به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خوردن آش در فصل تابستان چندان مرسوم نیست، اما آش گوجه فرنگی از آن دسته آشهایی است که زمستان و تابستان نمیشناسد. یک آش خوشمزه و ملس که به خاطر مواد تشکیل دهنده آن سرشار از آنتیاکسیدان است و سیستم ایمنی بدن را در برابر انواع ویروس سرماخوردگی، آنفولانزا و البته ویروس بیماری کرونا کووید ۱۹ حسابی تقویت میکند.
مواد لازم
سبزی آش شامل تره و جعفری: ۱ کیلوگرم پاک شده (مقدار تره باید ۲ برابر جعفری باشد)
برنج نیم دانه: ۱ و ¼ لیوان فرانسوی دستهدار
لوبیا چیتی: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
نخود گرد: ½ لیوان فرانسوی دستهدار
گوجه فرنگی پوره شده: ۱ کیلوگرم
آبغوره: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار (اگر آبغوره ندارید ا ز آب لیموترش به مقدار دلخواه استفاده کنید)
پیاز بزرگ: ۱ عدد
آب یا آب مرغ: به مقدار کافی
طرز تهیه
برای درست کردن آش گوجه فرنگی به جای برنج از جو یا بلغور گندم و همچنین از رشته سوپی هم میتوانید استفاده کنید. از شب قبل لوبیا چیتی و نخود را خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. لوبیا چیتی و نخود را جداگانه بپزید.
اگر قصد دارید آش گوجه فرنگی را با برنج نیم دانه امتحان کنید ابتدا برنج را بشورید و در آب و کمی نمک خیس کنید. پیاز را درشت خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا سبک شود. برنج خیس خورده را آب بکشید و سپس همراه با پیاز تفت خورده و مقداری آب یا آب مرغ (میتوانید از ترکیب آب و آب مرغ استفاده کنید) بپزید تا خوب به لعاب بیفتد.
سپس لوبیا چیتی و نخود پخته شده و گوجه فرنگی پوره شده را اضافه کنید و صبر کنید تا آش خوب بپزد و به غلظت برسد. سپس سبزی آش خرد شده را اضافه کنید و نمک و ادویه آش را اندازه کنید و آبغوره را هم اضافه کنید. وقتی آش گوجه به غلظت دلخواه شما رسید آماده است. آش را با نعنا داغ و در صورت تمایل پیازداغ تزیین و میل کنید.
آش گوجه فرنگی را در شهرهای مختلف ایران درست میکنند.
*در طرز تهیه آش گوجه فرنگی همدان از لپه هم استفاده میکنند.
*در آذربایجان شرقی برای درست کردن آش گوجه فرنگی از بلغور گندم به جای برنج استفاده میکنند.
*در طرز تهیه آش گوجه فرنگی شمالی (گیلان و مازندران) گاهی از گوشت گوسفند هم استفاده میشود. در این صوت باید گوشت را با پیاز تفت دهید و سایر مراحل شبیه همین دستور پخت گفته شده است.
*در ارومیه به آش گوجه فرنگی آبغورا آشی (بامادور آشی) هم میگویند. در آش ترکی گوجه فرنگی ارومیهای از آب گوشت یا مرغ و لوبیا چشم بلبلی در ترکیب آش استفاده میکنند.
*در صورت تمایل میتوانید قبل از اضافه کردن حبوبات و سبزی ترکیب آش را در غذاساز یا میکسر پوره کنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/