سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مقصر گرانی گوشت و مرغ پیدا شد!

علی رغم اختصاص ارز به واردات نهاده‌های دامی، اما قیمت ذرت و کنجاله سویا به سبب ناکارآمدی سامانه بازارگاه نرخ مرغ و گوشت قرمز را هم افزایش می‌دهد.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  چند ماهی است که تامین نهاده دامی مورد نیاز با نرخ مصوب، تولیدکنندگان دام و طیور را دچار سردرگمی کرده است چرا که اختلاف چند برابری قیمت با نرخ مصوب در افزایش هزینه تمام شده تولید تاثیر سوء دارد، این در حالی است که مسئولان ستاد تنظیم بازار برمبنای نهاده با نرخ مصوب، قیمت ها را اعلام می کنند که این امر با واکنش شدید دامداران و مرغداران مواجه شده است.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که علی رغم اختصاص ارز به واردات، ذرت و کنجاله به سبب نظام‌ ناکارآمد توزیع با نرخ مصوب به دست تولیدکننده نمی رسد، درحالی که برای شفاف کردن توزیع نهاده دامی، سامانه بازارگاه ایجاد شده است که تولیدکنندگان نه تنها سودی از این امر حاصلشان نشده است، بلکه با توزیع قطره چکانی ذرت و کنجاله سویا و دوگانگی قیمت در بازار و سودجویی عوامل واسطه و دلال، صنعت دچار بحران جدی شده است.

بررسی ها نشان می دهد که قیمت کنجاله سویا به مرز ۱۰ هزار تومان و ذرت ۳ هزار تومان رسیده که با نرخ مصوب خود اختلاف چندبرابری دارد که اگر مسئولان تدابیری برای رفع این بحران نیندیشند، با استمرار این روند بسیاری از تولیدکنندگان از چرخه تولید خارج می شوند که در آن صورت چاره ای جز تامین نیاز کشور همانند گذشته از طریق واردات نیست.
 

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از مشکلات اصلی فعالان دام و طیور طی هفته های اخیر و راهکار رفع این بحران با خبر شویم:

اختلاف چندبرابری قیمت کنجاله از بازارگاه تا بازار آزاد جای تامل است؟

سعید سلطانی سروستانی مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از پیرامون آشفتگی بازار نهاده‌های دامی اظهار کرد: در حال حاضر کنجاله سویا ۳ برابر بالاتر از نرخ مصوب به دست تولید کننده می‌رسد که این موضوع بسی جای تامل دارد که چرا با وجود واردات نهاده با ارز مصوب، شاهد اختلاف قیمت در بازار هستیم.

وی افزود: برخی از  واردکنندگان پس از واردات نهاده به جای توزیع اقدام به عرضه با قیمت‌های نجومی در بازار آزاد می‌کنند که دامدار برای سیرکردن شکم دام چاره‌ای جز خرید ندارد.

سلطانی ادامه داد: علی رغم اذعان مسئولان،  پیرامون ذخایر مناسب نهاده دامی در بنادر، اما شاهد اختلاف قیمت مصوب با بازار آزاد نهاده‌های دامی هستیم، در حالی که یک ریال هم نباید نرخ ذرت و کنجاله سویا به سبب واردات با ارز ۴۲۰۰ تومانی اختلاف داشته باشد.


بیشتر بخوانید


مدیر عامل اتحادیه دامداران با اشاره به اینکه اختلاف ۳ تا ۴ برابری قیمت کنجاله سویا با بازار آزاد توجیه اقتصادی ندارد، بیان کرد: این در حالی است که در سایه کمبود یا فقدان نظارت دستگاه‌های متولی سوء استفاده‌هایی رخ می‌دهد.

وی با تاکید بر این مسئله که کار توزیع نهاده‌های دامی باید دست کاردان سپرده شود، بیان کرد: مسئولان ذی ربط به جای واگذاری امور به تشکل و اتحادیه ها، کار را آزادانه در اختیار وارد کنندگان گذاشته اند که متاسفانه برخی از آن‌ها با نگهداری نهاده در انبار‌ها و سوء استفاده از فضای موجود، اقدام به عرضه با قیمت‌های بالا در بازار می‌کنند.

مدیر عامل اتحادیه دامداران از کمبود نهاده دامی با نرخ مصوب خبر داد و گفت: این در حالی است که کنجاله سویا، ذرت و جو به هر میزانی که دامداران از بازار آزاد بخواهند، ظرف چند ساعت تخلیه می‌شود.

وی قیمت مصوب هر کیلو جو را یک هزار و ۵۰۰ و کنجاله سویا ۲ هزار و ۴۵۰ تومان اعلام کرد و افزود: قیمت کنونی هر کیلو جو در بازار آزاد ۲ هزار و ۳۰۰ تا ۲ هزار و ۵۰۰ تومان و کنجاله سویا ۹ هزار تا ۱۰ هزار تومان است.

