سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سخنگوی وزارت بهداشت مطرح کرد؛

آخرین تصمیم گیری‌ها برای نحوه عزاداری در محرم

لاری درباره نحوه برگزاری مراسم محرم در روزهای کرونایی و مجازات متخلفان بهداشتی و تمهیدات بهداشتی کنکور توضیح داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: شش ماه است که از آغاز کرونا در کشور می‌گذرد، بیماری که همه جهان را درگیر خودش کرده و شرایط اجتماعی، اقتصادی و... را تحت تاثیر خودش قرار داده است.

او افزود: تاکنون میزان ابتلا در دنیا از مرز ۲۲ میلیون نفر گذشته است و این بیماری ۷۸۰ هزار نفر در دنیا تلفات داشته است. در کشور ما نیز میزان فوتی‌ها در آستانه ۲۰ هزار نفر است البته هنوز هم نادانسته‌های ما در برابر دانسته‌های ما درباره این ویروس بسیار زیاد است و مردم و کادر بهداشت و درمان متحمل رنج‌های زیادی شدند.

هنوز هیچ کدام از واکسن‌های کرونا مورد تایید سازمان جهانی بهداشت نیست

او ادامه داد: خیلی‌ها عزیزان‌شان را از دست داده‌اند. این سردرگمی و بلاتکلیفی که برای برنامه‌ریزی‌های اقتصادی و زندگی‌مان وجود دارد، ممکن است همه ما را آزار دهد. در عین حال همه می‌دانیم که می‌توان در بحران‌ها تهدید‌ها را به فرصت بدل کنیم. هوشمندانه‌ترین روش این است که خودمان را با شرایط تطبیق دهیم و یک سبک زندگی جدید کرونایی را انتخاب کنیم.

لاری با بیان اینکه همه دنیا از جمله کشور ما به شدت درگیر با آخرین متد‌ها درگیر تهیه واکسن برای این بیماری هستند، گفت: البته هنوز هیچ واکسنی مورد تایید سازمان بهداشت جهانی نیست البته نباید ناامید باشیم، اما ممکن است مانند بسیاری از بیماری‌ها مانند ایدز، هیچ واکسنی هم برای  درمان کرونا پیدا نشود؛ بنابراین بهترین راه این است که سبک زندگی مطابق با کرونا را پیش بگیریم. مسلم است که با اصول پیشگیری مانند فاصله گذاری، استفاده از ماسک و شست و شوی مداوم دست‌ها می‌توانیم از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنیم.

او ادامه داد: به هر حال به دلیل مسائل اقتصادی بازگشایی‌ها باید انجام می‌شد و بنابر اقتضای بازگشایی، پروتکل‌های بهداشتی تدوین شدند. حال برای اینکه سلامت بمانیم و بازگشایی‌ها هم ادامه یابد، باید پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود. ما همواره در پی این بودیم که قانون از افرادی که ماسک می‌زنند و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، در برابر کسانی که این کار را انجام نمی‌دهند و سلامت دیگران را با مخاطره مواجه می‌کنند، حمایت کند.

لاری گفت: بر این اساس یکسری تمهیدات قانونی در مصوبه ستاد ملی کرونا در ۲۵ مرداد ماه  مصوب شد، به این ترتیب این تفویض به بالاترین مقام دستگاه و مدیرکل‌ها داده شده است که اگر در ادارات کسانی پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند، می‌توانند بدون اینکه این افراد به هیات‌های بدوی رسیدگی به تخلفات ارجاع شوند، بند‌های مجازات توبیخ کتبی و حتی کسر حقوق اعمال شود.

او بیان کرد: در واحد‌های صنفی نیز کسانی که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند، ابتدا اخطار می‌گیرند و بعد از ۵ و سپس بعد از ۱۰ روز تعطیلی صنف اتفاق می‌افتد. از همه مردم می‌خواهیم پروتکل‌ها را رعایت کنند. در عین حال ماه محرم را در پیش داریم که فرصتی برای بزرگداشت مقام امام حسین است، اما با توجه به کرونا این روند نمی‌تواند مانند سال‌های گذشته انجام شود. بر این اساس امیدواریم همه به پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی محرم عمل کنند.

