سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تکلیف ۳۶ هزار کولر قاچاق کشف شده در خوزستان چه شد؟

چندی پیش خبر کشف ۳۶ هزار کولر قاچاق در خوزستان، رسانه‌ها را پُر کرد و تصمیماتی برای آنها گرفته شد، اما اینکه تکلیف آنها به کجا رسیده همچنان مشخص نیست.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، نام استان خوزستان که بر زبان جاری می‌شود، عرق از پیشانی سرازیر و گرمایی سوزان وجود آدمی را فرا می‌گیرد. به لحاظ جغرافیایی در منطقه‌ای گرم و خشک قرار دارد و مردمانش به گرما عادت کرده اند، ماه فروردین که غزل خداحافظی را می‌خواند، تنور گرما برای جنوبی‌ها دست تکان می‌دهد و می‌خواهد بگوید که کوله بارش را در این استان باز کرده است.

هوای بیشتر مناطق خوزستان به حدی گرم است که دقیقه‌ای نمی‌توان بدون دستگاه‌های خنک کننده تاب آورد، نسیم از این سو و آن سو می‌آید، اما کاش نمی‌آمد، چون همین نسیم که وقتی اسمش به زبان می‌آید، یادآوری خنکای باد است، تا استخوان مردم این دیار گرم را می‌سوزاند.

به هر طرف که نگاه می‌کنیم، خورشید با همه توان می‌تابد، داغ داغ است هوا، البته نا گفته نماند که در فصل تابستان و ماه خرداد شرجی‌های غیرقابل تحمل در خوزستان خودنمایی می‌کنند و گاهی میزان رطوبت هوا را تا ۱۰۰ درصد بالا می‌برند. از دما‌های بالای ۵۰ درجه و تعطیلی و کاهش ساعت اداری که دیگر نگویم بهتر است، چون همه می‌دانند از خرداد تا شهریور بار‌ها این اتفاق می‌افتد و کارمندان زودتر به خانه می‌روند.

راننده تاکسی با دستان آفتاب سوخته با لنگی که در دست دارد، عرق از صورتش پاک می‌کند و پول‌های تا خورده، بدون گوشه و پاره را با دستان خیس از عرق جمع آوری می‌کند و می‌شمارد تا وقتی به خانه می‌روند و اهل منزل از او پرسیدند امروز چقدر از مسافرکشی درآمد کسب کردی، جوابی داشته باشد. هزار تومانی، ۲ هزار تومانی و گاهی هم ۵ هزاری و ۱۰ هزاری لا به لای پول‌هایی که از رطوبت هوا خیس شده اند به چشم می‌خورد.

در آنسوی شهر دستفروش زحمتکش که گرمای هوا را تحمل کرده و وقتی نگاهی به سر تا پایش می‌اندازی، گمان می‌کنی قبل از اینکه به راه بیوفتد تا به خانه برود، در رودخانه کارون آب تنی کرده، اما چنین نیست، خیسی لباس‌های او از آب رودخانه نیست، خود را هم با آب لوله کشی خیس نکرده است، سر تا پایش را عرق زحمت خیس کرده و وقتی به خانه می‌رود خود را با باد پنکه‌ای که صدای جیرجیرش اعصاب را لگدمال می‌کند، خنک کرده و به فکر فردای خود است که چقدر می‌تواند درآمد داشته باشد تا عرق شرم و خجالت از پیشانی اش سرازیر نشود.

اما همه خوزستان را به نخل‌های سر به فلک کشیده و استوار می‌شناسند، مرد نخلدار با دشداشه سفید و چفیه‌ای که به دور سر پیچیده با چشمان تیزبین قهوه‌ای رنگ و ابرو‌های پرپشت به نخل نگاهی می‌اندازد، دمپایی‌های خاکی را به پا می‌کند و با دستان زبر و پینه بسته طناب ضخیمی که گرداگرد نخل پیچیده تا از تنه اش بالا رود را به دور کمر می‌اندازد و یا علی می‌گوید و پا بر پلکان نخل گذاشته و بالا می‌رود تا دانه‌های رطب و خارک را جدا کرده و به بازار عرضه کند. خورشید درحال غروب کردن  است و کار این مرد نخلدار هم رو به پایان، باید دل از نخل کنده و به خانه برود.

