سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۸ رفتار کودک که نشان دهنده کمک خواستن است

کودکان مانند بزرگسالان، فراز و نشیب‌های خاص خود را دارند. آن‌ها می‌توانند بسیار حساس باشند و به دلیل مسائل یادگیری یا محیط خانوادگی آن‌ها احساس اضطراب کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  عدم توجه  به کودکان می‌تواند پرخاشگری و بیش فعالی در کودکان را برانگیزد. در ابتدا شناخت این رفتار‌ها مهم است و باید سعی در رفع این رفتار‌ها داشته باشیم. ما در این مقاله اطلاعاتی درباره شایع‌ترین رفتار‌های نادرست در کودکان را جمع آوری کرده ایم که می‌تواند به شما در درک بهتر آن رفتار‌ها کمک کند.

۱- کودک شما پرخاشگری میکند و شما را گاز میگیرد:
پرخاشگری در کودکان نوپا را می‌توان با پیشرفت مغز آن‌ها مرتبط دانست. ساده بگوییم، اگر کودکتان پرخاشگری کرده و شما را گاز میگیرد به این دلیل است که مغز کودک شما در مرحله ساختار یافتن و به دست آوردن مهارت استدلال و تفکر منطقی است.


بیشتربخوانید


گاز گرفتن و پرخاشگری بازتاب منفی از شیوه و سبک تربیت شما نیست. آن‌ها ممکن است یک اسباب بازی را به سر شما پرتاب کنند، در حالی که شما سعی می‌کنید آن‌ها را ببوسید. کودکان نوپا ظرفیت کافی مغزی برای کنترل خود ندارند.

بهترین روش برای واکنش به پرخاشگری کودکان:
از عصبانی شدن، فریاد زدن و یا خجالت دادن کودک اجتناب کنید. حواس کودک را از این کار پرت کنید و بعد کار‌های مناسبی که کودک انجام داده را الگو قرار دهید و از کودک بخواهید که آن‌ها را انجام دهد.

۲. کودکتان نوسانات خلقی دارد:

گاهی کودکان با یک چیز کوچک اشک و فریاد سر میدهد با اینکه در نظر شما اتفاق خاصی رخ نداده مثلا به جای لیوان آبی شما به او لیوان صورتی داده اید. دلیل اینکه کودک گا‌ها مضطرب و ناآرام میشود و نوسانت خلقی نشان میدهد این است که به مرور احساسات کودک رشد کرده و پیچیده میشود، اما بعضی وقت‌ها کودکان توانایی هماهنگی با این تغییرات را ندارند و هر اتفاقی برای آن‌ها بسیار ناامیدکننده است و برای آن‌ها مانند پایان جهان احساس می‌شود.

بهترین روش برای واکنش با نوسانات خلقی کودکان:
خونسرد باشید و به آن‌ها اجازه دهید تا ناامیدی خود را ابراز کنند، اما در عین حال به آن‌ها نشان دهید که اشکالی ندارد و در واقع با آن‌ها هم دردی کنید. به آن‌ها روش‌های مثبتی نشان دهید تا احساسات خود را رها کنید.

۳-کودک شما از انجام یک سری از کار‌ها امتناع می‌کند.
اگر کودک شما کفش خود را پرتاب می‌کند، از لباس پوشیدن خودداری می‌کند، یا کوله پشتی خود را نمی‌بندد و یا بر روی صندلی کودک در داخل خودرو نمی‌نشیند ممکن است به معنای این باشد که خسته است و میخواهد راحت و مدتی استراحت کند.

بهترین روش برای واکنش با لجبازی کودکان:
نیازی نیست که کودکان را با خود به همه جا ببرید و یا در کلاس‌های مختلف شرکت کند این کار‌ها میتواند باعث عکس العمل‌های غیرمنتظره از سمت کودک شود.

