سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با نوشیدن مایعات داغ به استقبال سرطان می‌روید

یک فوق تخصص گوارش و کبد با تاکید بر پرهیز از نوشیدن مایعات داغ، گفت: نوشیدنی‌های داغ یکی از عوامل اصلی در ابتلا به سرطان گوارش هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  شهریار نیک پور فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه سرطان‌های دستگاه گوارش در دنیا بسیار شایع است، گفت: از هفت سرطان کشنده ۵ مورد مربوط به دستگاه گوارش می‌شود؛ در کشور ما نیز سرطان فوقانی دستگاه گوارش بسیار شایع است و سرطان‌های روده بزرگ، کبد و لوزالمعده در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند.

او  بیان کرد: نوشیدنی‌های داغ در ایجاد سرطان بسیار تاثیرگذار بوده و به مرور زمان ایجاد مشکل می‌کنند، از این رو باید از مصرف نوشیدنی‌های داغ پرهیز کنیم.

نیک پور با تاکید بر عدم نوشیدن بلافاصله مایعات داغ، افزود: حداقل ۶ دقیقه باید نوشیدنی داغ در محیط قرار بگیرد و بعد صرف شود.

او با اشاره به تاثیر دخانیات یکی دیگر از عوامل اصلی در ایجاد این سرطان گفت: دخانیات در همه سرطان‌های دستگاه گوارش دخیل است. در آمریکا آمار مصرف دخانیات بالاست و ما در کمربند جهانی سرطان‌ مری قرار داریم به طوریکه این کمربند از شمال ایران می‌گذرد، مشتقات تریاک به سرطان مری ارتباط دارد.

این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه برای سرطان روده بزرگ غربالگری شناخته شده‌ای وجود دارد که همانا بهترین روش کلونوسکوپی است، ادامه داد: وقتی فرد متوجه پولیپ می‌شود باید به دنبال درمان آن باشد تا از رشد آن جلوگیری شود، زیرا ۷ تا ۱۰ سال بعد پولیپ می‌تواند تبدیل به سرطان روده بزرگ شود.

او افزود: افراد پس از ۵۰ سالگی باید هر ۱۰ سال یکبار از لحاظ بررسی سرطان روده بزرگ با روش کلونوسکوپی غربالگری شوند. بهترین روش غربالگری هم انجام کلونوسکوپی است که در صورت بروز مشکل این فاصله زمانی کمتر می‌شود.

نیک پور با بیان اینکه انجام آزمایش مدفوع از نظر وجود خون تنها می‌تواند ۲۰ درصد در تشخیص سرطان روده کمک کند، تشریح کرد: وقتی پولیپ تشخیص داده شد دیگر تبدیل به سرطان نمی‌شود، سرطان روده بزرگ ۲۵ درصد جنبه ارثی و ژنتیکی و سرطان دستگاه گوارش ۵ تا ۱۵ درصد جنبه ارثی دارد، توصیه می‎شود تا افراد از غذا‌های پرچرب استفاده نکنند و حتی مصرف گوشت قرمز را کاهش داده و از غذا‌هایی که حاوی نیترات است مانند غذاهای کنسرو شده، پرهیز کنند.


بیشتر بخوانید:


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.