این مقام مسئول با تاکید بر توزیع نهاده از سوی تشکل‌ها و اتحادیه بیان کرد: با استمرار روند توزیع نهاده از طریق سامانه بازارگاه، اختلاف قیمت مصوب با بازار آزاد بیشتر می‌شود، از این رو دولت باید تمهیداتی بیندیشد چرا که با توزیع نهاده از طریق تشکل‌ها قیمت‌ها به یکدیگر نزدیک است یا در برخی موارد بازار آزاد ارزانتر از نرخ مصوب بود.

تعداد معدود واردکنندگان علت اصلی گرانی نهاده دامی

رحمت اله نوروزی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، تعداد معدود وارد کنندگان را علت اصلی گرانی نهاده‌های دامی در بازار برشمرد و گفت: هم اکنون کنجاله سویا با نرخ ۸ هزار و ۵۰۰ تا ۹ هزار تومان در استان‌های مختلف عرضه می‌شود که با نرخ مصوب اختلاف چندبرابری دارد.

وی افزود: با وجود آنکه جوجه طی مدت زمان ۴۰ تا ۴۵ روز به ثمر می‌نشیند، از این رو تدابیری برای افزایش چند برابری قیمت نهاده‌های دامی باید اندیشیده شود.

نوروزی ادامه داد: دولت تدابیری در جهت حمایت از مرغداران و کشاورزان باید بیندیشد تا سلطان وارد کننده نهاده دامی نتواند سود‌های هنگفتی را به جیب بزنند.

نوروزی ادامه داد: بار‌ها اعلام کرده ایم که در خصوص تولید سالیانه مرغ، میزان سویا تولید داخل باید سیاست گذاری دقیقی صورت گیرد تا کسری نیاز کشور از طریق واردات تامین شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با انتقاد از اختلاف چند برابری قیمت مصوب نهاده‌های دامی با بازار آزاد بیان کرد: علی رغم اختصاص ارز نیمایی به واردات، اما ذرت و کنجاله سویا در بازار آزاد با نرخ‌های چند برابری نسبت به سامانه بازارگاه عرضه می‌شود که علت این گرانی‌ها ناشی از تعداد معدود واردکنندگان است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در دوره قبل به آقای حجتی اعلام کردیم که برای رفع مشکلات در حوزه دام و طیور نیاز به سند استانی داریم به طوریکه با آنالیز عرضه و تقاضا اقدام به واردات کنیم.

 تامین ۴۰ درصد نهاده مورد نیاز از طریق سامانه بازارگاه

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه بازار نهاده‌های دامی همچنان آشفته است، اظهار کرد: در حال حاضر هیچ یک از استان‌ها آمار دقیقی از میزان ذرت و کنجاله سویا مورد نیاز برای ورود به ماه بعدی را ندارند که همین امر موجب شده مرغداران با چشم بسته اقدام به جوجه ریزی کنند.

وی افزود: با وجود آنکه هیچ یک از استان‌ها آمار دقیقی از میزان نهاده توزیعی از ابتدا تا پایان ماه از طریق سامانه بازارگاه ندارند، از این رو نمی‌توانند آمار و اطلاعات دقیق در اختیار مرغدار بگذارند تا بر مبنای آن برای تولید برنامه ریزی کند.

حجت با اشاره به اینکه امکان رصد نهاده توزیعی از طریق تشکل‌های مرکزی وجود دارد، بیان کرد: اگر همانند گذشته ذرت و کنجاله سویا از طریق تشکل‌های مرکزی به جای سامانه بازارگاه توزیع شود، این امکان وجود دارد که آمار نهاده‌های دامی را در اختیار مرغداران گذاشت تا دیگر شاهد افزایش لجام گسیخته ذرت و کنجاله سویا در بازار نباشیم.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: عرضه کنجاله سویا با نرخ ۱۰ هزار تومان بدان معناست که قیمت مرغ در بازار به بالای ۲۰ هزار تومان می‌رسد، در غیر این صورت تولید برای مرغدار صرفه اقتصادی ندارد.

وی با بیان اینکه ۴۰ تا ۴۴ درصد نهاده دامی از طریق سامانه بازارگاه توزیع می‌شود، گفت: مرغداران مابقی نهاده مورد نیاز را در بازار آزاد تامین می‌کنند که به سبب فقدان نظارت در بازار آزاد، تولیدکنندگان به سبب آنکه با موجود زنده سروکار دارند، چاره‌ای جز خرید با هر قیمتی ندارند.

این مقام مسئول ادامه داد: در گذشته با توزیع نهاده از طریق تشکل‌ها به سبب مدیریت واحد، مرغداران با مشکلات فعلی مواجه نبودند که متاسفانه در شرایط فعلی به سبب آنکه عمده وقت بخش دولتی در اجرا صرف می‌شود، دیگر فرصتی برای نظارت ندارند که این امر به سبب سوء استفاده توزیع کنندگان، تولید را دچار خدشه می‌کند.