۴- اگر کودکتان شیطنت‌های زیادی میکند:
وقتی کودک شما نمی‌خواهد آرام بگیرد، سعی می‌کند دعوا کند یا تمام مدت در اطراف شما میدوید، و از در و دیوار آویزان میشود به این دلیل است که میخواهند فعالیت بدنی انجام دهند و انرژی خود را تخلیه کنند و یا با بچه‌های دیگر ارتباط برقرار کنند.

بهترین روش برای واکنش با شیطنت‌های کودکان:
برنامه کودکان خود را بررسی کنید. شاید آن‌ها وقت آزاد زیادی داشته باشند و نمی‌دانند انرژی خود را کجا تخلیه کنند. سعی کنید بعضی از زمان‌های بازی کودکانتان را با بچه‌های دیگر هماهنگ کنید.

۵- کودکتان اسباب بازی‌ها را بیرون می‌اندازد و می‌شکند.
کودک شما ممکن است اسباب بازی‌های خود را بشکند، با آن‌ها تهاجمی بازی کند و یا حتی یک ماشین یا عروسک جدید را نادیده بگیرد. این می‌تواند نشان دهنده این باشد که آن‌ها از ماندن در خانه خسته شده اند و میخواهند فعالیت دیگری انجام دهند.
آیا کودک شما هم ناهنجار است؟!

بهترین روش برای واکنش رفتار‌های تهاجمی کودکان:
سعی کنید فعالیت‌های مختلفی را به کودکتان پیشنهاد کنید، اما به آن‌ها برای انجام آن فعالیت فشار نیاورید. به عنوان مثال، شما حتی می‌توانید خودتان ان فعالیت را انجام دهید اگر بچه شما واقعاً می‌خواهد در آن شرکت کند، به شما ملحق می‌شوند.

۶- کودک شما به همه چیز نه می‌گوید:
کودکان می‌توانند از خوردن غذای خود امتناع ورزند، دندان‌های خود را مسواک نمی‌زند یا لباس خواب خود را نمی‌پوشد و آن‌ها در هیچ زمینه‌ای همکاری نمیکنند. این نوع رفتار‌ها ممکن است نشانه این باشد که فرزند شما می‌خواهد در واقع کنترل امور را دست خودش بگیرید.

بهترین روش برای واکنش به امتناع کردن کودکان:
در این شرایط درخواست تان را به صورت دو یا چند گزینه‌ای مطرح کنید به عنوان مثال می‌توانید به جای اینکه بگویید غذا بخور، بگویید داخل آشپزخانه غذا میخوری یا داخل اتاق؟

۷- کودک به شما دروغ می‌گوید:
کودکان می‌توانند برخی چیز‌ها را دروغ یا مبالغه کنند، اما اگر این اتفاق بیش از حد رخ دهد، نباید آن را نادیده بگیرید. این ممکن است به این دلیل باشد که از چیزی می‌ترسند احتمالا از واکنش شما وحشت دارند

بهترین روش برای واکنش دروغ گفتن کودکان:
اول: به روی کودک در مورد دروغ گفتن شان نیاورید.

دوم: سعی کنید دلیل دروغ گفتن کودک را پیدا کنید.

سوم: بیشتر از رفتار‌های مثبت آن‌ها قدردانی کنید.

۸- کودکتان دیگران را میزند:
اگر کودکتان، دیگران را می‌زند، در صورتی که زیر ۵ سال باشد به این دلیل است که هنوز مهارت‌های ارتباطی را یاد نگرفته است و اگر بالای ۵ سال باشد به دلیل عصابنیت و ترس است. همچنین، شیوه رفتار والدین می‌تواند بر این واکنش‌ها تأثیر بگذارد.

بهترین روش برای واکنش به کتک زدن کودکان:
- رفتار مناسب را به کودک آموزش دهید

- الگوی خوبی باشید

- محتوای فیلم، بازی، داستان و ... کودکانتان را بررسی کنید. در قصه‌ها و نمایش‌های شما و اطرافیان نباید از خشم و کتک کاری استفاده شود.

- به کودک کمک کنید احساسات خود را بیان کند

- به نیاز‌های عطفی او توجه کنید

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.