نحوه برگزاری مراسم عزاداری در ماه محرم

لاری درباره دلیل تغییر تصمیم ستاد ملی کرونا مبنی بر برگزاری مجالس عزاداری محرم در محیط‌های باز گفت:محرم یک پیدیه اجتماعی و مذهبی است و در ۶ ماهه گذشته ما بر اساس شرایط روز مجبور شد تا تدابیری بیندیشیم و در محرم جلسات اغنایی با حضور مسئولان وزارت بهداشت و سازمان تبلیغات صورت گرفت و در نهایت مقرر شد، مصوبه ستاد ملی کرونا مدنظر قرار گیرد و آخرین مصوبه ستاد میل کرونا تاکید دارد مراسم‌های مذهبی در فضای بسته برگزار نشود و در فضای باز نیز برگزاری مراسم‌ها با فاصله انجام شود.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در جلسه‌ای که با ستاد ملی کرونا در تاریخ ۲۵ مرداد داشتیم، به خاطر شبهات ایجاد شده درباره برگزاری مراسم‌های عزاداری، تبصره‌ای در مصوبات قرار داده شد و بر اساس آن برای هیأت‌هایی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند، مجازات در نظر گرفته شود و تاکید شد که برگزاری مراسم در فضای بسته ممنوع است و برای هیات‌هایی که تخلف بهداشتی داشته باشند در مرحله اول اخطار صادر شود، در مرحله دوم تسهیلات قطع خواهد شد و در مرحله سوم هیأت اجازه ادامه فعالیت ندارد.

وضعیت نقل و انتقال دانشجویان از خارج به داخل کشور

او در خصوص انتقاد‌های وارد شده به نقل و انتقال دانشجویان خارج از کشور توضیح داد: بر اساس مصوبه وزارت بهداشت، دانشجویان باید از قبل سال ۲۰۱۹ در این کشور‌ها مشغول به تحصیل باشند، و باید تحصیل خود را در دانشگاه‌هایی که در لیست مورد تایید وزارت بهداشت هستند قرار دارند گذرانده باشند، معدل کتبی دانش آموخته از ۱۶ کمتر نباشد و معدل کل فرد ۱۷ باشد و مجموعه این شرایط زمینه را برای انتقال فرد از دانشگاه خارج به داخل فراهم خواهد کرد.

او تاکید کرد: با اطلاعاتی که ما پیدا کردیم برخی از حدود یک الی ۱.۵ سال در انتظار پذیرش دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور هستند، اخیراً مطرح شده است که دانشجویان برخی دانشگاه‌ها که ممکن است در لیست مورد نظر ما نباشند و ۱۳۰۰ دانشجو گرفته باشند، به کشور وارد شوند، در حالی که این موضوع با قوانین ما تناسب ندارد و با شناختی که از معاونت آموزشی داریم و تقیدی که به اجرای قانون دارند،  دانشجویان بر اساس قانون به کشور وارد خواهند شد.

پرداخت ۸۶۶ میلیارد تومان فوق العاده ویژه کرونا به کادر درمان

لاری درباره پرداخت فوق العاده ویژه کرونا به کادر درمان گفت: در مورد فوق‌العاده ویژه مبلغ ۸۶۶ میلیارد تومان در سه نوبت بین همکاران بهداشتی درمانی وزارت بهداشت با اولویت کسانی که با کرونا درگیر بودند، توزیع شده است و پاداش‌های بعدی هم توزیع خواهد شد، با شیوع کرونا درآمدهای دانشگاه‌های علوم پزشکی کاهش پیدا کرده است و برای جبران ۱۳۰۰ میلیارد تومان توزیع شده است و با توزیع‌های صورت گرفته تاخیر در پرداخت معوقات از حدود ۸.۵ تا ۱۰ ماه به ۴.۵ تا ۶ ماه کاهش پیدا کرده است.

