سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

آخرین وضعیت تالاب‌های کشور/ زاینده رود، رودخانه دائمی که در فصل تابستان خشک می‌شود

مدیرکل دفتر حفاظت احیای تالاب‌های کشور درباره آخرین وضعیت تالاب‌های کشور توضیحاتی ارائه داد.

مسعود باقرزاده مدیرکل دفتر حفاظت احیای تالاب‌های کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت تالاب‌های کشور در فصل تابستان اظهار کرد: تالاب‌های ساحلی کشور در فصل تابستان معمولا با کم آبی مواجه هستند، بنابراین پیش بینی می‌شود که این تالاب‌ها در فصل تابستان خشک شوند.

وی افزود: تا به امروز تالاب‌های ساحلی کشور مشکل خاصی نداشتند و اگر آب‌ها را هدایت کنیم، امید است که تالاب‌ها با کم آبی مواجه نشوند.

مدیرکل دفتر حفاظت احیای تالاب‌های کشور درباره آخرین وضعیت خلیج گرگان (تالاب میانکاله) گفت: در حال حاضر پایین آمدن سطح آب دریا باعث شده است که تالاب میانکاله خشک شود و اتفاقی که چند ماه پیش در خصوص تلفات پرندگان در این منطقه پیش آمد، سبب شد تا انجام راهکار‌های رفع مشکلات این تالاب به تعویق افتد.

باقرزاده با بیان اینکه ورود آلودگی‌ها به آب مشکل اصلی تالاب‌ها است، تصریح کرد: تالاب‌ها نقشی اساسی در محیط زیست و اکوسیستم دارند، حتی می‌توان گفت که ارزش اقتصادی یک تالاب چند برابر ارزش یک زمین کشاورزی است.

وی درباره وضعیت زاینده رود گفت: زاینده رود، رودخانه‌ای به وسعت ۳۰۰ کیلومتر است که ما آن را به ۸۰ قطعه تقسیم کردیم و متأسفانه چند سالی می‌شود که این رودخانه دائمی در فصل تابستان خشک می‌شود.

مدیرکل دفتر حفاظت احیای تالاب‌های کشور تصریح کرد: چندین بار برای حل مشکلات زاینده رود تصمیم گرفته شده است، اما باید گفت که این رودخانه مشکلات ریشه‌ای فراوانی دارد.

باقرزاده گفت: چندین دوره کارگروه احیای زاینده رود با نام‌های مختلف تشکیل شده است و ما باید بتوانیم تصمیم بگیریم که چگونه این میزان آب کم را تقسیم کنیم.

وی با اشاره بر اینکه سرعت احیای تالاب‌ها به کندی پیش می‌رود، گفت: هنر مدیریت در زمینه‌های زیست محیطی این است که دوراندیش باشیم، به عنوان کارشناس هر تصمیمی که برای هر تالابی گرفته شده، مقطعی بوده است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۰۰ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
جالبه شما اصفهانی ها زاینده رود را از آن خودتون میدونیددر صورتی که زاینده رود اصل و اساسش از سرچشمه است مردمی که هفت ماه سال باد و بوران وسرما و باران و برف را تحمل می کنند حق آبه ای دارند که هنوز بدست نیاوردن هما نطور که دانش سد سازی به کمک شما امده و شما کل آب آن را از خودتان میدانید دانش پمپاژ آب هم به کمک بالادست آمده (شما ابا دارید بگید چهارمحال)و مردم اینجا فقط درصدی از حق آبه خود آن را هم برای کشاورزی برمیدارند نه مثل شما که یک پنجم آب زاینده رود را برای ذوب آهن و فولاد استفاده میکنید ،برنج می کارید،دریاچه مصنوعی می سازید ،فضای سبز توسعه می دید ،باغ پرندگان و چرندگان و خزندگان درست می کنید .مظلوم نمایی تا کی اگه چهار محال وبختیاری صاحب داشت شما اینقدر بلبل زبونی نمی کردید و طلب کار نبودید. تمام باغاتی که شما می کنید آبیاری قطره اند و به حفظ خاک کمک می کنند.
مهران پوستی
۰۱:۱۹ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
مشکل زاینده رود از سال 1379، با اولین بار خشکاندن آن بر اثر انتقال نسنجیده به یزد شروع شد. پس از آن هم با انتقال به کاشان در خارج از حوضه آن و بدتر از همه برداشتهای بسیار زیاد و کاملاً غیر قانونی در بالادست، عمق فاجعه بیشتر شد.برای مثال 2 سالِ آبیِ اخیر سالهایی با بارش خوب و بیش از میانگین درازمدت بوده اند. اتفاقاً در تابستان سال گذشته و جاری هم آب ذخیره شده از سد در زاینده رود رها شده و جریان داشته است.
اما مشکل اینجاست که آب فقط برای استفاده کشاورزی و برای نوبتهای آبیاری آن از سد رها می شود. این در حالیست که در آیین نامه اجرایی قانون احیای تالاب ها (مصوب بهمن 1397)، اولویت دوم محیط زیست پس از شرب مورد تأکید قرار گرفته است. همچنین برای ممانعت از ورود هر متر مکعب آب از زاینده رود پایدار به گاوخونی، مبلغ 140 هزار تومان جریمه تعیین شده.
با توجه به ذخیره کم سد زاینده رود و اینکه با پایان کشت تابستانه، به خط قرمز تعیین شده برای شرب خواهد رسید، متأسفانه فاجعه زیست محیطی خشکاندن زاینده رود باز هم تکرار خواهد شد.
سازمان مربوط به خود ایشان (حفاظت از محیط زیست) هم هست که به عنوان نهاد تعیین شده برای پیگیری در آیین نامه مورد اشاره، بایستی به خاطر این قانون شکنی آشکار پاسخگو باشد.
منصور
۱۳:۰۲ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
اب زاینده رود را میبرن برا یزیدیان // والا اصلا سابقه خشک شدن نداره // قبول دارید ؟؟
سیستانی
۱۱:۵۷ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
دریاچه هامون همیشه بی آب هست
هیچ دریاچه ای در کشور شرایط این منطقه رو نداره
مگه مهمه
۱۱:۴۴ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
چرایادشون میره ذوب اهن بیشترین اب زاینده رود رو مصرف دارع وبازم هرسال طرح توسعه داره چرا کسی نمیگه زاینده رود تا کنارذوب اهن فقط دوام داره الکی دنبال چی میگردین