سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از زوال عقل و جنون تا بی خوابی و افسردگی؛ خطر اختلالات روانی در بهبودیافتگان کرونا

متخصصان دانشگاه آکسفورد انگلیس می‌گویند بیماران مبتلا به ویروس کرونا پس از بهبودی در معرض خطر ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، شیوع ویروس کرونا بزرگترین همه گیری جهان در یک قرن اخیر است. این همه گیری تاکنون بیش از ۲۲ میلیون انسان را آلوده کرده و جان صد‌ها هزار نفر را گرفته است. هنوز هیچ آینده روشنی برای کنترل و مهار این ویروس وجود ندارد. عوارض بسیار وخیمی که این ویروس بر سلامت بیماران دارد می‌تواند تا مدت‌ها پس از بهبودی نیز آن‌ها را درگیر خود کند. عوارض جسمانی مانند ضعف و بی حالی، و مشکلات ریوی در بهبود یافتگان از ویروس کرونا مشاهده می‌شود به طوری که بسیاری از آن‌ها حتی تا چند هفته پس از بهبودی نیز نمی‌توانند به زندگی عادی باز گردند.

محققان دانشگاه آکسفورد انگلیس به تازگی اعلام کردند یک خطر دیگر که بهبود یافتگان از کووید ۱۹ را تهدید می‌کند، ابتلا به اختلالات روانی است. یک تحقیق که بر روی بیش از ۶۲ هزار بیمار مبتلا به کرونا پس از بهبودی انجام گرفته است، نشان می‌دهد این افراد به شدت در معرض ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند.

بر این اساس، محققان مشاهده کردند یک نفر در هر ۱۶ بهبود یافته کرونایی که پیش‌تر هیچ سابقه بیماری روانی نداشته است، یک تا سه ماه پس از ابتلا به کرونا به اختلالات روانی دچار شده است. تحقیقات نشان داد این میزان ابتلا به اختلالات روانی دو برابر میزانی است که متخصصان قبلا پیش‌بینی می‌کردند.


بیشتر بخوانید


محققان انگلیسی می‌گویند بیمارانی که شرایط و خیمی داشته و در بیمارستان بستری شده اند نسبت به بیمارانی که علائم خفیف تری داشتند، بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند. اختلالات مرتبط با اضطراب و نگرانی یکی از موارد شایع در میان بهبود یافتگان است. با این حال، افسردگی، بی خوابی، زوال عقل و جنون نیز در میان بهبود یافتگان مشاهد شده است.

این تحقیقات همچنین نشان داد کسانی که در گذشته سابقه بیماری روانی داشته اند به طور میانگین از انسان‌های معمولی بیشتر به ویروس کرونا مبتلا شده اند. محققان اعلام کردند بیماران مبتلا به کرونا اگر پس از بهبودی شاهد نگرانی و اضطراب، احساس ناخوشی، بی خوابی و یا کاهش قدرت حافظه شدند سریعاً به یک متخصص مراجعه کنند. متخصصان می‌توانند با روش‌هایی ساده جلوی تشدید حال بیمار را بگیرند.

تاکنون ۳۲۰ هزار تن در انگلیس به ویروس کرونا مبتلا شده اند. از این میان، بیش از ۴۱ هزار تن جان خود را از دست داده اند. انگلیس جزو نخستین کشور‌های اروپایی بود که با شیوع موج اول ویروس کرونا در قاره سبز، بیشترین تلفات و قربانیان را ثبت کرد. دولت انگلیس میلیون‌ها دوز از واکسن کرونای در حال توسعه دانشگاه آکسفورد را پیش خرید کرده است. براساس برآوردها، اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی نسخه اولیه واکسن کووید ۱۹ به بازار عرضه خواهد شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Mohsen
۱۱:۲۴ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
کاشکی نورولوژیست ها هم متخصص زوال عقل شناسی بودن.حداقل کنترل بدن در سلامت جسم و روح مهمه.سرعت و قدرت رسیدن پیام عصبی مهمترازهمه هست.