تمهیدات وزارت بهداشت برای برگزاری ایمن کنکور سراسری 

لاری درباره برگزاری کنکور سراسری بیان کرد: درباره کنکور بحث‌هایی مطرح بود معلوم نیست کرونا چه زمانی از ایران و دنیا برود و باید دانست که کنکور‌ها سرنوشت ساز هستند و باید دانشجویان وارد دانشگاه‌ها و جایگزین فارغ التحصیلان شوند، از برگزاری کنکور دکتری رضایت ۹۰ درصدی وجود داشت و همکاران ما از یک هفته قبل در سنجش حضور داشتند تا پروتکل‌ها را بررسی کنند و ۷ هزار همکار بهداشت محیط حوزه‌های آزمون را بررسی کردند و بحث گندزدایی و فاصله‌ها داوطلبان مورد توجه بود همچنین درباره تهویه حوزه‌های امتحانی، ورود و خروج داوطلبان و زمان ورود و خروج طولانی‌تر تمهیداتی در نظر گرفته شد و حوزه‌هایی انتخاب شدند که حیاط داشته باشند تا تجمع صورت نگیرد و مواد ضدعفونی در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: حوزه‌های بیشتری در کنکور نیاز بود و فاصله فیزیکی به ۱.۸ افزایش پیدا کرد و حوزه‌های بزرگ با تهویه بهتر برای آزمون در نظر گرفته شد و وزیر بهداشت تاکید داشتند نظارت جدی بررعایت پروتکل‌های بهداشتی صورت گیرد، زیرا سلامت داوطلبان مهم است، یک داوطلب بستری در بیمارستان داشتیم که در بیمارستان آزمون می‌دهد و زیر ۱۰۰ داوطلب کرونایی داشتیم که در محل ایزوله امتحان می‌دهند و وزیر بهداشت تاکید داشتند روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی با روسای دانشگاه‌های وزارت علوم تماس بگیرند و برای برگزاری خوب کنکور ایمن با حفظ سلامت داوطلبان اعلام آمادگی کنند، ما نگران تجمع والدین هستیم و درخواست داریم که یک نفر همراه داوطلب باشد و والدین در خودرو‌های خود منتظر فرزندشان باشند.

لاری درباره پیشگیری از شیوع کرونا در خوابگاه‌های دانشجویی اظهار کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی از سایر دانشگاه‌ها مستثنی بودند و ما از روز‌های اول به حضور دستیاران و دانشجویان اینترن و کارورزان نیاز داشتیم لذا خوابگاه‌های ما کاملا تعطیل نبود و از همان روز‌های اول محبور بودیم پروتکل‌های بهداشتی برای حضور این عزیزان در خوابگاه تدوین کنیم، اما چون تعداد آن‌ها کم بود، اجرای پروتکل ها عملی‌تر بود. 

او ادامه داد: از همان روز‌های نخست درباره توزیع غذا و فاصله گذاری دانشجویان و توزیع محصولات بهداشتی تصمیم گیری کردیم و بعد از ۱۷ خرداد که بحث بازگشایی دانشگاه‌ها مطرح شد، وزارت علوم و دانشگاه آزاد تقریبا بازگشایی نداشتند، اما ما باز مجبور بودیم  ترم تحصیلی راادامه دهیم چرا که باید به بیماران خدمت رسانی کنیم و فارغ‌التحصیلان ما زودتر باید به عرصه خدمت رسانی می‌رسیدند.

لاری گفت: برنامه‌ریزی‌های خیلی مفصلی صورت گرفت و ارتباطات و وحدت خوبی بین معاونت آموزشی و دانشجویی بود و نشست‌های مختلف و نظرخواهی‌های جداگانه در سطوح مختلف داشتیم و دانشجویان به شکل سیال از خوابگاه‌ها استفاده کردند و مرحله به مرحله وارد خوابگاه شدند و خوداظهاری کردند.

لاری ادامه داد: بسیاری از دانشگاه‌ها در بدو ورود از دانشجویان تست گرفتند و اتاق‌های ایزوله در نظر گرفته شد و شرایط مهمانی دانشجویان فراهم و هزینه مهمانی لغو شد و دانشجویان می‌توانستند ترم خود را حذف کنند و در مرحله اول ۳۰ میلیارد تومان به دانشگاه‌ها برای تهیه ماسک و مواد ضد عفونی کننده تخصیص پیدا کرد و شرایط به صورت دقیق اجرا  شد و توزیع غذا در خوابگاه‌ها صورت گرفت و از معاونان دانشجویی و آموزشی تشکر می‌کنیم با همه فشار روی کادر درمان شرایط را مدیریت کردند و اکنون بسیاری از دانشجویان علوم پزشکی خدمت می‌کنند و ۲ ناظم خوابگاه بر اثر کرونا فوت کردند و به خانواده‌های آن‌ها تسلیت می‌گوییم و نظارت‌های لازم وجود داشته است و گزارش‌ها داده  می شود.

طرح ترافیک مجدد اجرایی می شود؟

او درباره اجرای مجدد طرح ترافیک در تهران گفت: درباره طرح ترافیک بسیار بحث و جدل داشتیم و زمان شیوع بیماری مهم است زمانی که در شهری، منطقه‌ای و استانی اوج بیماری رخ می‌دهد و آن منطقه در وضعیت قرمز قرار می‌گیرد انتظار اعمال محدودیت‌های بیشتری داریم و در شرایطی که تهران در وضعیت قرمز قرار گرفت بسیار فشار آوردند تا طرح ترافیک لغو شود.

