رسول کربکندی کارشناس فوتبال در گفتوگو با خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ارزیابی اش از لیگ نوزدهم اظهار کرد: امسال مسابقات لیگ برتر فوتبال به علت شیوع ویروس کرونا ۲ ماه به تعویق افتاد و این موضوع باعث شد که کیفیت بازیها پایین بیاید. نوسان زیادی را در جدول رده بندی شاهد بودیم و تا آخرین لحظه تیمهای آسیایی و سقوط کننده به لیگ دسته یک مشخص نبودند.
کارشناس فوتبال درباره جایگاه سپاهان در لیگ برتر بیان کرد: به هر حال تیم سپاهان با صرف هزینه زیاد و در اختیار داشتن بازیکنان خوب رتبه پنجم را در جدول رده بندی بدست آورد و این موضوع از اتفاقات عجیب و غریب لیگ نوزدهم است.
کربکندی بیان کرد: تیم پرسپولیس برای چهارمین سال متوالی قهرمان شد و رکورد خوبی هم به ثبت رساند و از آن طرف، تیم استقلال فراز و نشیب زیادی در جدول داشت و در نهایت با کسب جایگاه دومی سهمیه آسیایی را گرفت و این تیم در جام حذفی هم شانس قهرمانی دارد.
او درباره سقوط تیمهای شاهین بوشهر و پارس جنوبی جم به لیگ دسته یک گفت: به هر حال این تیمهای جنوبی با وجود در اختیار داشتن تماشاگر، مشکلات مالی شان حل نشد و وزارت نفت این تیمها را حمایت نکرد و در نهایت از لیگ برتر سقوط کردند.
کربکندی درباره علت ناکامی تیم سپاهان در کسب سهمیه آسیایی گفت: به هر حال منتفی شدن حضور قلعه نویی در تیم ملی، بازی نکردن سپاهان برابر تیم پرسپولیس و افزایش اختلاف این تیم اصفهانی با صدر جدول همه این مسائل باعث شدند که حاشیههایی برای طلایی پوشان ایجاد شود. علاوه بر این سپاهانیها چند بازیکن مصدوم در پستهای حساس خود داشتند که نفرات جایگزین نتوانستند به خوبی وظایف خود را انجام بدهند. در مجموع تیم حرفه ای، با برنامه و امکانات عالی همانند سپاهان به جایی میرسد که رتبه پنجم در لیگ برتر بدست میآورد و سهمیه آسیایی هم نمیگیرد.
او درباره ارزیابی اش از بهترین گزینه برای هدایت تیم سپاهان بیان کرد: به نظرم تیمهای پرطرفدار مشکلات بیشتری نسبت به سایر تیمها دارند و در ابتدا سپاهانیها باید تکلیف مدیرعامل خود را مشخص کنند و بعد به سراغ انتخاب سرمربی بروند. به هر حال جذب مربی خارجی در لیگ برتر ممنوع شده است، اما من دچار شک و تردید هستم که مسئولان فوتبال بتوانند این قانون را اجرایی کنند.
کربکندی افزود: سپاهان تیمی است که بودجه خوبی دارد و این تیم به ندرت با مشکل مالی مواجه است و مطالبات مالی بازیکنانش به تعویق نمیافتد. به هر حال حیف است که تیم سپاهان فصل آینده در لیگ قهرمانان آسیا حضور ندارد و باید کار اساسی برای این تیم اصفهانی انجام شود و طبق خواسته هواداران خود سرمربی جدید را انتخاب کنند.
کارشناس فوتبال درباره ممنوعیت جذب مربیان و بازیکنان بیان کرد: به هر حال اکثر تیمهای فوتبال ما در زمینه پرداخت مطالبات مالی با مشکلاتی مواجه هستند و پروندههای حقوقی زیادی در فیفا دارند که اعتبارشان را در این نهاد اجرایی از دست دادند. به نظرم این موضوع تصمیم حرفهای در فوتبال روز دنیا نیست.
او درباره محکومیت فدراسیون فوتبال به پرداخت غرامت ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو به ویلموتس اظهار کرد: اظهارات مسئولان فوتبال متناقض است، چرا که آنها در گذشته اعلام کردند که قرارداد خوبی با ویلموتس بستند و بعد از لغو قراردادش ۳ ماه بیشتر نباید جریمه بدهند، اما اکنون با محکومیت سنگینی مواجه شدند. به هر حال اشتباه بزرگی در قرارداد ویلموتس صورت گرفت و باید با مسببان این قضیه برخورد شود، به شرطی که ارادهای وجود داشته باشد.
کربکندی درباره نقش مدیران ورزش در پرونده ویلموتس گفت: زمانی که قراردادی بسته میشود وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال در این موضوع دخیل هستند و باید این قضیه بررسی شود و جلوی فساد در ورزش گرفته شود و کار اساسی صورت بگیرد. به هر حال مسئولان فوتبال اعلام کردند که تیمها نباید مربی خارجی بیاورند، اما سرمربی تیم ملی خارجی است و قوانین قابل هضم نیست. همچنین قوه قضاییه باید به مسئله قرارداد ویلموتس ورود کند و به طور واقعی با فساد در فوتبال برخورد شود.
کارشناس فوتبال درباره فساد در فوتبال اظهار کرد: من زمانی که سرمربی تیم فوتبال صبای قم بودم بیان کردم که فوتبال کثیف است، به همین علت ۳ میلیون تومان جریمه شدم. به هر حال فساد در فوتبال روز به روز گسترش مییابد و شرط بندی هم اضافه شده است. فوتبال ما با پول بخش دولتی اداره میشود و خصوصی سازی بهترین راهکار برای جلوگیری از هدر رفتن هزینههای صورت گرفته است. به هر حال مدیران فوتبال فقط هزینه میکنند و بدهیهای زیادی را به جا میگذارند.
او درباره معرفی پدیده های فوتبال گفت: مربیان و بازیکنان جوانی در لیگ برتر بودند و علاوه بر این شاهد حضور داوران جوان هم بودیم. به هر حال لیگ امسال نقاط مثبت هم داشت، اما تعویض مربیان هم زیاد بود و این موضوع نشان میدهد که دلالان در فوتبال ما نقش پررنگ و تعیین کنندهای دارند.
کربکندی درباره عملکرد داوران فوتبال گفت: قضاوت خوبی از داوران در لیگ نوزدهم ندیدیم و آنها اشتباهات زیادی در اواخر بازیها داشتند. به هر حال حق و حقوق داوران داده نمیشود و همین موضوع باعث میشود که اتفاقاتی در داوری رخ بدهد. البته فضا برای قضاوت داوران جوان در مسابقات ایجاد شد و این یکی از نقاط مثبت بود. به نظرم اگر حقوق داوران داده شود جلوی فساد گرفته میشود.
کارشناس فوتبال بیان کرد: به هر حال حساسیت بازیها تا روز آخر لیگ برتر فوتبال ادامه داشت و همین موضوع باعث جذابیت مسابقات شد. البته اکثر تیمها مشکلات مالی زیادی در لیگ نوزدهم داشتند و بدهیهای زیادی روی هم انباشته شد. به هر حال فوتبال ما درآمد ندارد و این رشته ورزشی به جز برای دلالان، برای دیگران هیچ نفعی ندارد. در مجموع اکثر باشگاههای ما با بودجه دولتی اداره میشوند و هیچ ارادهای هم برای بهبود شرایط وجود ندارد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/