اندکی زیر سایه نخل استراحت می‌کند و با ذوق به حاصل دسترنج خود نگاه می‌کند، اما هوا بس ناجوانمردانه گرم است و هیچ چیز جز باد سرد کولر، آتش درونش را سرد نمی‌کند. آنقدر هوا گرم و سوزان است که حتی کولر‌های گازی و آبی و دور تند پنکه‌های سقفی و رومیزی هم کفاف خنک و خشک کردن عرق پیشانی را نمی‌دهد. به خانه که رسید چای قند پهلو را با قاشق کوچک طلایی هم می‌زند و صدای جیلینگ جیلینگ برخورد آن با دیواره استکان، مرهمی بر خستگی این مرد است. چای را که سرکشید، چشمانش را بر هم گذاشته تا خستگی در کند و آماده کار و تلاش فردا شود.

کولر‌های دو تیکه و پنجره‌ای تنها درمان گرمای هوای خوزستان هستند و طی ماه‌های اخیر قیمت آنها به حدی افزایش یافته که شاید بسیاری از افراد توان خرید نداشته باشند، حتی در برخی ادارات و سازمان‌های دولتی هم در یک اتاق بزرگ و با تعداد زیادی کارمند، فقط یک کولر روشن است و وقتی وارد اتاق می‌شوی، گویی وارد سونا شده‌ای که ترجیح می‌دهی آنجا نمانی. ناگفته نماند که برخی افراد سودجو با دیدن چنین شرایطی و حتی کمبود کولر در بازار، تصمیم می‌گیرند برای کسب سود‌های هنگفت این دستگاه خنک کننده و ضروری را قاچاق کنند.

خرداد ماه پارسال خبر کشف ۳۶ هزار کولر قاچاق در استان خوزستان با تلاش عوامل نیروی انتظامی در استان در رسانه‌ها و فضای مجازی پیچید. کشف چنین محموله‌ای برای خوزستانی‌ها خوشحال کننده بود، چراکه نیاز بازار و دستگاه‌های اجرایی به این وسیله خنک کننده را رفع می‌کرد. چندروزی گذشت و خبری دیگر در برخی رسانه‌ها مبنی بر اهدای این تعداد کولر مشکوفه به ادارات، دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی دست به دست می‌شد.

روز‌ها و ماه‌های گرم و سرد سال ۹۸ گذشت، سال ۹۹ هم از راه رسید و گرمای سوزان و خرماپزان هم در آسمان خوزستان جولان می‌داد، برخی کارمندان با تکه‌های کاغذ که به دست داشتند خود را خنک می‌کردند تا شاید بتوانند مرهمی بر گرما و عرقی که سراسر وجودشان را فرا می‌گرفت، بگذارند. اما خبری از توزیع کولر‌های کشف شده نبود. پس ماجرا چیست و چرا چنین وعده‌ای عملی نشد؟ پیک گرم در استان از اواخر خرداد آغاز شده و تا شهریور ماه ادامه دارد. پس کولر‌ها چه روزی در اماکن دولتی روشن می‌شوند؟

خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در خوزستان پیگیری این موضوع را در دستورکار خود قرار داد و با مسئولان مختلف و مربوطه تماس گرفت. در ادامه جواب مسئولان را می‌خوانیم.

تعیین تکلیف ۳۶ هزار کولر قاچاق کشف شده در خوزستان بر عهده چه کسی است؟

بهرام جباری رئیس اداره بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان به خبرنگار ما گفت: کولر‌های کشف شده به ۳۶ هزار دستگاه معروف شده اند، اما در واقع این تعداد نیستند، چراکه کولر‌ها دو تیکه هستند و تعداد کندانسور‌ها و بدنه در آمارگیری محاسبه شده است.

او با بیان اینکه تعیین تکلیف این کولر‌ها انجام نشده است، افزود: ۲ سال پیش پرونده آنها از سوی نیروی انتظامی خوزستان تشکیل و به سازمان تعزیرات حکومتی استان ارسال شد، سپس تعزیرات حکومتی احکام مربوط به آنها را صادر کرد و وزارت دادگستری دستور توقیف داد.

جباری اهدای این تعداد کولر به سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی را حدس و گمان و شایعه عنوان کرد و بیان داشت: متولی تعیین تکلیف کولر‌های مکشوفه سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان نیست.

