به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان در تحقیقات اخیر خود دریافتهاند که از دست دادن حس بویایی وچشایی در کرونا بسیار شدیدتر از سرماخوردگی معمولی خواهد بود و دلیل آن تاثیر ویروس کووید ۱۹ بر سیستم اعصاب و نورونها است.
در مجله معتبر راینولوژی گفته شده است که از دست دادن حس بویایی و چشایی یکی از علائم مشترک بین کووید ۱۹ و سرماخوردگی رایج است، اما شدت آن در بیماران کرونایی بیشتر است.
بر اساس مطلب منتشر شده در این مجله در سرماخوردگی از دست دادن حس چشایی و بویایی به علت گرفتگی و سوزش بینی است، اما در بیماران کرونایی مکانیسم بروز این علائم متفاوت و پیچیدهتر است.
کارل فیلیپت، از دانشکده پزشکی دانشگاه نوردویچ که در این تحقیق شرکت داشت، گفت: میدانیم که کووید ۱۹ با ایجاد واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن معروف به طوفان سیتوکین و با تأثیرگذاری بر سیستم عصبی رفتاری متفاوت نسبت به سایر ویروسها دارد؛ بنابراین ما گمان میکنیم که الگوهای از بین رفتن حس بویایی و چشایی بین دو گروه متفاوت است.
این دانشمندان در آزمایشی دو حس چشایی و بویایی ۱۰ بیمار کرونایی، ۱۰ بیمار سرماخورده و ۱۰ فرد سالم را مقایسه کردند.
فیلیپت و همکارانش در این آزمایش علاوه اینکه پی بردند از دست دادن حس بویایی و چشایی در بیماران کرونایی بسیار شدیدتر است، متوجه شدند که ویروس کووید ۱۹ میتواند به گیرندههای حسی آسیب بزند و ممکن است بیمار کرونایی برای همیشه در تشخیص مزه غذاها دچار مشکل شود.
کووید ۱۹ با ایجاد التهاب در بدن آسیبهای متفاوتی مانند مختل کردن گیرنده حسی را به وجود میآورد. همچنین این دانشمندان معتقدند که ممکن است که این بیماری بخشی از ساقه مغز متصل به حس چشایی را تحت تأثیر قرار دهد.
دانشمندان معتقد هستند در هردو گروه بیماران کرونایی و سرماخورده حس چشایی و بویایی با گذشت زمان به حالت عادی بازمی گردد، اما فقط ۳۰ درصد از بیماران کونایی توانایی تشخیص کامل مزهها را دارند؛ یعنی بعضی از بهبودیافتگان کرونایی ممکن است همواره با اختلالات چشایی مواجه شوند.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/