حجت در پایان تصریح کرد: با نوسان چشمگیر نهاده‌های دامی و افزایش هزینه‌های تولید، مرغدار چاره‌ای جز عرضه با قیمت تمام شده ندارد، در غیر این صورت امکان ادامه تولید وجود ندارد، در حالیکه با واگذاری امور به دست تشکل‌ها شاهد سو استفاده در توزیع نهاده از طریق سامانه بازارگاه و اختلاف ۴ برابری قیمت کنجاله سویا با نرخ مصوب نیستیم.

نرخ کنجاله سویا به بیش از ۹ هزار تومان رسید

حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، روند توزیع و قیمت نهاده‌های دامی و احتیاط مرغداران در جوجه‌ریزی را عامل افزایش قیمت مرغ برشمرد و گفت: با افزایش قیمت گوشت قرمز و اقتصادی بودن نرخ مرغ، تقاضا برای مصرف این ماده پروتئینی افزایش یافته است.

وی کمبود نهاده دامی با نرخ مصوب را علت اصلی کمبود جوجه ریزی در بازار اعلام کرد و افزود: با توجه به اختلاف معنادار قیمت مصوب نهاده‌های دامی با بازار آزاد انتظار می‌رود که دولت قیمت منطقی مرغ را اعلام کند چرا که قیمت فعلی مرغ مطابقتی با هزینه‌های تولید ندارد.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه مرغداران از تامین و توزیع نهاده‌های دامی همچنان گلایه‌مند هستند، بیان کرد: تولیدکنندگان در امر جوجه ریزی با ترس و احتیاط عمل می‌کنند چرا که نسبت به آینده بازار نهاده دامی نگرانند.

اسداله نژاد ادامه داد: علی رغم اذعان مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت، بازار نهاده‌های دامی نه تنها بهبود پیدا نکرده بلکه حادتر شده به طوریکه قیمت کنجاله سویا به بیش از ۹ هزار تومان رسیده است که این امر واحد‌های تولیدی را در تامین نهاده‌های مورد نیاز با مشکلاتی روبرو کرده است.

به گفته وی، با وجود ترس مرغداران از گرسنگی مرغ‌های انتظار می‌رود که دستگاه‌های مسئول به وعده هایشان عمل کنند.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه بازار نهاده‌های دامی وضعیت مساعدی ندارد، بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تامین نهاده به سبب مشکل تامین ارز نمی‌تواند تمامی ذرت و کنجاله مورد نیاز مرغداران را با نرخ مصوب تامین کند.

