سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه کتلت ترد و خوشمزه + نکات پخت کتلت در شهر‌های مختلف

در گزارش زیر طرز تهیه کتلت ترد و خوشمزه را به شما آموزش می دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  شامی کباب یا همان کتلت گوشت و سیب زمینی یکی از خوشمزه‌ترین و آسان‌ترین غذا‌های نونی برای شام و ناهار و در ماه رمضان برای افطاری و سحری است. فرق کتلت با کوکو را می‌دانید؟ در ترکیب کتلت حتما گوشت وجود دارد و در ترکیب کوکو، گوشت نداریم. کتلت یا شامی کباب را معمولا با یک دستور پخت واحد درست می‌کنند و برخی از مواد آن را در مناطق مختلف ایران کم و زیاد می‌کنند، مثلا با گوشت چرخ کرده قرمز با گوشت بوقلمون یا مرغ درست می‌کنند. اما در هر صورت کتلت یا شامی کباب بسیار لذیذ و پرطرفدار است.


مواد لازم

سیب زمینی: ۲ عدد درشت

پیاز: ۲ عدد متوسط

گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم

نمک، فلفل قرمز و سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم


طرز تهیه

سیب زمینی‌ها را با رنده ریز رنده کنید و آب سیب زمینی را بگیرید. پیاز‌ها را با درنده درشت رنده کنید و آب پیاز‌ها را هم بگیرید. سیب زمینی و پیاز رنده شده را خوب با هم مخلوط کنید و گوشت چرخ کرده و ادویه و نمک را اضافه کنید. مواد را خوب با دست با هم مخلوط کنید و به مدت ۳۰ دقیقه در ظرف درب‌دار در یخچال بگذارید تا خوب مزه‌دار شود و مایه خودش را بگیرد. در یک ماهیتابه تفلون روغن بریزید و و وقتی روغن داغ شد روی شعله ملایم گاز به شکل دلخواه در دست شکل بدهید و سرخ کنید. ضخامت شامی کباب یا کتلت گوشت نباید زیاد باشد، چون مواد داخل آن خام می‌ماند. این طرز تهیه شامی کباب تهرانی است.


نکات طلایی طرز تهیه شامی کباب یا کتلت گوست ترد و خوشمزه

*سیب زمینی‌ها را بعد از رنده کردن حسابی با آب سرد بشورید و آبکشی کنید. سیب زمینی‌ها را با دست فشار دهید تا همه‌ی آبش گرفته شود. به این ترتیب کتلت تردتر و خوشمزه‌تر می‌شود، مواد کتلت دیگر آب نمی‌اندازند و حالت نرم و خمیر به خودش نمی‌گیرد. علاوه بر این کتلت یا شامی کباب روغن کمتری به خودش می‌گیرد که نکته خیلی مهمی در غذا‌های سرخ کردنی است. آب پیاز‌ها را هم بعد از رنده کردن بگیرید. وقتی آب پیاز و سیب زمینی گرفته شود نیازی به استفاده از تخم مرغ نیست.

*اگر یک حبه سیر در مواد شامی کباب رنده کنید طعم کتلت بسیار لذیذ می‌شود. اضافه کردن مقداری سبزی خشک مثل مرزه، ترخون یا جعفری هم ایده خوبی است.

*اگر ۱ یا دو قاشق غذاخوری پودر سوخاری یا آرد سویا و یا حتی نان خشک پودر شده در مواد شامی کباب بریزید باز هم در ترد و برشته شده آن نقش زیادی دارد.

*بهتر است مایه شامی کباب را ۳۰ دقیقه در یک ظرف درب‌دار در یخچال نگه دارید تا تمام مواد خوب به خورد هم بروند.

*بهتر است برای درست کردن شامی کباب از گوشت چرخ کرده مخلوط (گوسفند و گوساله) استفاده کنید.


طرز تهیه شامی کباب یا کتلت گوشت و سیب زمینی در شهر‌های مختلف ایران

 

طرز تهیه شامی کباب یا کتلت ترد و خوشمزه + نکات پخت کتلت در شهر‌های مختلف

 

*طرز تهیه شامی کباب عربی تقریبا مثل فلافل است. در کتلت عربی باید نخود گرد را از روز قبل بخیسانید و سپس با فلفل دلمه‌ای، سیب زمینی و پیاز چرخ کنید. سپس یک عدد تخم مرغ در این مخلوط بشکنید و خوب هم بزنید. با ادویه و نمک مزه‌دار و در روغن سرخ کنید.