لاری گفت: هر چیزی که فاصله گذاری اجتماعی  را مختل کند ما بر برطرف کردن آن مصر هستیم واگر طرح لغو می‌شد مردم می‌توانستند از خودروی شخصی استفاده کنند که در نهایت طرح لغو شد البته اکنون بحث‌هایی برای اجرای مجدد طرح ترافیک شده است و قطعا با شرایط روز و وضعیت شیوع بیماری در تهران باید درباره طرح ترافیک تصمیم گیری کرد.

جرائم متخلفان بهداشتی و تفویض اختیار به دستگاه ها

لاری درباره جرائم متخلفان بهداشتی گفت: در همه کشورها مجازات قانونی با شیوع کرونا برای متخلفان بهداشتی و استفاده نکردن از ماسک در نظر گرفته شد و و در کشور ما با موج دوم کرونا همکاران بهداشتی خوب وارد عمل شدند و نظارت‌ها تشدید شد و بسیاری از اصناف به مراجع قضایی معرفی شدند و بسیاری از متخلفان در اصناف پلمپ شدند، در مصوبه ستاد ملی کرونا مجازات ها تقسیم بندی شده اند در حوزه اداری اعمال جرائم به مدیران کل و معاونان تفویض شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: بند ۱ و ۲ و ۳ مجازات ها با اختیارات مختلف اعمال شود به عنوان مثال کسر حقوق فقط بامجوز وزیر بهداشت انجام می‌شود و بند یک و دو با دستور مدیر کل و بند یک تا سه می تواند با مجوز معاونان صورت بگیرد بدون اینکه متخلفان به هیئت های بدوی رسیدگی به تخلفات ارجاع داده شوند و مجازات ها به صورت اخطار کتبی بدون درج، توبیخ کتبی با درج در پرونده و کسر یک سوم حقوق به مدت یک ماه در ادارات اعمال می شود البته باید توجه داشت بیشترین میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در شاغلین ادارات است.

لاری گفت: برای اصناف مجازات‌هایی شامل توبیخ کتبی با درج در پرونده، تعطیلی یا پلمب به مدت پنج و پس از آن تعطیلی به مدت ۱۰ روز در نظر گرفته شده است، مجازات هیئت ها در مرحله نخس اخطار، مرحله دوم قطع تسهیلات و یارانه و مرحله سوم تعطیلی است، باید توجه داشت کنترل مردم و جرائم عمومی برای ماسک نزدن کار سختی بوده اما مقرر شده است اگر ارائه دهنده های خدمت به افرادی که ماسک نمی زنند خدمت بدهند مجازات شوند.

کدام بیماران کرونایی در آمار کرونا ثبت می شوند؟

لاری در مورد آمار کرونا گفت: آمار کرونا مطابق تشخیص قطعی اعلام می شود و همه دنیا بر اساس معیاری مشترک آمارها را اعلام می کنند چون سازمان بهداشت باید روی اینها مطالعه و بتواند موارد با توجه به تجربه جهانی بررسی کند.

او افزود: آنچه سازمان بهداشتی جهانی گفته این است که  معیار تشخیص کرونا انجام تست مولکولی PCR باشد.، این تست قطعی ترین تست در کل دنیاست. و اگر مثبت شود، قطعا فرد مثبت است. اما اگر منفی شود، ۳۰ درصد خطا دارد. بیماران مورد تایید وزارت بهداشت کسانی هستند که در فوتی و بستری تست PCR آنها مثبت است.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: دو دسته بیمار دیگری داریم که شامل افراد محتمل و مشکوک هستند. موارد محتمل ممکن است PCR مثبت نداشته باشند اما سی تی مثبت باشد و علایم بیماری به نفع بیماری باشد. افراد مشکوک هم داریم که سی تی اسکن منفی است و علایم بالینی دارند اینها در دسته بندی آمار قطعی وزارت بهداشت نمی آیند در همه دنیا بحث همپوشانی مطرح است، یعنی فردی به علت بیماری قلبی وارد بیماری می شود و علایم مشکوک دارد و فوت می کند این موارد جزو همپوشانی هاست، در اعلام آمار موارد محتمل و مشکوک به صورت ضریب در آمار قطعی اعمال می شود.

لاری گفت: ما به عنوان وزارت بهداشت باید پروتکل‌های خودمان را مطرح کنیم و ستاد ملی مقابله با کرونا دید همه جانبه دارد و رسانه‌ها باید این دید همه جانبه را به مردم منتقل کنند و در بحث طرح ترافیک همه موضوعات باید دیده شود البته سلامت افراد جامعه باید در اولویت باشد.