جزئیات پرونده ۳۶ هزار کولر قاچاق از زبان مدیرکل تعزیرات خوزستان

مدیرکل تعزیرات حکومتی خوزستان گفت: من در این روند توقف پرونده ۳۶ هزار کولر، اجحاف یا امر خلاف قانون و ضابطه‌ای را ندیده‌ام؛ وزیر دادگستری بنا به دلایلی که وی را به این اقناع رسانده، درخواست توقف اجرا را در دی ماه ۹۸ از عالی‌ترین مقام قضایی کشور داشتند.
جزئیات پرونده ۳۶ هزار کولر قاچاق از زبان مدیرکل تعزیرات خوزستان

 نعمت‌الله بیراوندی، مدیرکل تعزیرات حکومتی خوزستان اظهار کرد: در حوزه‌های بهداشت و درمان و همچنین بیمارستان‌های دولتی و خصوصی و خدمات آن‌ها اگر اضافه دریافتی یا تقلبی صورت گرفته باشد مردم می‌توانند شکایات خود را اعلام کنند که پس از بررسی کارشناس مربوطه، پرونده به تعزیرات ارجاع داده خواهد شد.

وی افزود: در حوزه گسترده‌تر قاچاق کالا و ارز که شاید حتی مهم‌تر از سایر حوزه‌ها نیز باشد، نیرو‌های انتظامی، مرزبانی، سازمان بنادر و گمرکات به عنوان کاشف و ضابط، تخلفی را که کشف می‌کنند ضمن تشکیل پرونده با نظرات کارشناسی به تعزیرات ارجاع می‌دهند.

مدیرکل تعزیرات حکومتی خوزستان عنوان کرد: ما برای اینکه بازاری آرام داشته باشیم و مردم بتوانند نیاز‌های خود را تامین کنند قانونگذار سه فرایند را پیش‌بینی کرده است.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین این موارد این است که کالا در بازار وجود داشته باشد و این تامین، آرامش روانی مردم را فراهم کند تا به سمت احتکار خانگی نروند.

بیراوندی در پاسخ به چگونگی دخل و تصرف در وضعیت اموال قاچاق بعد از کشف و ضبط بیان کرد: بعد از کشف و رسیدگی که نسبت به پرونده قاچاق توسط تعزیرات انجام شد، این مال قاچاق به سازمان جمع‌آوری و فروش املاک تملیکی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ارجاع داده می‌شوند.

وی افزود: کالا‌های قاچاقی با صاحب مشخص به سازمان جمع‌آوری و فروش املاک تملیکی و کالا‌های بدون صاحب به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ارجاع داده خواهند شد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی خوزستان در رابطه با وضعیت تملیکی ۳۶ هزار کولر قاچاق گفت: بعد از صادر شدن رای قطعی در رابطه با این کولرها، تعزیرات حکومتی بخشی از جریمه را وصول کرد؛ در اجرای ماده ۴۸ قانون مبارزه با قاچاق شناسایی اموال نیز باید صورت بگیرد که انجام شد.

وی افزود: اما در دی ماه سال ۹۸ با یک توقف اجرای حکم مواجه شدیم به جهت اینکه جریمه‌ها توسط تعزیرات در حال وصول بود و تعیین تکلیف اموال با سازمان جمع‌اوری و فروش اموال تملیکی در حال انجام بود؛ در این سازمان اموال کارشناسی شده و پس از قیمت‌گذاری و مزایده به فروش می‌روند.

بیراوندی بیان کرد: در رابطه با اینکه فروش این ۳۶ هزار کولر در استان باشد یا در مزایده به فروش برود، مرجع پاسخگو، سازمان جمع‌آوری و فروش املاک تملیکی خوزستان خواهد بود.

مدیرکل تعزیرات حکومتی خوزستان عنوان کرد: من در این روند توقف پرونده ۳۶ هزار کولر، اجحاف یا امر خلاف قانون و ضابطه‌ای را ندیده‌ام؛ وزیر دادگستری بنا به دلایلی که وی را به این اقناع رسانده، درخواست توقف اجرا را در دی ماه ۹۸ از عالی‌ترین مقام قضایی کشور داشتند.