 با وجود محدودیت و مشکلات تامین ارز نهاده‌های دامی بر آورد می‌شود که در بحث تامین ذرت و کنجاله سویا با بحران مواجه شویم.  بنابر آمار ماهیانه ۱۰۵ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که با این وجود ۲۲۰ تا ۲۳۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می‌شود که این میزان جوابگوی نیاز داخل است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۱۸ ۲۴ شهريور ۱۳۹۹
فقط اعدام
ناشناس
۱۳:۰۳ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
چراکسی پیگیر قیمت سرسام آور لوازم خانگی نیست
ناشناس
۱۲:۳۴ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
سلطان را معرفی کنید
عذررا
۱۲:۱۶ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
بیچاره مردم دیگه نون خالی هم ندارن بخورن مملکت شده دلار سکه مسکن بی کاری
حسن
۰۹:۵۹ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
سلطان سکه رو گرفتن به قول خودشون اعدام کردن البته اعدام مشون ویزای کاناداست دیدید که سکه الان شده ۱ میلیون تومن
ناشناس
۱۲:۲۹ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
هیچکدام اعدام نشدن یا مثل شهرام جزایری ها و بابک زنجانی ها آزادند
ناشناس
۰۹:۱۹ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
چی توی این مملکت واقعیه که قیمت گوشت و مرغ باشه از همه غیر واقعی تر و عوضی تر خود مسئولین که سالهای ساله بر مسندی تکیه زده اند که نه صلاحیت آن را دارند نه سواد آن را دارند ونه توان اداره هشتاد میلیون جمعیت ناراضی را فقط یک راه میماند عذرخواهی خداحافظی
ناشناس
۰۸:۰۰ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
خودتونوگرفتیم ماخودمون مرغداری داریم کی میگه ذرت ۳تومانه ذرت توکرمانشاه۴هزاره سویا۹هزاردویست تومان الکی نمیدونی حرف نزن مگه میشه بابت ذرت سویااینقدرهزینه کردی ولی دولت دبگه به مرغدارمرغتوارزان بفروش چه خبرمگه ماذرت سویاروارزان میخریم تامرغمونوبه قیمت منصف بفروشیم
امیراسماعیل پرتوی
۰۷:۳۲ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
یعنی با وجود این همه کامپیوتر و اینترنت نتونیم توزیع درست انجان بدیم خنده دار و گریه داره.
چند سال پیش من شخصا طرح یک سایت اینترنتی دادم خدمت آقایان فرمودند خودمان داریم می نویسیم. ........
ناشناس
۰۶:۵۷ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
مقصرآمریکا ست چون نظارت بربازارهم تحریم کرد ما توتحریم ناظارت ها مون گیر افتادیم باید درخواست کنیم چهارتا نظارت پر وپاقرص ازچین برامون بیارن تا بتونیم تحریمهامون دور بزنیم ای ذلیل بشی ترامپ جلو نظارتامونم گرفتی
حسین
۰۶:۳۰ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
جرا مقصر ین رو اعدام نمی‌کنید تا درس عبرتی برای دیگران شود
ناشناس
۱۲:۳۱ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
تا حالا چند مقصر اصلی اعدام شدن که این دومی باشه؟
ناشناس
۰۶:۰۵ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
فقر،ایمان رامی برد.
ناشناس
۰۴:۵۷ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
خودم دامدارم اینقد خوراک دام گرون شده ک کیلویی ۲۰۰ تومن هم باشه سود هم نداریم فعلا کیلو رو میفروشیم ۶۵ تومن میتونم بگم تنها شکمهامون رو میتونیم با این اوضاع سیر کنیم وضعیت دردناکه
دولت امید
۰۴:۴۳ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
عجب .مقصر.هع.همه چیو انحصاری کردید .دنبال مقصر هم می گردید.اصلا مگه قیمت مهمه؟ قدرت خرید خیلی وقته ازبین رفته به خودتون زحمت ندید.بزارید همینجوری سر به فلک بکشه. کیه گوشت بخره
ناشناس
۰۲:۰۲ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
بیچاره شدیم گرانی انقد زیاده که از خجالت بی پولی نمیتونم تو بازار با بچم قدم بزنم چون هرچی بخاد شرمنده میشم سفرهای مردمو خالی کردن الانم افتادن با تاراج مملکت دریاها چاهای نفت معادن اینارو دارن میدن به چین و روسیه یا خدا بکش منو راحت کن به امام حسین ۳۰ سالمه ولی از زندگی سیرم
ناشناس
۰۱:۱۷ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
فقط فکر شکم باشیم که گشنه نباشیم ماهارا پیش زن و بچه ها مون سرپایین نگه داشتین هیچ آینده ای در این کشور نداریم
ناشناس
۲۳:۵۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
از زمین و مسکن که گران شد که صدر درصدش برای خود کشور است همه فهمیدن پشت گرانی چه کسانی هستند .....مردم فهمیدن
خودم
۲۳:۵۲ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
من نبودن دستم بوذ تقصیر آستینم بود. واسه بی مسئولیتی و بی کفایتی خودشون دنیال مقصر میگردند
ناشناس
۲۳:۵۲ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
چند ماهی میشه نهاد های دامی قیمتشان چند برابر شده و مسئولان هیچ توجهی نمی کردن الان که ‌یه کم گوشت گرون شد چون که به ضرر خودشون بود صدا شون در اومد چرا به فکر تولید کننده نیستین الان همه دارن جمع می کنند از بس ضرر کردن
فرزاد
۲۳:۳۵ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
کی گفته گوشت گوسفند گرونه دلال ها میان ۴۰هزار میخرن ازمون ماهم عشایریم چشم وامید ما به این بره هاهست هیچ پولی انچنانی درنمیارع
ناشناس
۲۳:۱۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
بریند جمعش کنید با این.وضعیتی که درست کردیند
ناشناس
۲۳:۱۳ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
ماست۲هزار تومانی شد ۱۲ ت
گوشت ۳۰ ت شد ۱۲۰ت
دلار ۳ت شد ۲۳ت و تا ۳۰ نفس گرفته تا بره
خونه ی ۱۰۰میلیونی شده۵۰۰میلیون
و ....
