ناظمی اردکانی افزود: کاندیدای متقاضی انتخابات شوراها بسیار زیاد هستند و طبق قانون هم رد یا تایید صلاحیت داوطلبان برعهده هیئتهای اجرایی گذاشته شده است، برای جلوگیری از تخلفات احتمالی هم هیئتهای نظارتی مرکزی تعیین شده که متشکل از ۵ نفر از نمایندگان مجلس، شامل ۳ نفر از کمیسیون داخلی و شوراها و دو نفر هم از کمیسیون اصل نود است؛ در هر استان هم سه نفر از نمایندگان تعیین میشوند تا این نظارت را برعهده بگیرند.
او ادامه داد: هیئتهای اجرایی برای تایید یا رد صلاحیت کاندیداها از چهار دستگاه قوه قضائیه، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و سازمان ثبت احوال استعلام میگیرند؛ پس قاعدتا اگر این ۴ دستگاه بانک اطلاعاتی از افراد داشته باشند و دقت لازم اعمال شود دیگر شاهد نارضایتی نخواهیم بود.
بیشتر بخوانید:
وزیر تعاون دولت نهم گفت: با این وجود اما در این چند دوره که انتخابات شوراها برگزار شده شکایت های زیادی درباره رد یا تایید صلاحیت داوطلبان صورت گرفته که برخی آن را ناشی از نقصهایی در عملکرد هیاتهای اجرایی میدانند.
فعال اصولگرا خاطر نشان کرد: در حال حاضر و باتوجه به اینکه ۴ دهه از پیروزی انقلاب گذشته و ما تجربه برگزاری انتخاباتهای مختلف را داریم باید یک بانک اطلاعاتی از افراد وجود داشته باشد و نبود این امر یک ضعف بزرگ است، زیرا برخی افراد صلاحتشان تایید میشود و وارد نهادهایی نظیر مجلس شورای اسلامی، شوراها و یا سایر دستگاههای اجرایی میشوند اما در نهایت متوجه میشویم که صلاحت لازم را ندارند.
ناظمی اردکانی خاطرنشان کرد: با توجه به این موارد مجلس درصدد است تا سازوکاری ایجاد شود که نظارت بر فرآیند برگزاری انتخابات شوراها که فعلا مسئولیتش با مجلس شورای اسلامی است دقیق تر شده و یا به شورای نگهبان محول شود.
انتهای پیام/