به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، زمانی که بافت یوه (بافت میانی، عنبیه، جسم مژگانی و مشیمیه)، دچار التهاب شود بیماری یوئیت چشمی عارض میشود. این بیماری در بیشتر کشورها از بیماریهای مهم چشم بهشمار میرود. ازآن جا که شیوع این بیماری در مردم کشورمان کم نیست در ادامه به بررسی این بیماری میپردازیم:
بیماری «یوئیت» را بیشتر بشناسیم
از آن جا که این بیماری قسمت «یوه» را که دارای بیشترین عروق خونی است درگیر میکند، جزو مهمترین بیماریهای چشمی بهشمار میرود. یکی دیگر از عوامل خطر بیماری یوئیت سیستماتیک بودن آن است، به این معنی که اگر قسمتی از بدن دچار مشکل یا بیماری شود شاید آن بیماری به ایجاد یوئیت چشمی منجرشود. جالب است بدانید این بیماری در جوانان بیشتر دیده میشود.
انواع یوئیت چشم
یوئیت قدامی، التهاب عنبیه
یوئیت میانی، التهاب جسم مژگانی
یوئیت پشتی، التهاب مشیمیه
یوئیت پانووائیت، التهاب مناطق رنگدانهای
دلایل بیماری
بیماری یوئیت چشمی به دلایل گوناگون مانند بیماریهای التهابی، روماتیسمی و عفونی در بدن فرد ورود میکند. ورود سلولهای التهابی به داخل محیط شفاف چشم باعث کدورت درون چشم، درگیری شبکیه، ورم شبکیه و کاهش دید خواهد شد وآب مروارید، فشار درون شبکیه چشم، گلوکوم یا آب سیاه از عوارض بروز بیماری یوئیت چشمی است.
سن بروز بیماری
افرادی که زمینه بیماریهای روماتیسمی داشته باشند معمولا در سنین جوانی بروز بیماری یوئیت چشمی در آنها شایعتر خواهد بود. نوع و علت بروز این بیماری بستگی به بیماری روماتیسمی دارد، اما اغلب در میان جوانان شایعتر است.
علایم یوئیت
حساسیت به نور
تاری دید
درد و قرمزی (قرمزی دور قرنیه)
اجسام شناور در میدان بینایی
ریزش اشک از چشم
تشخیص بیماری
انجام معاینه دقیق چشم توسط چشم پزشک به هنگام بروز علایم از اهمیت ویژهای برخوردار است. التهاب درون چشمی ممکن است برای همیشه روی بینایی اثر بگذارد یا گاهی به نابینایی منجر شود. آزمایشهای خون، آزمایشهای پوستی عکس از سینه و گاهی حتی نمونهبرداری به طریق جراحی از چشم ممکن است در تشخیص مفید باشد. از آنجایی که بیماری یوئیت میتواند با وجود بیماری در قسمتهای دیگر بدن همراه باشد، ارزیابی و درک سلامت عمومی بیمار حائز اهمیت است.
درمان یوئیت
برای درمان بیماری یوئیت عواملی از جمله علت بروز و محل ضایعه در چشم مهم است؛ چرا که درمانهای گوناگونی برای آن وجود دارد، برای مثال در بیماران روماتیسمی با مصرف داروهای کورتونی یا قطرههای ضد التهاب چشمی درمان خواهد شد. درمان یوئیت بسیار اهمیت دارد چرا که در صورت درمان نشدن به موقع التهاب در چشم گسترده و بیمار دچارمشکلات فراوان میشود و برای درمان نیاز به جراحی خواهد داشت، بهطور مثال بروز آب مروارید شدید و جداشدگی شبکیه، ازجمله مشکلات ایجادشده خواهد بود.
منبع: خراسان
انتهای پیام/