این بود وعده ی ۱۰۰ روزه؟!!
وعده ی تدبیر!!؟
وعده ی امید!!!؟
چرا بخاطر یه آزادی فک ملت رو به فنا دادید و رأی؟!!!
بخدا همه ی اونایی که باعث و بانی و رأی دهنده اند در خیر و شر طرف شریک اند
اینهمه گرانی آخرش هم ماهانه ما فقط ۴۵٪تا الان توی ۵سال اضاف شده
ناشناس
۲۳:۱۳ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
ماست۲هزار تومانی شد ۱۲ ت
گوشت ۳۰ ت شد ۱۲۰ت
دلار ۳ت شد ۲۳ت و تا ۳۰ نفس گرفته تا بره
خونه ی ۱۰۰میلیونی شده۵۰۰میلیون
و ....
این بود وعده ی ۱۰۰ روزه؟!!
وعده ی تدبیر!!؟
وعده ی امید!!!؟
چرا بخاطر یه آزادی ملت رو به فنا دادید و رأی؟!!!
بخدا همه ی اونایی که باعث و بانی و رأی دهنده اند در خیر و شر طرف شریک اند
اینهمه گرانی آخرش هم ماهانه ما فقط ۴۵٪تا الان توی ۵سال اضاف شده
قاسمی
۲۳:۰۴ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
باسلام مردم عزیز مانی تولیدکننده دام بایداذوقه دامشوگران بخره چراتوقع بی جاداربن که گوشت ارزون بشه سال قبل جووذرت وکاه نصف امسال میخریدن گوشت گران بود اما امسال دوبرابر شده آذوقه اماگوشت ازپارسال ارزون تر شده کی باید جواب این ضررروبده
سید محمدامین
۱۲:۰۸ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
مردم میگن از ریشه باید مشکل حل شه که به دامدار هم ضرر نرسه
ناشناس
۲۲:۵۶ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
سلطان تخم و گوشت گوسفند و گوساله و شتر مرغ و
سلطان سلطان ها و سلطان هرچی که باشه سازماندهی شده از هر جا نمیتونه باشه چونکه همشون موفق بودن تا الان تو خرابکاری و توی هر چیزی سلطان ها وجود داره و حرفه ای
قانون باید عملی بشه که قوانین رو عمل نمیکنند و دور میزنند و یا مستقیم میرن روش
حمید
۲۲:۴۴ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
سلام
فکر کنم اشتباهی اسم هندوستان رو گذاشتن هندوستان باید اسم ایران رو میذاشتن هندوستان.آخه از بس سلطان گرفتن بابا چه خبره.الانم که سلطان گوشت؟!!!
پس کی سلطانهای ریاست رو میگیره؟؟؟؟
ایرانی
۲۲:۴۲ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
همیشه دست دولت و دلال و واسطه گرو سلطان و غیره دستشون تو یه کاسه هست ک ملت رو دور بزنن ، مگه هر وقت اعتراضی شد رسیدگی شد؟ مگه مردم کم از گرسنگی و بی پولی اعتراض کردن؟ آیا مسئولی اهمیتی داد؟ آیا دولت اهمیتی داد آیا خودشونو در قبال رنج.های مردم مسئول دانستند؟ علی برکت الله
رضا
۲۲:۴۱ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
از فردا گوشت میشه کیلوی ۱۵۰ هزار. چون سلطان گوشتو گرفتن .عجب
چراعهلی
۲۲:۳۸ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
اگردولت.مرغ.گوشت.لبنیات.گران.نکند..کسری.دوزی.خوداش.ازگجا.پر.کند
ناشناس
۲۲:۰۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
حتما مقصر سلطان مرغه اونوهم پیداکنین
شایدم سلطان گوشت
سلطان خودرو سکه رو که پیداکردن
ایشاا اینوهم پیدامیکنن حل میشه نگران نشین
ناشناس
۲۱:۵۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
مقصررررر:)))
ناشناس
۲۱:۵۳ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
بیخیال شین بابا سلطان سکه رو دستگیر کردین سکع گرون تر شد بقیه ی سلاطینو دستگیر کردین گرون تر شد اینا انگاری تو بازار باشن بهترع
عادل
۲۱:۵۲ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
تازه یکی نیست جلوی سیل افغان رو بگیره چند سال دیگه مملکت رو صاحب میشن ..
ناشناس
۲۱:۴۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
کار از کار گذشته مقصر ارزانی بگیرید
ناشناس
۲۱:۴۴ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
من که دیگه گوشت نمی خورم به بچه ها هم گفتم شرمسارم چیکار کنم کم میارم فکرش و هم نمی کنم دیگه خسته شدم من کارم کار کردن که 14 ساعت کار میکنم دیگه چیکار کنم کیلویی بشه یه میلیون برام فرقی نداره
سید محمدامین
۱۲:۱۰ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
الهی خدا اون کسانی رو که اونجور مردم رو شرمنده ی زن وبچه اشون کردن جوابشو بده بحق امام حسین
فرمان
۲۱:۳۷ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
گرانی مرغ کاش درد ما این بود با حرف های مسخره گرانی نان و مرغ کاری کردند که گرانی وسایل دیگه یادمون بره آخ بنازم به ارزانی خودرو
ناشناس
۲۱:۱۶ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
سلطان
جون سلطان
بدو اینو گرون کن
همون طور که گرون می کنی مردمو بترسون
امین
۲۱:۱۳ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
من که میدونم پیام من را پخش نمی کنید اما بدونید همه مقصران مشخصا فقط نیاز به برخورد داره اما مسئولان همیشه به قول مرحله آخر (برخورد ) می بازن
جعفري
۲۱:۱۱ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
اصلا كشاورز و دامدار گيرم هزينه زياد تحمل ميكند ولي توليد ميكند ولي فاصله قيمت دام زنده و گوشت نسبت ١به٢ بايد باشد يعني قيمت گوشت دو برابر دام زنده باشد در صورتي كه ٤برابر است يعني ١٠٠٪‏گران فروشي ميشود هزينه ٣٠٪‏بالا و فروش گوشت هم ١٠٠درصد سود براي مغازه دارها بنابرين ١٣٠درصد گران فروشي بر دوش و بپاي كشاورز و دامدار نوشته ميشه خودش هم يك طرف قضيه است و طرف ديگر مردم و مصرف كننده
هست كه ضرر ميكنند و مسئولان به دنبال فرافكني هستند نه دنبال علاج كار
یک شهروند
۲۱:۰۸ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
واقعا نرخ مرغ وگوشت در خرم آباد هم گران است مرغ کیلویی ۱۹ هزار چه خبره نان در هم بی کیفیت است ولی ککسی رسیدگی نمکند
ناشناس