راه های تامین نیروی انسانی در دانشگاه های علوم پزشکی

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: کمبود پرستار در اوج بیماری از چند طریق جبران شد. در تاریخ ۱۱ اسفند ماه یک مصوبه و نامه‌ای بود که نماینده وزیر و دبیر هیات امنای مشترک دانشگاه‌ها هستند که اعلام کردند که دانشگاه‌ها می توانند کمبود نیرو را از طریق به کارگیری بازنشستگان، نیروهای طرحی و قراردادهای ۸۹ روزه و بدون تعهد استخدامی رفع کنند. در عین حال اعلام شده بود که تامین منابع مالی هم بر عهده خود دانشگاه است. در همین راستا در کل کشور در این مدت ۹۹۱ نفر دانشجوی پرستاری به مدت ۱۰۰ ساعت برای خدمت استفاده شده است که این موضوع در مراکز درمانی آموزشی روتین است.

او افزود: قطعا شرایط قرارداد ۸۹ روزه برای دانشگاهی برقرار می شود که اولا بتواند بار مالی را تامین کند و در عین حال نیاز داشته باشد و نتواند نیازش را از راه دیگری تامین کند. پرداخت پاداش هم به نحوه توزیع در دانشگاه‌ها بستگی دارد. ممکن است به تمام کارکنان پاداش داده باشند و به برخی سهم کمی رسیده باشد.

لاری گفت: نحوه توزیع فوق العاده کادر درمان به دانشگاه‌ها بستگی دارد تعداد نیرو‌ها زیاد است و ممکن است این فوق العاده به کارکنان اداری هم داده شده باشد و میزان پرداختی کارانه‌ها هم متفاوت بوده و ممکن است در یک دانشگاه ۱۰ ماه و در یک دانشگاه ۳ ماه تاخیر داشته باشیم.

برگزاری مراسم محرم در فضای سر بسته ممنوع است

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره برگزاری مراسم در فضای سربسته در محرم، گفت: به هر حال زمانی که یک بحران پیش می‌آید، ممکن است خیلی فرصت هماهنگی نباشد و تناقضاتی در بخش‌های مختلف ایجاد شود. محرم برای ما بسیار مهم است. بسیاری از هیات‌ها و مداحان اعلام کردند که تغییرات کرونایی در برگزاری مراسم‌ها داده‌اند. حتی مخارج مراسم‌شان را صرف امور خیریه کردند. بحث نذر ماسک مطرح شد و اقدامات خوبی انجام شد. البته فصل‌الخطاب ما همانطور که مقام معظم رهبری هم فرمودند، دستورالعملی است که ستاد ملی کرونا تصویب کرده و وزارت کشور آن را ابلاغ کرده است. متن دستورالعمل واضح است. در ستاد ملی کرونا هم تاکید شده است که عزاداری در فضای سربسته ممنوع است. نذورات در قالب جیره‌های خشک باشد.

او درباره نحوه مجازات افرادی که پروتکل‌های بهداشتی را در محرم رعایت نمی‌کنند، اظهار کرد: جلساتی با سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد و هیات ها متعهد به رعایت پروتکل‌ها شدند و وزارت کشور پروتکل‌ها را ابلاغ کرده و وزارت بهداشت ناظر بر رعایت پروتکل‌هاست. وزیر بهداشت اعلام کردند که سلامت مردم شوخی بردار نیست. کادر بهداشتی و درمانی واقعا فشار وحشتناکی را تحمل کردند خیلی از آن‌ها مبتلا شدند و خیلی از آن‌ها را از دست داده‌ایم. برخی از کادر بهداشتی و درمانی در جا‌هایی ساکن شدند و پیش خانواده‌هایشان نمی‌روند. کادر بهداشت و درمان خسته‌اند و در عین حال نگران مردم و نگران پاییز هستند. کادر درمانی نیاز به تجدید قوا دارند. اصلا از این موضوع کوتاه نمی‌آییم. از نظر شرعی و انسانی هم درست نیست که عزاداری که جنبه عقلانیت و معنویت دارد و این شور باید با شعور همراه باشد و نباید منتهی به این شود که سلامت مردم را تهدید کند. قطعا نظارت زیادی روی این موضوع داریم.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: مجازات‌هایی تعیین شده که ابتدا اخطار، بعد قطع یارانه و تسهیلات و سپس تعطیلی هیات عزاداری که تخلف کرده است.

لاری درباره وضعیت واکسن مننژیت، گفت: واکسن مننژیت برای گروه‌های خاص مانند سربازان، مادران باردار و.. توصیه می‌شود و تمهیدات آن آماده شده که در شهریور ماه در اختیار این گروه‌ها قرار بگیرد.

