سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم تاکید کرد؛

لزوم فرهنگ‌سازی در زمینه مدیریت پسماند در آموزش عالی کشور

نظرپور در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری طرح تفکیک پسماند بین وزارت علوم و شهرداری منطقه۲ تهران، بر لزوم فرهنگ‌سازی در زمینه مدیریت پسماند در آموزش عالی کشور تاکید کرد.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری طرح تفکیک پسماند بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شهرداری منطقه ۲ تهران، بعدازظهر امروز (یکشنبه) در سالن شهید مفتح وزارت علوم با حضور محمدتقی نظرپور، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، رسول کشت پور، شهردار منطقه ۲ تهران، اباصلت خراسانی، مدیر کل امور اداری و پشتیبانی وزارت علوم، هایده شیرزادی کارآفرین و فعال محیط زیست و جمعی از مدیران سازمان پسماند، شهرداری تهران و وزارت علوم برگزار شد.

نظرپور، در نشست امضای این تفاهم‌نامه همکاری، با اشاره به برخی اقدامات دانشگاه‌ها در زمینه مدیریت پسماند اظهار کرد: طرح کاهش مصرف کاغذ در پایان نامه‌های دانشجویی در حوزه ستاد وزارت علوم مطرح شده که این طرح موجب شده فقط یک نسخه پایان نامه کاغذی و باقی نسخ به صورت الکترونیکی باشد.

او افزود: حذف ظروف یک‌بار مصرف در دانشگاه‌ها و سلف سرویس‌ها نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای اعمال مدیریت سبز در حوزه آموزش عالی محسوب می‌شود. در همین زمینه خوشبختانه دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان توانسته میزان مصرف ظروف یک‌بار مصرف خود را به عدد صفر برساند.


بیشتر بخوانید


معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی در زمینه مدیریت پسماند در آموزش عالی کشور، بیان کرد: دانشگاه‌های کشور توجه ویژه‌ای به حوزه مدیریت سبز نشان داده‌اند؛ اگرچه در حوزه ستادی وزارت علوم، آنچنان که باید پسماند جدی‌ای وجود ندارد، اما می‌توانیم این تفاهم‌نامه را به دانشگاه‌ها نیز تسری بدهیم. تفکیک و ذخیره سازی پسماند از مبدا در بسیاری از مراکز آموزش عالی کشور آغاز شده است.

نظرپور در پایان سخنان خود به برخی اقدامات صورت گرفته در دانشگاه‌های مختلف کشور در بخش محیط زیست اشاره کرد و گفت: تولید صنعتی نانوسلولز از کاغذ باطله در دانشگاه سیرجان، بازیافت اوراق امتحانی در دانشگاه صنعتی شریف، تولید کاشی از زباله شیشه در پارک علم و فناوری خوزستان و استفاده از آهن آلات اسقاطی در بخش‌های تعمیر و نگهداری دانشگاه بوعلی همدان از جمله اقدامات دانشگاه‌ها محسوب می‌شوند.

تاکید بر اهمیت جایگاه آموزش عالی کشور در فرهنگ‌سازی مدیریت پسماند

رسول کشت پور، شهردار منطقه ۲ تهران نیز در این نشست با اشاره به طرح کاپ (کاهش پسماند) به عنوان الگوی نوین کاهش پسماند اظهار کرد: شهرداری تهران به طور جدی طرح کاپ را با موضوع کاهش پسماند پیگیری می‌کند و به دنبال استفاده حداکثری از ظرفیت وزارتخانه‌ها در این بخش است. در موضوع پسماند فقط شهرداری مسئولیت این موضوع را به عهده ندارد بلکه طبق اسناد، ۲۲ سازمان و وزارتخانه مسئولیت مواجهه با موضوع پسماند را برعهده دارند.

او با تاکید بر اینکه پیش از همه دست یاری به سمت وزارتخانه‌ها دراز می‌کنیم بیان کرد: وزارت علوم سومین وزارتخانه‌ای است که همکاری خود را با آن‌ها آغاز می‌کنیم و امیدواریم این آغاز همکاری نتایج مثبتی برای محیط زیست به دنبال داشته باشد.

هایده شیرزادی، فعال محیط زیست و کارآفرین نیز در این نشست با اشاره به تجربیات دانشگاه‌های آلمان در فعالیت‌های محیط زیست گفت: لزوم ورود آموزش عالی در فرهنگ‌سازی مدیریت پسماند بیش از پیش احساس می‌شود و باید مباحث مدیریت پسماند در متون درسی گنجانده شود.

او افزود: نکته‌ای که حائز اهمیت آن است که شهرداری به تنهایی نمی‌تواند در این زمینه فعالیت کند و باید دیگر بخش‌های کشور نیز به کمک شهرداری بیاید.

گفتنی است؛ در پایان این نشست، تفاهم نامه همکاری میان شهرداری منطقه ۲ و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری توسط شهردار منطقه ۲ تهران و معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم به امضا رسید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.