سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاربرد‌ها و فواید زهر زنبور عسل

درمانگران زنبور درمانی، متناسب با نوع بیماری افراد از نیش، سم یا دیگر فرآورده‌های زنبور عسل استفاده می‌کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، زهر زنبور عسل که به نام آپی توکسین (Apitoxin) هم شناخته می‌شود، شامل میزان زیادی از ترکیبات فعال بیولوژیکی، آمینواسید‌ها و آنزیم‌هایی است که دارای خواص ضدالتهابی، تسکین دهندگی درد و بهبود فرآیند درمان است.

همچنین خود نیش زنبور عسل، دارای اثر تعدیل‌کنندگی سیستم ایمنی است. این پاسخ نظریه‌پردازی شده است تا دلیلی باشد برای اثر درمانی آن در برخی بیماری‌های خاص که به دلیل پاسخ نامتعادل سیستم ایمنی بروز می‌یابند، بیماری‌هایی مانند: آرتریت روماتوئید، پسوریازیس و اگزما.

امروزه زهر زنبور عسل به‌منظور درمان بیماری‌های زیر استفاده می‌شود:
· آرتریت روماتوئید (RA)
· اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (بیماری ALS یا بیماری لوگریگ)
· بیماری آلزایمر
· مولتیپل اسکلروزیس (MS)
· اگزما
· پسوریازیس

فواید زهر زنبور عسل
درمان با نیش زنبور، روشی مؤثر است که توسط متخصصان وعده داده شده است، اگرچه بیشتر تحقیقات مربوط به کشت سلولی و مطالعات حیوانی است، با این حال چند آزمایش بالینی کوچک نشان داده‌اند که درمان با نیش زنبور عسل، برای چند بیماری، روشی ایمن و مؤثر است.


زهر زنبور عسل چیست؟

زهر زنبور عسل یک مایع اسیدی و بی‌رنگ است. زنبور‌های عسل، در شرایطی که احساس خطر کنند، آن را با نیش خود، به بدن هدفشان وارد می‌کنند.

زهر زنبور عسل شامل آنزیم‌ها، قند، مواد معدنی و آمینواسید‌ها است؛ که هم دارای اثر ضدالتهابی است و هم التهابی.

ملیتین، ترکیبی که شامل ۲۶ آمینواسید است، حدود ۵۰ درصد از وزن خشک زهر زنبور را به خودش اختصاص می‌دهد. در برخی مطالعات نشان داده شده است که دارای اثرات ضدویروسی، ضدباکتریایی و ضدسرطان است. ملیتین، همچنین مسئول درد ناشی از نیش زنبور عسل است.

زهر زنبور عسل شامل آنزیم‌ها، قند، مواد معدنی و آمینواسید‌ها می‌باشد؛ که هم دارای اثر ضدالتهابی است و هم التهابی زنبور عسل همچنین دارای پپتید‌های آپامین و آدولاپین است. این دو نیز مانند سم عمل می‌کنند و دارای خواص ضدالتهابی و تسکین دهندگی درد هستند.

زهر زنبور عسل شامل فسفولیپاز A ۲ نیز می‌باشد که یک آنزیم و یک آلرژن (ماده آلرژی‌زا) مهم است که باعث التهاب و آسیب می‌شود. با این وجود، طبق بعضی تحقیقات، همچنین این آنزیم ممکن است خاصیت ضدالتهابی و حفاظت از سیستم ایمنی داشته باشد.

همان‌طور که دیدید، اجزای تشکیل‌دهنده زهر زنبور عسل، با اثرات مثبت و منفی زیادی همراه است. نکته مهم این است که در حالی که تحقیقات نشان‌دهنده آن است که برخی ترکیبات زهر زنبور عسل ممکن است اثر مفیدی داشته باشد، اما اثرات هر ترکیب به تنهایی هنوز ناشناخته است؛ زیرا بسیاری از آن‌ها به خوبی مورد مطالعه قرار نگرفته‌اند.

چگونه از زهر زنبور عسل استفاده می‌کنند؟

از زهر زنبور عسل به طرق مختلف استفاده می‌شود و در اشکال مختلفی در بازار موجود است. به عنوان مثال محصولاتی مانند عصاره‌ها، مکمل‌ها، مرطوب کننده‌ها و سرم‌ها.

در همین حال، تزریق زهر زنبور عسل هم می‌تواند توسط متخصصان بهداشت، صورت بگیرد.

همچنین زهر زنبور عسل در طب سوزنی زنبور عسل یا زنبوردرمانی هم استفاده می‌شود؛ روشی که در آن، زنبور‌های زنده مستقیماً روی پوست شما قرار می‌گیرند و نیش خود را به درون آن القا می‌کنند.

مزایای بالقوه زهر زنبور عسل
· ضدالتهاب
· تسکین آرتریت روماتوئید
· سلامت پوست
· سلامت سیستم ایمنی
· درمان بیماری‌های نورولوژیکی
· کاهش درد‌ها
· احتمالاً، مبارزه با بیماری لایم
· درمان احساس سردی شانه‌ها

اگرچه نشان داده شده که زهر زنبور عسل چندین مزیت بالقوه دارد، توجه به این نکته مهم است که مطالعات درباره آن‌ها، هنوز به اندازه کافی نیست و در حقیقت بیشترین تحقیقات بر روی حیوانات و در لوله‌های آزمایشگاهی انجام شده است.

برخی از روش‌های درمانی با زهر زنبور عسل از جمله طب سوزنی، می‌تواند منجر به عوارض جانبی نظیر تورم، قرمزی و درد شود.