علائم بیماری کرونا تغییر نکرده است

سخنگوی وزارت بهداشت درباره تفاوت میان مبتلایان پیک دوم و پیک اول کرونا، گفت: ما در حال حاضر در موج دوم به سر می‌بریم. کشور ما پهناور است و استان‌ها و حتی شهرستان‌های یک استان هم در یک وضعیت یکسان قرار ندارند و وضعیت متغیری وجود دارد. اروپا هم درگیر موج دوم شده است. به‌ویژه اسپانیا از نظر موج دوم بدترین وضعیت را دارد. در بلژیک استفاده از ماسک اجباری شده است. در پاریس دوی ماراتن برای بار دوم لغو شده است. یونان وضعیت خوبی ندارد و محدودیت‌های کاری و گردشگری داده‌اند.

افزایش شمار مبتلایان در سنین ۳۵ تا ۴۵ سال 

لاری ادامه داد: ما یک کمیته علمی داریم که اعلام کردند علایم بیماری خیلی تغییر نکرده است.بلکه علائم در ابتدا زیاد مورد توجه نبود، اما اکنون متمرکز شده ایم و آن‌ها را احصاء می‌کنیم. به طور محسوسی در سن ۳۵ تا ۴۵ نمودار دو موج یک برآمدگی خاصی داشت. اکثر عزیزان تایید می‌کنند که بیشترین بیماران بالای ۶۰ سال سن دارند، اما در سن ۳۵ تا ۴۵ سال در موج دوم نسبت به موج اول یک افزایش نسبتا محسوسی داریم که مرگ و میر هم در آنها وجود داشته است. در نوزادان هم موارد ابتلا به کرونا داریم البته این ابتلا تفاوت محسوسی با قبل نکرده است. به هر حال همچنان فوتی‌هایمان در گروه‌های آسیب‌پذیر و گروه‌های مسن بیشتر است، اما هیچکس در امان نیست و همه گروه‌های سنی درگیری و ابتلا را داشتند.

او گفت: مقالاتی وجود دارد که تایید می‌کنند قدرت سرایت بیماری کووید-۱۹ تا ۱۰ برابر افزایش یافته است، اما اینطور نیست که علائم بیماری و شدت آن تغییری کرده باشد.

تاکنون ۱۰۰ مدافع سلامت شهید خدمت شناخته شده اند

سخنگوی وزارت بهداشت درباره وضعیت شهدای خدمت که شامل همه پزشکان و کادر بهداشتی و درمانی که در ارتباط مستقیم با کرونایی‌ها بودند و آنها را از دست دادیم، گفت: مصوبه‌های این موضوع در حال نهایی شدن است تا این افراد شهید خدمت محسوب شوند و به زودی این مصوبه ها به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود. با خصوصیاتی که تعریف شده هر دانشگاه باید این افراد را احصاء کند تا تمام شرایطی که برای خانواده معظم سایر شهدا است، برای شهدای مدافع سلامت هم در نظر گرفته می‌شود. تاکنون ۱۰۰ نفر شهید خدمت شناسایی شده اند.

لاری درباره وضعیت پزشکان بخش خصوصی گفت: در مرحله اول طیف این افراد را محدود کرده بودند، الان طیف بهداشت و درمانی که در ارتباط مستقیم با بیماران کرونایی بودند، مورد نظر است. معیارهای مشخصی مدنظر قرار دارد و دستورالعمل دقیق آن ابلاغ می‌شود. نظرات مورد نظر وزارت بهداشت لحاظ شده است. وزیر بهداشت بسیار وسواس دارند که این کار با دقت انجام شود که هم کسی بی جهت در این گروه قرار نگیرد و حق کسی هم ضایع نشود. جزییات آن بعد از ابلاغ رسمی آن اعلام می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی کل کشور، گفت: ما تجربه خوبی درباره بازگشایی دانشگاه‌ها و رعایت پروتکل‌های خوابگاهی داریم و اگر قرار باشد خوابگاه‌های وزارت علوم هم باز شوند، قطعا این تجربیات در اختیارشان قرار داده می‌شود. حتما باید پروتکل‌های لازم را رعایت کنند و حتما همکاران بهداشت محیط آن را نظارت می‌کنند. البته در دانشگاه‌های علوم پزشکی این تمهید دیده شده است که کمتر از خوابگاه‌ها استفاده کنیم و تا حد امکان افراد در شهر خودشان تحصیل کنند و در هزنیه مهمان شدن هم تخفیف داده شود. همچنین وسایل حفاظت فردی هم باید در اختیارشان قرار گیرد.

