سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اولیانوف: اعضای شورای امنیت، آمریکا را عضو برجام نمی‌دانند

دیپلمات روس فضای شورای امنیت در خصوص فعال کردن مکانیسم ماشه علیه ایران را منفی و برخلاف خواست آمریکا ارزیابی کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، نماینده روسیه در سازمان‌های بین المللی در وین ادعا‌های آمریکا در خصوص به راه اندازی مکانیسم ماشه و بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران را موضوعی در تعارض با عقل سلیم توصیف کرد.

اولیانوف با اشاره به مخالفت‌های گسترده اعضای شورای امنیت با پیشنهاد آمریکا علیه ایران در پیامی توییتری آورد: مقاومت بسیار چشمگیری در شورای امنیت در برابر تلاش‌های آمریکا برای به راه اندازی مکانیسم ماشه وجود دارد. کشور‌های عضو از به رسمیت شناختن آمریکا به عنوان یک کشور عضو برجام امتناع می‌کنند. ادعا‌های آمریکا برخلاف عقل سلیم است.

اولیانوف در پیام دیگری تلاش‌های آمریکا را برای فعال کردن مکانیسم ماشه را مسبب ایجاد وضعی ناخوشایند توصیف کرد.

بنا به گزارش خبرنگار رویترز، در کمتر از ۲۴ ساعت پس از درخواست آمریکا برای فعال‌شدن مکانیسم ماشه و برگشت تحریم‌ها علیه ایران، ۱۳ کشور از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت مخالفت خود را با این اقدام واشنگتن اعلام کرده‌اند. این خبرگزاری اعلام کرد ۱۳ عضو شورای امنیت با ارسال نامه‌هایی تاکید کردند واشنگتن در سال ۲۰۱۸ از توافقنامه هسته‌ای ایران خارج شده است و دیگر عضوی از برجام نیست که بخواهد با استناد به آن مکانیسم ماشه را فعال کند.

این اعضا اعلام کردند آمریکا مشروعیت بازگرداندن تحریم‌های ایران ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را ندارد و درخواست آمریکا، بی‌اساس است. تنها کشور دومینیکن با تلاش آمریکا برای بازگرداندن مکانیسم ماشه مخالفت نکرده است. خبرگزاری رویترز همچنین اعلام کرد به دلیل مخالفت‌های گسترده اعضای شورای امنیت با فعال شدن مکانیسم ماشه و بازگشت تحریم‌ها علیه ایران، رئیس دوره‌ای شورای امنیت قطعنامه ادامه لغو تحریم‌های ایران را برای رای گیری در شورا مطرح نخواهد کرد.

بر اساس توافق صورت گرفته در برجام، تحریم‌های گذشته علیه ایران در شورای امنیت لغو نشده بلکه به حالت تعلیق درآمده است. آمریکا و یا هر کشور عضو دائم شورای امنیت می‌تواند با استناد به این موضوع مدعی نقض برجام از سوی ایران شود. در این صورت، طرفین سی روز مهلت دارند که با یکدیگر در این زمینه رایزنی و گفتگو کنند. در صورت عدم توافق، قطعنامه ادامه تعلیق تحریم‌های ایران در شورای امنیت به رای گذاشته می‌شود. در این حالت اگر همه کشور‌های عضو شورای امنیت هم موافق ادامه تعلیق تحریم‌های ایران باشند، آمریکا می‌تواند به راحتی به این قطعنامه رای منفی داده و با حق وتو تمامی تحریم‌های گذشته علیه ایران را بازگرداند.

 آمریکا که پیش از این نتوانست اجماعی برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت ایجاد کند، روز پنج‌شنبه از فعال‌کردن مکانیسم ماشه خبر داد.

انتهای پیام/

 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.