۲۱:۰۵ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
مسخرها....بغلی بگیر ...یه کلافه....بغلی بگیر....
سعید
۲۱:۰۴ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
سلطان گوشت هم دارید
حمید
۲۰:۵۶ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
نه بابا
ناشناس
۲۰:۴۴ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
یعنی واقعا اینقدر سخته که نمیتونین قیمت ها رو کنترل کنید؟
بابا نمیتونید استعفا بدین اموات خودتون رو عذاب ندین
م
۲۰:۳۷ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
همچی هست هیچی هم گیرون نشده هرکی گفته بیخود کرده همچی مفتته به خدا
ستوان‌رجبی
۲۰:۲۷ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
دنبال‌مقصر‌اصلی‌بگردین‌دولتو‌میگم‌
نه‌مقصر‌جعلی
ناشناس
۲۰:۲۲ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
بنده نتیجه گرفتم مسببب این گرانیهای ،افسار گسیخته با توجیهات الكی ،ابکی،مسولین ،انسانهای فضایی هستند ،همه مسولین اله برکتالله کارشان درست است،
ناصری
۲۰:۱۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
جای تاسف داره که خیلی راحت ارز در اختیار اقایون گل پسر م میزارن بعد خیلی راحتر تخلف دزد ی اختلاس میکنن بعد دولت مردان فقط نظاره میکنن در من وامثال ما یا باید حسرت یک کیلو گوشت ومرغ رابکشیمیا باید تاوان گران خریدن را واقعا باید الان خون گریست به حال مردم ایران
علی
۲۰:۱۶ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
مقصر همه بد بختی های مردم دولته. اگه دولت برای چند ماه تعطیل میشد و کشور به حال خود رها میشد همه مشکلات مردم و کشور حل میشد
ناشناس
۲۰:۰۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
مقصر آقا زاده ها که ارز دولتی میگیرند مقداری از آن را اختلاس مقداری احتکار که گرون میشه
سعید
۲۰:۰۸ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
سلام . من یک مرغدار هستم اگر میخواهید مشکل نهاده و دونرخی نهاده حل شود باید نهاده هارو به تعاونی ها بدهید نه اینکه در استان یک یا دو نفر نهاده ها رو تقسیم کنند . با این کار به بعضی از تولید کنندگان زیاد میرسه به بعضی ها کم که این مورد باعث میشه تولید کننده بشود دلال و شکل گرفتن مافیا نهاده در جهاد استان ها و افزایش قیمت مرغ و گوشت. سامانه بازرگاه مشکل داره. تمام لطفا پخش کنید .
ناشناس
۲۰:۰۳ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
مقصر گرانی دولت است بیخود دنبال شخص نباشید
امید
۱۹:۱۷ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
مردم دارن تلف میشن تو دنبال عامل گرانی گوشتی ...دیگه عادی شده
همشهری
۱۹:۱۱ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
آقایون عزیزان
زیاد بخری بجرم سلطان میگیرنت
عیدی
۱۹:۰۵ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
چقدر هم بهشون احترام می‌زارن (سلطان) مردم عجیبی هستیم .
ناشناس
۱۹:۰۳ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
قیمت ها رو آزاد کنند
مثل ترکیه
بعد حقوق ها رو به حد استاندارد برسانند!
این چه نوع مدیریتی هست !
قیمت بنزین ۲۰ هزار تومن
یا ۲۰ تومن باید باشه
قیمت گوشت مرغ ۳۰ تومن
قیمت حقوق کارگر ۱۰۰۰ دلار باید باشه
کشور با قیمت های غیر واقعی مثل یه کشتی بحران زده میشه !
ناشناس
۱۹:۰۱ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
کاه کیلویی ۱۴۰۰ تومن،دامدار بیچاره چه کنه
ناشناس
۱۹:۰۱ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
دامداران که همگی ورشکست شدند
یکی باید باشه این دلال های وازرت صمت و تعزیرات را کنترل کنند بقیه دلال ها پیشکش
اینا کلا خودشان باعث گرانی همه چیز میشن سهم خواهی این ها باث شده سنگ رو سنگ بند نشه کارمندان نمونه هم از این ها انتخاب میشه!!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۸:۲۲ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
دولت تدبیررررررر......
ناشناس
۱۸:۱۱ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
خب خداروشکر، مشکل گوشت و مرغ هم حل شد. بریم مشکل بعدی
ناشناس
۱۸:۰۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
میشه جای این مسئولین را عوض کرد
از مسئول سوال کردن چرا وضع اینجوریه شروع میکنه به آسمون ریسمون بافتن، برادر من ۷/۵ساله که ملت بخاطر بی تدبیری و چشم بستن تحت شدیدترین فشارها قرار گرفتن.
ناشناس
۱۸:۰۰ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
آفرین قاتل بروسلی رو پیدا کردین آفرین
بلوچ
۱۷:۳۰ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
دم شما گرم ولی وقتی پراید ۵۰ میلیون بود سلطانش رو گرفتین الان شده ۱۰۰میلیون میشه کاری به این سلاطین نداشته باشید
حسن
۱۷:۳۰ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
سلطان سکه راهم پیداکردن سکه از ۴ملیون پریداومد ۱۱ملیون
ارش
۱۷:۲۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
آقا مقصر همه گرانی ها من هستم !!!!
کل مملکت چهل ساله دستتون هست دنبال مقصر میگردید
ارش
۱۷:۲۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
آقا مقصر همه گرانی ها من هستم !!!!
محمد
۱۷:۲۲ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
همیشه یک متهم وتوجیح برای گرانی وکم بود کالا پیدا می کنند همان راستش را بگید عامل گرانی خود دولت است وسلام
امیرحسین
۱۷:۱۴ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
اگر برفرض علت گرانی گوشت مرغ وگوسفند گرانی نهاده های آنها باشد واین مجوز قابل قبول باشد خوب بخدا قسم نهاده های ما هم افزایش یافته پس حقوق ما را هم به همین دلیل باید افزایش دهنند