لاری ادامه داد: خدارا شکر آماری از فوت در دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی و پرستاری نداشتیم. در عین حال ما یک پویش «زندگی، دست یاری گر توست» با کمک وزارت علوم راه‌اندازی کردیم که ۸۵۰۰ نفر از کل دانشجویان کشور در آن شرکت کردند که بیش از ۵۰۰۰ نفر از آنها در دانشگاه‌های علوم پزشکی بودند که محتواهای آموزشی خوبی تهیه و کمک کردند که آخرین مطالب علمی معتبر را نشر دهند. بسیاری از دانشجویان در امر درمان به صورت داوطلبانه کمک کردند. بسیاری از دانشجویان بسته‌های مواد غذایی و بهداشتی برای خانوارها تهیه کردند و حضور و همدلی فعالی داشتند.

وضعیت داروهای بیماران پیوندی

لاری در پاسخ به سوالی درباره وضعیت داروهای بیماران پیوندی گفت: برای ما در این شرایط مهم است که کنترل بیماری‌های مزمن به خطر نیفتد. به همین دلیل از ۱۹ مرداد ماه در سامانه ۴۰۳۰ به نحوی برنامه ریزی شده است تا وقتی کسی  وارد سایت خودارزیابی می‌شود، پرونده بهداشتی فرد هم بررسی می‌شود تا اگر مراقبت‌های جامانده‌ای دارد، مشخص و این مراقبت ها داده شود. وزارت بهداشت علی رغم همه تحریم‌ها برای تامین داروها تلاش می‌کند. کمبودی در زمینه داروی بیماران مزمن و پیوندی نداشتیم. تنها شکایتی که وجود داشته انسولین قلمی بوده است که به صورت محدود در داروخانه‌های منتخب توزیع می‌شود، اما انسولین ویالی موجود است.

او درباره کمبود داروی مایفورتیک نیز گفت: این داروی بیماران پیوندی هیچ کمبود و مشکلی ندارد.

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به سوالی درباره ایزولاسیون افراد کرونا مثبت، تاکید کرد: افرادی که کرونا مثبت می‌شوند حتما باید ایزوله شوند. هدف ما از غربالگری و تست شناسایی افراد مثبت است تا قرنطینه شوند و افراد دیگر را درگیر نکنند. به نحوی در نظر گرفته شده است که بعد از اینکه تست فردی مثبت می‌شود، از او تعهد می‌گیرند و اگر شاغل و کارمند باشند، نتیجه تست به اداره مربوطه ارائه می‌شود. این موضوع باید به عنوان یک مطالبه در جامعه مطرح شود.

بازگشایی حضوری مدارس قطعی نیست

لاری درباره بازگشایی مدارس از ۱۵ شهریور ماه، گفت: در نشست‌هایی که برگزار شد، برنامه‌ریزی‌ها به صورت حضوری و غیرحضوری انجام شده است و هنوز قطعی نیست که بگوییم دانش‌آموزان در مدارس حضور پیدا می‌کنند. همه چیز به شرایط جامعه و بیماری در آن زمان بستگی دارد. اگر قرار باشد که بازگشایی حضوی داشته باشیم، برنامه‌ریزی شده که پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود، قطعا تعداد و میزان حضور دانش آموزان کمتر و شیفت‌بندی می‌شود. زیرا برای ما سلامت و ایمنی معلمان و دانش‌آموزان بسیار مهم است.

هزینه درمان هر بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها چقدر است؟

لاری  پاسخ به سوالیدرباره هزینه هر بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها و میزان پرداخت سازمان‌های بیمه‌گر  گفت: در هزینه‌های درمانی کرونا تمام سعی بر این شده است که کمترین فشار به بیماران آید. اگر کسی نیاز به بستری در آی سی یو نداشته باشد، در بیمارستان دولتی حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه فرد می شود. اگر نیاز به آی سی یو داشته باشد، اما داروی خاصی نخواهد به طور متوسط ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه‌اش می‌شود. البته این هزینه برای کسانی است که پوشش بیمه‌ای ندارند. اگر کسی بیمه داشته باشد ۱۰ درصد این مبالغ را می‌پردازد. در عین حال افرادی که بضاعت مالی ندارند، می‌توانند از طریق مددکاری بیمارستان کمک دریافت کنند. در بیمارستان‌های خصوصی این هزینه بین دو تا ۲.۵ برابر است.

