سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش آمار آسیب دیدگی ورزشکاران در دوران پساکرونا

عضو هیات علمی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه رازی کرمانشاه از افزایش آمار آسیب دیدگی ورزشکاران با از سرگیری فعالیت برخی رشته‌های ورزشی خبرداد و گفت : تنها با رعایت اصولی می‌توان آمار این آسیب دیدگی‌ها را کاهش داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ مصطفی اکبری عضو هیات علمی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه رازی کرمانشاه به بیان راهکار‌هایی برای کاهش آسیب دیدگی ورزشکاران با از سرگیری فعالیت‌های ورزشی‌شان پرداخت و گفت : برای اینکه از آسیب دیدگی پس از شروع تمرینات حرفه‌ای پرهیز شود، در وهله اول نباید هیچگاه تمرینات ورزشی خود را در مدت قرنطینه متوقف کنیم.

او گفت : در مدتی که ورزشکاران امکان انجام فعالیت‌های ورزشی در باشگاه‌ها را ندارند، می‌توانند با فشار ۴۰ تا ۵۰ درصد در خانه و یا محیط‌های باز تمرینات خود را انجام دهند که اصطلاحا به این برنامه "استراحت فعال" گفته می‌شود.

این متخصص آسیب‌های ورزشی افزود: زمانی هم که امکان از سرگیری فعالیت ورزشکار فراهم شد، باید در یک دوره زمانی حداقل دو هفته‌ای بتدریج تمرینات خود را پرفشارتر کند تا به شرایط مسابقه‌ای دست پیدا کنند.

او ادامه داد: همچنین ورزشکاران حرفه‌ای در این مدت باید از مکمل‌ها و تغذیه مناسبی نیز استفاده کنند تا در کنار تمریناتی که انجام می‌دهند، به شرایط ایده آلی برسند.

اکبری یکی از مهمترین فاکتور‌ها برای حفظ سطح آمادگی ورزشکاران در زمان قرنطینه را "آمادگی ذهنی" دانست و گفت: ورزشکارانی که رشته ورزشی آن‌ها هنوز امکان از سرگیری فعالیت ندارد، باید روزی دو ساعت در ذهن خود تمرینات حرفه ای‌شان را مرور کنند و ذهن خود را در شرایط رقابت و مسابقه قرار دهند.

او در خصوص آمار بالای آسیب دیدگی ورزشکاران رشته‌هایی که فعالیت خود را از سرگرفته‌اند و بویژه فوتبالیست‌ها نیز گفت: یک فصل ورزشی در رشته‌ای مانند فوتبال حدود ۱۰ ماه و در رشته‌های دیگر مانند کشتی و هندبال و ... حدود چندماه طول می‌کشد. در طول نیم فصل اول ورزشکاران تمرینات سخت و فشرده‌ای را پشت سر گذاشته و در بین دو نیم فصل استراحت کوتاهی دارند و پس از آن نیم فصل دوم نیز شروع می‌شود.

اکبری افزود: پس از شیوع بیماری کرونا، بسیاری از لیگ‌های ورزشی در کشور متوقف شد و همین مسئله طولانی شدن لیگ‌ها را بدنبال داشت که طولانی شدن لیگ عوارضی همچون خستگی مفرط بدنی و ذهنی، به تعویق افتادن ترمیم بافتی و کاهش بازسازی عضلات را برای ورزشکار به همراه داشته و در نهایت احتمال آسیب دیدگی او را تشدید می‌کند.

او به تشریح چگونگی کاهش آمار آسیب دیدگی ورزشکاران حرفه‌ای هم پرداخت و گفت: تغذیه خوب، برنامه بدنسازی مناسب و استفاده از مکمل‌های ورزشی فاکتور‌های اصلی هستند که می‌توان با رعایت آن‌ها با ازسرگیری فعالیت ورزشی میزان آسیب دیدگی‌ها را تا حدقابل توجهی کاهش داد.

اکبری به نقش استرس در افزایش آمار آسیب دیدگی ورزشکاران خصوصا ورزشکاران حاضر در لیگ‌های مختلف هم اشاره کرد و افزود: استرس و ترس از ابتلاء به بیماری کرونا باعث می‌شود تا تمرکز ذهنی و حرفه‌ای ورزشکاران کاهش پیدا کند، بگونه‌ای که تمام تمریناتی که انجام می‌دهد با استرس ابتلاء به کرونا همراه می‌شود و همین احتمال آسیب دیدگی او را هم بالا می‌برد.

او ادامه داد: از سوی دیگر برخی از ورزشکاران هستند، در زمانی که در قرنطینه بوده‌اند خود را در شرایط آماده‌ای قرار نداده و برای همین با شروع رقابت ها، تمریناتشان را با یک پیک بالایی شروع می‌کنند و می‌خواهند در مدت کمی به شرایط مسابقه‌ای برسند که این مسئله نیز عاملی برای آسیب دیدگی ورزشکاران می‌شود.

این متخصص آسیب‌های ورزشی افزود: برای کاهش آسیب دیدگی ورزشکاران حرفه ای، باشگاه‌ها باید از قبل تمهیدات لازم را در نظر بگیرند تا مشکلی برای ورزشکاران ایجاد نشود و خودشان نیز بتوانند نتایج بهتری در مسابقاتشان بگیرند .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.