همچنین، زهر زنبور درمانی با ایجاد آنافیلاکسی، نوعی واکنش آلرژیک بالقوه تهدیدکننده حیات، می‌تواند سبب عوارض جانبی جدی و یا حتی مرگ در افراد بسیار حساس شود و می‌تواند تنفس را مشکل سازد.

سایر عوارض جانبی شامل، فشارخون بالا، خستگی، کاهش اشتها، درد شدید، افزایش خونریزی و استفراغ است.

نکته خاص اینکه، بررسی ۱۴۵ مطالعه در مورد عوارض جانبی این روش درمانی، نشان داد که به طور متوسط، ۲۹ درصد از افراد، عوارض جانبی (از خفیف تا شدید) را بعد از درمان با زهر زنبور عسل، تجربه می‌کنند.

در افراد مستعد، استفاده از محصولات دارای زهر زنبور عسل، مانند سرم‌ها و مرطوب کننده‌ها، نیز می‌تواند باعث بروز علایمی مانند خارش، کهیر و قرمزی شود.

منبع: تبیان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۳۸ ۲۰ آبان ۱۳۹۹
من
سمیرا
۰۴:۰۷ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
با سلام من همسرم زنبور دار است و من همیشه از رد شانه رنج میبردم هر چه شوهرم میگفت زنبور درمانی را انجام دهم من این کار را نمیکردم بالاخره راضی شدم چون درد زیادی داشتم دارو هم مصرف کرده بودم ولی زیاد تاثیر نداشت الان با زنبور درمانی ۷۰ در صد بهتر شدم من هنوز ۸ بار این کار را کرده ام عالی بود کاش زودتر این کار را میکردم ممنون
توکل فرج زاده
۲۳:۳۰ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
باسلام خدمت تمام زنبور داران زحمت کش خدا قوت من عاشق زنبورداری ام متاسفانه حساسیت به نیش زنبور دارم
ساعد
۱۴:۵۰ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
سلام
اگر زنبور یا پشه نیشتون زد فورا دورش با خودکار آبی خط بکشین زود خوب میشه و خارش نداره خودکار آبی
ناشناس
۱۹:۲۰ ۰۶ شهريور ۱۳۹۹
من از نیش زنبور می ترسم
مجید
۱۱:۲۹ ۰۶ شهريور ۱۳۹۹
خدمت همکاران زنبوردار سلام وخسته نباشید .متاسفانه دانش عمومی در رابطه با زنبور وعسل ومحصولات کندو بسیار پایین وگاهی خیلی اشتباه است این از کم کاری ما زنبوزداران در جهت اطلاعات عموم است والا بازار ۸۰ملیونی ایران بسیار گسترده وغنی است ودر ثانی ما با فروش عسل تقریبا مثل نفت خام فروشی می کنیم اگر فقط ۳۰درصد ما زنبورداران در قالب اتحادیه صنف خود فعالتر باشیم صددرصد فروش بیشتر ومحصولات بهتری به مردم خواهد رسید وباید با تبلیغات گسترده در همه سایت ها واماکن عمومی باور های غلط واشتباه مردم را در رابطه با عسل ومحصولات عسل را به اطلاعات درست هدایت کنیم انوقت خواهید دید چگونه کار وبارما وسلامت مردم در جهت مثبت پبش خواهد رفت ودست دلالها ومتقلب ها از بازار پر برکت محصولات کندو کوتاه خواهد شد .با تشکر از سابت با شگاه خبرنگاران جوان در جهت معرفی درست خواص نیش زنبور عسل.
احمد
۲۳:۳۱ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
ای خدا هیچ گونه حمایتی از ما زنبور دارا نمیشه چندین ساله شغلم زنبورداری هست آزمایش کامل از عسل میگیرم و برا افرادی که بالای سی کیلو بخواهند باز هزینه پست آزمایش قبول میکنم چون صادرات نداریم نمیتونم درست بفروشم آخرش باید بدم دلال و...پارسال میخواستم دستگاه زهر گیر زنبور بگیرم خوب شد نگرفتم از هر کی پرسیدم دیدم زهر زنبور نمیخوان
ناشناس
۰۱:۱۹ ۰۷ شهريور ۱۳۹۹
هیچ زنبورداری نمیاد عسل مرغوب بده مردم تقلبیه
ناشناس
۲۳:۳۶ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
من چند ساله زنبور دارم وقت بوده بیست زنبور نیشم زدههیچی نشده ولی از پارسال یکی نیش میزنه تمام بدنم بی حس میشهوبرای مدت دو اله سه ثانیه بی هوش میشم لطفا راهنمای کنی
ناشناس
۱۵:۰۴ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
خالق هستی درمان هر دردی را در طبیعت قرار داده.عاشقتم خدا جون.
یاسمن
۲۳:۲۴ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
تو این چن روزه خیلی زنبور نیشم زده نمیدونم چرا تموم بدنم خارش داره نخواستیم ایمنیمون بره بالا
ناشناس
۲۳:۱۷ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
سلام
داداش شما حساسیت داری به همون زنبور (نیش).
اگه شدید باشه باید آمپول ضد حساسیت استفاده کنی
محسن
۲۳:۳۶ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
چون بدنت حساسیت داره. زیر نظر پزشک باید باشه.
محمد
۱۳:۴۳ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
حساسیت نیست نگران نباش طبیعیه جاش بخاره و ورم کنه
دو سه روزه خوب میشه
ناشناس
۰۱:۱۶ ۰۷ شهريور ۱۳۹۹
احتمالا ای زنبور کرونا داشته