عبدی رییس شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، گفت : تاکنون هیچ موردی از بروز بیماری تب کریمه کنگو در شهرستان مشاهده نشده است اما در این فصل امکان بروز آن وجود دارد.
او افزود: بیماری تب کریمه کنگو نوعی بیماری ویروسی است که از طریق گزش دام توسط نوعی کنه بروز میکند.
عبدی اظهار کرد: کنه ناقل بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال فعال می شود از این رو شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو اقدامهای پیشگیرانه انجام میدهد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه با بیان اینکه سم پاشی از جمله اقدامهای پیشگیرانه در برابر شیوع بیماری تب کریمه کنگو محسوب میشود، عنوان کرد: محیط و بدن دام برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو باید سمپاشی شود.
او بیان کرد: تامین سم برای همه دامداریها توسط دامپزشکی بشرویه مقدور نیست و سم پاشی تنها برای موارد کانون بیماری و گزارشی انجام میشود.
عبدی با بیان اینکه دامداران باید از طریق تشکلها و تعاونیها نسبت به خرید سم و ضد عفونی دام و جایگاهها اقدام کنند تصریح کرد: ویروس عامل این بیماری با گذراندن گوشت استحصالی از کشتار در پیش سرد به مدت ۲۴ ساعت از بین می رود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه گفت: بیماری ویروسی تب کریمه کنگو دارای مشخصه ظاهری در گوشت و دام نیست و تنها راه اطمینان از مصرف گوشت، استفاده آن بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در یخچال است.
او از شهروندان خواست تا فرآوردههای خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز، مراتب را با سامانه پاسخگویی سراسری دامپزشکی به شماره ۱۵۱۲ در میان بگذارند.
عبدی ادامه داد: بهسازی اماکن دامی، سمپاشی بدن دام و جایگاه دامداری، اجتناب از کشتار غیر بهداشتی وخارج از محیط کشتارگاه باعث کاهش خطر بروز بیماری تب کریمه کنگو می شود.
انتهای پیام/ک