گفت: ماجرای ویلموتس برای باشگاه‌ها هم اتفاق می‌افتد. وقتی مربی یا بازیکن خارجی جذب می‌کنید و ۳ ماه پول ندارید به او پرداخت کنید، نتیجه همین می‌شود. در مقررات سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی، بندی وجود دارد که اعلام می‌کند خلبانی که به مدت ۲ ماه حقوق نگرفته، نباید پرواز داشته باشد، زیرا تمرکز کافی ندارد. همین قاعده در فوتبال هم وجود دارد و در صورتی که بازیکن ۲ ماه حقوق نگیرد، می‌تواند قراردادش را یک طرفه فسخ کند و تمام مبلغ قراردادش را بگیرد. اگر هزار بار هم راجع به این موضوع صحبت کنیم، باز هم تمام باشگاه‌ها از پرداخت حقوق بازیکنان در فاصله زمانی ۲ ماهه خودداری می‌کنند.  

انسان‌ها قوانین را در جهت منافع شخصی خودشان تفسیر می‌کنند

نصیرزاده گفت: انسان‌ها قوانین را در جهت منافع شخصی خودشان تفسیر می‌کنند. باشگاه‌هایی که می‌خواهند  بازیکن خارجی جذب کنند، دیاباته را مثال می‌زنند و می‌گویند او گل‌های زیادی زده، اما آن‌هایی که مخالف حضور بازیکنان خارجی هستند، به عملکرد ضعیف خارجی‌های بی کیفیت اشاره می‌کنند.

او در پاسخ به این سوال که آیا لیگ ایران به دلیل ممنوعیت جذب بازیکنان و مربیان خارجی از نظر فنی ضرر نمی‌کند گفت: قبلا در فوتبال ایران کمبود مدافع داشتیم و تیم ملی گل‌های زیادی دریافت می‌کرد. در همان مقطع مهاجمی مانند علی دایی را داشتیم که آقای گل جهان شد. اکنون فوتبال ایران با مشکل کمبود مهاجم گلزن مواجه شده و دلیلش این است که در چند سال گذشته، بازیکنان خارجی آقای گل لیگ ایران شدند. چند مهاجم خوب مانند آزمون و طارمی داریم که در لیگ‌های خارجی بازی می‌کنند؛ بنابراین در لیگ برتر مشکل کمبود مهاجم داریم. یک زمانی دروازه بان خوب کم بود، اما اکنون دروازه بانان، مدافعان و هافبک‌های خوبی داریم و در پُست مهاجم با مشکل مواجه شدیم.  

پنجره نقل  انتقالاتی ۲، ۳ باشگاه بسته شده است

نصیرزاده در واکنش به اینکه در چند فصل گذشته لالیگا هم بازیکنان خارجی مانند  مسی، رونالدو و  سوارز آقای گل شدند، اما بحث کمبود مهاجم در فوتبال اسپانیا مطرح نشده گفت: برای این قیاس باید مسائل اقتصادی را هم در نظر گرفت. شرایط اقتصادی ما خاص است. در حال حاضر پنجره نقل  انتقالاتی ۲، ۳ باشگاه بسته شده و دلیلش پرداخت نکردن مطالبات بازیکنان و مربیان خارجی بوده است.

وقتی گل محمدی و مجیدی قهرمان و نایب قهرمان شدند، چرا خارجی‌ها برگردند؟

او در خصوص بازگشت استراماچونی و کالدرون به لیگ ایران گفت: من هیچ وقت نگفتم استراماچونی و کالدرون به دلیل پرونده‌ای که دارند می‌توانند به ایران برگردند. وقتی یحیی گل محمدی و فرهاد مجیدی را داریم که تیم‌های آن‌ها قهرمان و نایب قهرمان شده اند، چرا باید دنبال مربی خارجی برویم. مشکل واقعی ما پول است. برخی باشگاه‌ها پول دارند و جریمه های خود را پرداخت می‌کنند، اما باشگاه‌هایی هم هستند که پول ندارند. تاکنون چند باشگاه ایرانی به دلیل همین مشکلات مالی خودشان را ورشکسته اعلام کردند. ما ۴ باشگاه خصوصی داریم و ۱۲ باشگاه دیگر دولتی هستند؛ بنابراین پول‌هایی که برای جریمه و غرامت به خارجی‌ها پرداخت می‌شود، از جیب بیت المال می‌رود.


بیشتر بخوانید:


قانون ممنوعیت جذب بازیکنان و مربیان خارجی ممکن است تنها یک مشکل ایجاد کند

عضو هیئت رئیسه سازمان لیگ در ادامه عنوان کرد: دلیل اصلی وضع قانون ممنوعیت جذب بازیکنان و مربیان خارجی، شرایط اقتصادی است و در وهله بعدی، پرونده‌های زیاد باشگاه‌های ایرانی در فیفا و خطری که آن‌ها را تهدید می‌کند باعث وضع چنین قانونی شد. تنها مشکلی که ممکن است به دلیل اعمال این قانون ایجاد شود، این است که باشگاه‌های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا نتایج خوبی نگیرند و سهمیه ما کمتر شود.  

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.