سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گاز اُزن، جایگزین ضدعفونی‌کننده‌های سرطان‌زا شد

یک شرکت دانش‌بنیان توانسته است با جایگزین کردن گاز ازن به عنوان یک ضدعفونی‌کننده کم‌خطر، در زمینه کاهش استفاده از ضدعفونی‌کننده‌های آسیب‌زا و جلوگیری از سرطان گام بردارد.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علی بهشتی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان به تولید ازن به عنوان جایگزینی برای ضدعفونی‌کننده‌های سرطان‌زا اشاره کرد و گفت: برای پیشگیری از بروز سرطان، گاز اُزن را به جای ضدعفونی کننده‌های پرخطر و سرطان‌زا در بخش‌های مختلف صنعت، جایگزین کردیم.

او با بیان اینکه دانش فنی تولید ازن تنها در دست چند کشور بود، اما اکنون در داخل کشور ساخته می‌شود، ادامه داد: این شرکت علاوه بر تولید انواع دستگاه‌های ازن ژنراتور صنعتی و نیمه صنعتی و ازنایزر در راستای بومی سازی این فناوری با همکاری دانشگاه آزاد و دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهش‌های دانشجویی با محوریت گاز ازن را تدوین و راهبری می‌کند.

به گفته بهشتی، این شرکت قابلیت تولید دستگاه ازن از ۴۵۰ میلی گرم بر ساعت تا ۱۰۰ کیلوگرم بر ساعت را داراست و بنابر نیاز در صنایع مختلف از روش‌های مختلفی برای تولید گاز ازن از جمله پلاسما، UV و کرونا دیس‌شارژینگ بهره مند می‌شود.

این فعال فناور با بیان اینکه نیاز کشور به فناوری این محصول دانش‌بنیان اکنون در کشور تأمین شده است، افزود: اهمیت اصلی فناوری ازن این است که از گاز ازن به عنوان قوی‌ترین اکسیدکننده تجاری موجود در جهان به جای ضدعفونی کننده‌های پرخطر و سرطان زا همانند کلر، فرمالین، پرمنگنات، متیل برماید و... استفاده می‌شود و نیاز بخش‌های مختلف صنعت به مواد شیمیایی را رفع می‌کند.

بهشتی با اشاره به اینکه حداقل بیش از ۵۰۰ پروژه در داخل کشور با موفقیت به سرانجام رسیده است، ادامه داد: براساس استاندارد‌های بین‌المللی در جهان، استفاده از ضدعفونی کننده‌ها برای تامین سلامتی بسیار ضروری است. از عوامل مهم پیشگیری از بیماری‌ها بخصوص، بیماری‌های باکتریایی قارچی انگلی و دیگر بیماری‌ها نقش دارد.


بیشتر بخوانید


مدیرعامل این شرکت، صنایع گوناگون و نظام سلامت و بهداشت را مخاطبان این محصول دانش‌بنیان دانست و گفت: صنایع گوناگونی مانند صنایع غذایی، بسته بندی، سردخانه‌ها، گلخانه ها، بیمارستان‌ها، استخر‌های شنا، پرورش آبزیان، مرغداری‌ها، دامداری‌ها و همچنین صنایعی که پساب آن‌ها برای محیط زیست خطر جدی محسوب می‌شود مانند صنایع کاغذ مقوا و کارتن سازی، رنگرزی، فاضلاب تمامی کارخانجات و... به ضدعفونی کننده‌ها نیازی مبرم دارند.

بهشتی با بیان اینکه تولید این محصول ایران‌ساخت، جلوگیری از خروج ارز و پیشگیری از بروز سرطان را در بر خواهد داشت، ادامه داد: در کشور‌های توسعه یافته استفاده از مواد ضد عفونی کننده شیمیایی به دلیل سرطان زا بودن ممنوع اعلام شده است ولی متاسفانه در کشور ما همچنان این مواد شیمیایی همانند کلر، فرمالین، پرمنگنات، متیل برماید، پرسیدن و در بخش‌های مختلف صنعت استفاده می‌شود. با جایگزین کردن گاز ازن به جای ضدعفونی کننده‌های شیمیایی گامی مهم در پیشگیری از بروز سرطان خواهیم داشت.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.