*طرز تهیه شامی کباب لرستان جالب است در لرستان یک سس از رب انار، شکر، گردوی چرخ کرده و ادویه درست می‌کنند در ترکیب کتلت هم از گوشت چره کرده، سبزی معطر، تخم مرغ، نمک و ادویه و پیاز استفاده می‌شود و خبری از سیب زمینی نیست.

*اصفهانی‌ها شامی کباب را ملس می‌خورند و در ترکیب آن از گوشت چرخ کرده، هویج پخته شده یا زردک، پیاز رنده شده و آرد نخودچی استفاده می‌کنند. برای سس شامی کباب هم از شیره انگور، سرکه و آب استفاده می‌کنند و بعد از سرخ شدن شامی‌ها روی ان می‌ریزند تا سس به خوردشان برود.

*شامی کباب مشهدی هم لپه دارد و در آخر یک سس خوشمزه روی آن ریخته می‌شود. ترکیب سس شامی کباب مشهدی شامل گوجه فرنگی، روغن زیتون، سیر، نمک و شکر و سرکه است.

*شامی سبزی هم مخصوص گیلانی‌هاست. در ترکیب شامی سبزی علاوه بر مواد شامی کباب از یک یا دو عدد تخم مرغ (بسته به مقدار مواد) و ترکیب سبزی شامی شامل تره، گشنیز و شنبلیله استفاده می‌شود که به صورت ساطوری خرد شده‌اند.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۴۷ ۲۹ تير ۱۴۰۰
عالی و صحیح بود
صبا
۲۲:۲۹ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
والا من اصفهانی ام ولی این چیزا رو ک گفتید هویج و زردک و ....باهاش نداریم
ناشناس
۱۷:۴۹ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
من اصفهانی هستم و این چیزا یی که اینجا گفته تاحالا نشنیدم کسی توی غذا بریزه( هویج، زردک،شیره انگور)
ناشناس
۰۰:۵۰ ۲۹ تير ۱۴۰۰
از اتفاق ما اصفهانیم داخل کتلت یک الی دو عددهویج میریزیم شما هم امتحان کن فوق العاده میشه و اونیکه توش سرکه شیره میریزیم کتلت نیست مشابه کتلت ولی سیب زمینی نداره و داخل آب و سرکه شیره بعد از سرخ شدن پخته میشه
ناشناس
۱۵:۱۳ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
عالیه.مامانم از همه مدل این غذاهای شهرهای مختلف درست میکنه وهمیشه خوشمزه میشه.
بهزاد
۱۲:۰۴ ۲۸ مرداد ۱۳۹۹
ما تهرانیها اصلا هم چنین کتلتی تا به حال نخوردیم آب همه چی بگیریم مگه کباب کوبیده است
ناشناس
۲۲:۰۶ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
سلام شب به خیر تورو به خدا تورو به ماه محرم بگید بانکا سایت فروش سهام عدالت رو باز کنن خودشون زدن به خواب بانک کشاورزی در خواب می خوایم سی درصد دوم سهام عدالت رو بفروشیم گرفتاریم بدبختیم مستاجر
سارا
۱۸:۱۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
غیر از شامی که به اون کباب شامی هم می‌گویند، بقیه اش که گوشت ندارد کتلت است بجز آنچه که ماده اساسی و اولیه اش سبزی است که به آنها کوکو می گویند.
روزا
۱۴:۴۷ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
مرررسی
سید ابوالقاسم میرمقیمی
۱۲:۴۸ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
عالی
ناشناس
۱۲:۴۸ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
خیلی خوب بود
ناشناس
۱۲:۴۲ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
عالی بود البته آویشن اضافه بشه واسه عطر کتلت بد نیست
ناشناس
۱۱:۵۴ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
در اصفهان هویج داخل کتلت نمیریزند
سمیرا
۰۱:۳۴ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
عالی بود ممنون
ناشناس
۰۱:۱۲ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
عالی بود
ناشناس
۲۳:۰۵ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
ما مشهدیها اصلا همچین کتلتی نداریم
ناشناس
۱۵:۵۰ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
عزیزم گفته شامی نه کتلت
فاطمه
۱۶:۲۸ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
کی گفته مشهدی‌ها همچین کتلتی ندارن جز غذاهای اصلیمونه