وی افزود: اجرا از لحاظ قانونی و همچنین وصول‌ها متوقف شده است که بنا به تشخیص دو نفر از معتمدین کشور یعنی وزیر دادگستری و ریاست قوه قضاییه است و من به عنوان مدیرکل تعزیرات حکومتی خوزستان به این دو تصمیم احترام می‌گذارم و تا زمانی که تصویب بعدی فرا نرسد در این توقف باقی خواهیم ماند.

گزارش از ملیحه گریزی نسب

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
محمد آلبوغبش
۰۹:۰۲ ۰۶ شهريور ۱۳۹۹
درود به مردم خونگرم خوزستان .
رضا
۲۲:۰۶ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
با عرض سلام .باید خدمت عزیزان حدود ۷۸هزار کولر دو تیکه در یکی از انبار های شهر شیبان بوده نه ۳۶۰۰۰ هزار تا .خدادمیدونه که بقیه کولر ها رو میخوان چکار کنن.که توسط ضابت قضایی فعلا این پرونده بسته مونده.همه میدونن که اگه این کولر ها وارد بازار بشن قیمت این کولر ها نصف خواهد شد
ناشناس
۱۵:۳۵ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
دولت بی تدبیر چغدر بلدم بلدم
حکیمه
۱۵:۱۹ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
بهتره که این کولر ها رو به ما روستاییان زحمتکش ..روستای مچریه هستیم بعد از سیل قرار بود به ما کولر برسه که نرسید لطفا پیگیری کنید
حکیمه
۱۵:۱۹ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
بهتره که این کولر ها رو به ما روستاییان زحمتکش ..روستای مچریه هستیم بعد از سیل قرار بود به ما کولر برسه که نرسید لطفا پیگیری کنید
ناشناس
۱۴:۲۷ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
جالبه اونوقت چند روز پیش از سامانه ایی در بازرسی رونمایی کردن که کارش گزارش مردم هست خب این یکی از اونها
ناشناس
۱۴:۲۱ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
یعنی کسانی که این کولرها رو کشف کردند اینقدر بیسواد و بی اطلاعات بودند که معنی کولر دوتیکه رو نفهمیدند
ناشناس
۱۴:۲۱ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
بهتر نبود آنها را به خانواده های فقیری که د این هوای گرم طاقت فرسا با کولر آبی دارن روزگار سر می کنند اهدا می کردند .
FARAZ
۱۴:۰۷ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
منتظرن که قیمتشون چند برابر بشه بفرووشن به مردم بیچاره
ehsan
۱۳:۲۰ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
تازه این کولرها رو هست و این همه قیمت رو دولت گرون کرده اگه نبود چی میشد
منصور صباغی
۱۲:۵۲ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
باسلام
حتما دست یکی از این آقازاده ها دراین قاچاق مشارکت داشته ولا غیر
ناشناس
۱۲:۲۲ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
آخه تصور کنین 36 هزار نه ، 18000 کولر بیاد تو بازار . آیا باز هم قیمت 25 میلیون ، 30 میلیون باقی می ماند . پس مسئولین فعال برای کنترل قیمت ها (که خدای ناکرده یه وقت کم نشود) هنوز برای آنها تعیین تکلیف نکرده اند و نخواهند کرد الی . . .
ناشناس
۱۲:۱۱ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
اقساطی بدین مردم خوزستان استفاده کنن
مجتبی
۱۲:۰۴ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
متاسفانه یک موتور کولر اسپیلت ۳۰ هزار در خوزستان به بیش از ۵ میلیون رسیده .
مجتبی
۱۲:۰۴ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
متاسفانه یک موتور کولر اسپیلت ۳۰ هزار در خوزستان به بیش از ۵ میلیون رسیده .
پیمان اشراقی
۱۲:۰۳ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
سلام ،

۳۶ هزار خیلی است ،
علی
۱۰:۳۵ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
کیفیت و تکنولوژی کالاهای به قول خودتون قاچاق ده برابر کالاهای داخلی
C
۱۰:۲۹ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
تو این فکرم کسایی که حق امثال اینارو به باد دادن توی قیامت میخوان چی بگن؟
ناشناس
۱۰:۱۴ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
چرا از سیستم قدیمی برای خنک استفاده نمیشه اون سیتم باید گرما میگرفت تا سرما ایجاد کند مناسب هست برای مناطق گرم که به صورت