او افزود: کسانی که جزو گروه‌های آسیب‌پذیر بودند ویا از طریق مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته اقدام کردند، تست‌  مولکولی‌شان رایگان بوده است. در عین حال کسانی که جزو گروه‌های آسیب‌پذیر نبودند، نرخ دولتی تست برایشان ۲۳۰ هزار تومان بوده است و نرخ مراکز خصوصی هم حدود ۴۵۰ تا ۵۲۰ هزار تومان است.

هر بیمار کرونایی چند روز در بیمارستان بستری می شود؟

لاری ادامه داد: تاکنون ۹۱ هزار مورد از مدارک بیماران بستری مبتلا به کرونا به بیمه سلامت ارسال شده که به طور متوسط ۵۴۰ هزار روز بستری را بیمه سلامت پوشش داده است؛ یعنی هر بیمار شش روز به طور متوسط در بیمارستان بستری بوده است. در عین حال بیمه سلامت تغییراتی در گایدلاین‌ها ارائه داده است و محدودیت‌هایی را برداشتند و تغییراتی در آزمون‌های وسع داده‌اند.

حضور ۷۵۰۰ ناظر بهداشت محیط در حوزه های کنکور سراسری

او در پاسخ به سوالی  درباره وضعیت رعایت پروتکل‌ها در کنکور سراسری، افزود: حدود ۷۰۰۰ تا ۷۵۰۰ ناظر بهداشت محیط در سراسر حوزه‌های کنکور حضو دارند. طبق تصاویری که برای من از استان‌های مختلف ارسال شده، پروتکل‌ها به خوبی رعایت شده است. از آنجایی که تجربه این کار در آزمون دکترا وجود داشت و شاهد رضایت ۹۰ درصدی بودیم، آزمون سراسری نیز به خوبی برگزار می‌شود. به نظر می‌رسد در روزهای آتی هم آزمون با کمترین آسیب و به خوبی برگزار شود. باید توجه کرد که داوطلبان با کد ملی در سامانه سیب ثبت می شوند و می‌توان آنها را رصد کرد.

وضعیت بد بیماری در مازندران و نگرانی برای برخی استانها

لاری در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور، گفت: تقریبا در موج دوم کرونا هستیم. بسیاری از استان‌ها موج دوم را تجربه می‌کنند. برخی از استان‌هایمان موج دوم را شدیدتر تجربه کردند، برخی استان‌ها خیلی ملایم موج دوم را رد کردند. در برخی استان‌ها مانند خوزستان ۱۰ هفته در پیک قرار داشتیم. خوزستان دوران سختی را گذراند. در عین حال درباره کرونا نمی‌توان خیلی اظهار نظر قطعی کرد. زیرا هر رفتاری که انجام دهیم و هر تغییر در رعایت پروتکل‌های بهداشتی، دو هفته بعد تاثیرش را بر روی پروتکل‌های بهداشتی نشان می‌دهد و چهار هفته بعد بر روی میزان فوتی‌ها تاثیرش را نشان می‌دهد.

او افزود: در حال حاضر نسبتا روند نزولی باثبات و آهسته‌ای را داریم طی می‌کنیم و یک آمار کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصد در آمار بستری داریم. وقتی میزان بستری کاهش می‌یابد، یک نویدی برای ما که در دو هفته آینده، آمار فوتی‌هایمان هم سیر کاهشی داشته باشد. بخشی از آمار ابتلا به میزان تست و بیماریابی وابسته است. برای برخی استان‌هایمان نگران هستیم. مانند فارس که هنوز پیک خیلی شدیدی را تجربه نکرده است. البته مدیریت خوبی در موارد بیماری انجام می‌دهند. استان سیستان و بلوچستان را به طور مرتب رصد می‌کنیم که فعلا ثبات خوبی دارد. یزد برایمان مهم است. از آنجایی که گیلان و قم موج شدیدی را تجربه کرده بودند و اکنون کمی روند صعودی دارند، برایمان مهم است. اکنون مازندران بدترین وضعیت را دارد. مسافرت‌ها به این استان هم این وضعیت را دامن می‌زند. به محض اینکه رفتارمان تغییر کند، آمار می‌تواند در نوسان باشد. به طور کلی روند بیماری نسبتا ملایم نزولی در کل کشور است. روند کاهشی بیشتری در بستری‌ها داشته‌ایم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۳:۲۱ ۳۱ مرداد ۱۳۹۹
کرونا اصلا واکسن ندارد وباید منشا انتشار ویروس ردیابی و منهدم وافراد مسبب مجازات بشوند