اما در این میان، عزاداری یک نفر با همه عزاداران حسینی متفاوت است. رهبر معظم انقلاب به رسم هر ساله در دهه اول محرم و در بیت خود به عزاداری میپردازند و اکنون ایشان بیش از ۶۰ سال است که برای زیارت حضرت اباعبدالله (ع)، به کربلا سفر نکردهاند.
رهبر معظم انقلاب از اولین سفر خود به کربلای معلی در سال شمسی و در ۷ سالگی اینگونه یاد میکنند: «پدرم میخواست برود مکه. بنا بود ما را ببرد عتبات، بگذارد، خودش برود مکه و برگردد. [اما]نتوانست گذرنامهاش را درست کند. گذرنامه عتبات را هم نتوانست بگیرد. شبهای سختی گذراندیم. در بصره گمان میکردیم که دیگر تقریباً از خطر جسته [ایم]. منزل یکی از علمای آنجا وارد شدیم. یکی دو روز آنجا ماندیم. بعد بلیت گرفتند. رفتیم نجف. چند ماهی نجف بودیم. کربلا بودیم. کاظمین و سامرا بودیم...»
سفر دیگر ایشان به عتبات عالیات در حدود ۱۸ سالگی انجامگرفته است. در سال ۱۳۳۶، حدود ۵۸ سال پیش، بههمراه مادر و برادر و تعدادی از بستگان برای دیدار با خویشاوندانی که ساکن نجف بودهاند عازم عراق میشوند. در شهر نجف در درس علما و مدرسان حوزه علمیه نجف حضور مییابند، ولی به خواست پدر پس از حدود دوماه به مشهد بازمیگردند.
محرم سال ۱۳۴۷ بار دیگر ایشان قصد زیارت کربلا میکند؛ اداره گذرنامه درخواست او را به ساواک فرستاد و برای صدور گذرنامه از آن سازمان استعلام کرد. پاسخ دادهشده بسیار طبیعی بود: «مشارالیه... از هر فرصتی برای تحریک مردم استفاده میکنند و پایبند به هیچ اصول و همچنین تعهدات خود نمیباشد. در صورت تصویب با عزیمت وی به عراق مخالفت شود.» و شد. این ممنوعیت خروج از کشور تا زمان پیروزی انقلاب باقی بود. پس از پیروزی انقلاب نیز تاکنون فرصتی برای زیارت کربلای معلی برای ایشان فراهم نشده است.
چند ماهی است که ویروسی منحوس به نام کرونا تمام جهان را فرا گرفته و قلب خیل عظمی از شیعیان حسینی برای عزاداری و شرکت در مراسم محرم در تب و تاب است.
بر همین اساس رهبر معظم انقلاب تاکیدات فراوانی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی ستادملی مقابله با کرونا داشتند و به همه مردم تاکید کردند که «معیار آن چیزی است که کارشناسان بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا میگویند».
ایشان در ادامه بیان کردند که «بنده خودم شخصا هرچه را آنها بگویند عمل خواهم کرد و توصیه من به آقایان مداحان و منبری این است که هرکاری می کنید ببینید ستاد ملی مبارزه با کرونا چه ضابطهای را معین میکند، همان را عمل کنید».
از همین رو حسین قاسمی دبیر کمیته اجتماعی امنیتی ستاد ملی مدیریت کرونا در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران در ۲۷ مرداد امسال با اشاره به اهمیت برگزاری مراسم ماه محرم اعلام کرد که کمیته امنیتی و اجتماعی مقابله با کرونا ضمانتهای اجرایی را جهت رعایت دستورالعملهای بهداشتی توسط افراد در ماه محرم طراحی کرده است.
ارزش و اهمیت ماه عزاداری امام حسین (ع) بر هیچ کس پوشیده نیست، حال با توجه به وجود ویروسی کوچک که تاثیراتش ماه محرم را هم در برگرفته لازم است که تمامی پروتکلهای بهداشتی ابلاغ شده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا برای تمامی عاشقان حسینی جدی گرفته شود تا امسال هم همچون سالهای قبل شور و ذوق عزاداری سیدالشهدا در سراسر کشور نمایان شود.
بیشتر بخوانید
۱۵ اقدام رهبر انقلاب برای مقابله با کرونا
انتهای پیام/