ناشناس
۱۵:۳۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
خیلی گران شده
من که ماهی یک عدد مرغ هم به زور میخرم. تازه یک عدد مرغ را هم چهار وعده غذا میپزم.
ناشناس
۱۵:۳۵ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
خداوکیلی ای مسئولین بشنویدمن پارسال حدوداهفتصدتامیش داشتم.به قرآنی که ازش دم می زنیدومی پرستیدش حدودشش ماهه ازبس آذوغه دام گران شده نتونسته ام براشون فراهم کنم وتمام گوسفندام از بی قوه ای وبی پروتئینی تلف شدندوتعدادشون به حدودیکصوپنجاه عددرسیده
بهروز
۱۵:۳۱ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
مرگ بر آمریکا
ناشناس
۱۴:۵۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
دولت برای جلوگیری از افزایش قیمتهای کالای اساسی که برای آن ارز 4200 اختصاص می دهد دو راه بیشتر ندارد راه اول عرضه کالای اساسی با کالا برگ (البته اون هم مفسده های خودش را دارد ) وراه دوم که خیلی آسان تر از راه اول است ونیاز به زیر ساخت هم ندارد حذف پرداخت دلار نرخ دولتی به کالای اساسی واختصاص نرخ دلار آزاد وواریز مابه تفاوت نرخ دلار دولتی وآزاد به حساب یارانه بگیر ها که عمدتا قشر ضعیف وآسیب پذیر جامعه هستند مگر نه اینکه اختصاص دلار نرخ دولتی به سبب حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه است.
ناشناس
۱۴:۵۴ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
میشه بگید گوشت چه مزه اییه
ناشناس
۱۴:۵۰ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
باسلام مقصر گرانی پیدا شده چه فایده‌ای ندارد به حال مردم فقیر
رضا
۱۴:۴۸ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
من خودم کشاورز بودم ولی از بس باسیاست گذاری شما مسولین سوختم که چاره ای جز تغییر شغل نداشتم
ناشناس
۱۴:۴۸ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
فقط تو قصابی میبینیم ولی جرأت خرید نداریم
قاسم
۱۴:۴۴ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
مقصر تمام گرانی ها فقط و فقط دولت هستش، هرچی گرونتر بشه مالیاتش بیشتر میشه، دولت موظف هستش تمام بازار رو کنترل کنه، چطور نرخ بنزین تو کل ایران یک قیمت هستش، اگر بخواد همه چیز ارزون میشه باعث گرونی خودش هست نه مردم.
علی
۱۴:۳۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
دلال داره کنجاله میده به حیوان یا دامدار؟بیچاره دامدار با قیمت پایین میخرن.......
ناشناس
۱۴:۳۸ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
بخدا مردم ایران گناه دارن ب میر ب پیغمبر گناه داریم با تحریم های امریکا نابود داریم میشیم امیدوارم امریکا با اروپا جنگ کنه نابود بشه واقعا این حق ماست ولی خدا جای حق نشسته الان اوضاع اقتصادی امریکا افتضاحه مردمش خونه ندارن
ناشناس
۱۴:۳۷ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
چه خبر بی فایده ای .دولت که دیگه امیدی بهش نیست .ولی چرا قوه قضاییه بطوری جدی ورود نمیکنه؟؟!!
علی
۱۴:۳۷ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
گاو دارم قیمت پارسال ۲۲میلیون بود الان ۱۳تومن میدم نژاد هلشتاین جوان
حسین
۱۴:۳۳ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
ماشاالله کشور ایران از هرچی کم بیاره ولی از بحران کم نمیاره!! یه روز دلار،یروز مرغ وگوشت،یروز طلا،یروز خودرو ...... خداخیرشون بده که نمیزارن آب تو دل مردم تموم بخوره
نادر
۱۴:۳۱ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
بالفرض گرونی مرغ و گوشت اینایی بودن که اینا گفتن،گرونی اقلام ایرانی چی گردو ۲۴۰ هزار پسته ۱۸۰ هزار ....ایناهم سویا و کنجاله میخورن
ناشناس
۱۴:۳۰ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
مرگ بر آمریکا
ناشناس
۱۴:۲۲ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
دولت وهمه مسعولان کشور عامل گرانی وهرج ومرج بازار هستن
ناشناس
۱۴:۱۳ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
سلطان گوشت رو دستگیر کردن؟!
ناشناس
۱۹:۵۲ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
شکمت سلطان گوشته
ناشناس
۲۱:۴۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
فعلا دنبال سلطان ریزش بورسن
ناشناس
۱۴:۱۲ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
هر کسی برای خودش شده سلطان و داره خون مردمو میمکه
ناشناس
۱۴:۱۱ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
از مسکن که هیچ ربطی به تحریم ندارد از زمین تا مصالح برای کشور است بفهمید چه کسانی دارن تحریم امریکا را علت این وضع میداند اقایان دست بردارید مردم فهمیدن
بینوا
۱۴:۰۴ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
پشنهادمیکنم این مسوولیت واردات وتوزیع نهاده های دامی رابه کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی ومسئولین تامین اجتماعی بسپارند تابا متناسب سازی قیمت‌ها. وهمسانسازی قیمت‌ها باتوجه به اصل عدالت و رعایت انصاف تولیدکننده گان عمده راباتوجه به نقدینگی زیادو فراوان تامین وتقویت کنندو تولیدکنندگان جز وخردرا باتوجه به کمبودنقدینگی ازچرخه کار وتولیدخارج ومستمری بگیرحداقل بگیرهمسانسازی شده کنند(البته بارعایت شرط انصاف. عدالت تأمینی)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
علی برکت الله
ناشناس
۱۳:۵۱ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
الکی دنبال مقصر نگردین
ناشناس
۲۱:۰۲ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
یعنی چی الکی دنبال مقصر نگردیم

علت و میدانیم و مقصر هم میشناسیم باید علت را رفع و مقصر و مجازات کنیم
ناشناس
۱۳:۴۶ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
علت گرانی نا کارامدی،بی مدیریتی،دزدی ،ظاهرسازی،،طعمه ورزی،،مبا رزه،نداشتن واقعی با عاملین فسادو دزدی،،و هزاران ضعف دیگر ،
ناشناس
۱۳:۴۴ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
سفره مردم هرروز خالیتر می کنند
علیرضا
۱۳:۳۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
اقااا تقصیر آمریکاس.
جواد
۱۳:۳۰ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
سلطان گوساله لابد
ناشناس
۱۳:۲۷ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
ای بابا مسءولین که می گفتند همیشه مقصر امریکاست حالا چی شده عوامل دیگه را مقصر می دونید نکنه خدایی نکرده دارید مردم را مسخره می کنید نه اینکه دستشون به هیچ جا بند نیست احتمال اینکه قضیه مسخره کردن مردم باشه هست
ناشناس
۱۳:۲۶ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
مقصر فقط دولت هست
عادل
۱۳:۲۶ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
با سلام خدمت مسولینی که دم از گرانی گوشت قرمز(گوسفند) میزنند با این تورم و گرانی ۱۰۰درصدی که شده قیمت خوراک طیور که سر به فلک کشیده .هنوزم قیمت طیور فرقی نکرده بازم مسولین تو فکر ما نیستند .مقصر اصلی دامداران هستند برادر من تولید نکنید همون بهتر که وارد کننده باشند
ناشناس
۱۳:۲۴ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
چی ارزون هست تو این مملکت
ناشناس
۲۲:۵۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
بی دین شدن
ناشناس
۰۷:۲۳ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
مقصر اصلی دولته دنبال چی میگردین
ناشناس
۱۳:۲۲ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
تا یکسال آینده چیزی به اسم گوشت قرمز تو بازار پیدا نمیشه.همه دامدارا با این اوضاع هزینه ها ورشکسته شدن و نابود شدن.
ناشناس
۱۳:۲۰ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
ب عراق صادر نکن خود بخود ارزون میشه
ناشناس
۲۳:۰۳ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
بی‌ربط حرف نزن دادا
واردات و صادرات باید رو حد و حساب باشه نه بیشتر نه کمتر
جوجه کشی ها و ... تأثیرش رو میذاره