سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

آموزش‌های مجازی دانشگاه‌ها نیازمند اعتبارات میلیاردی

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: برای تقویت زیر ساخت ها، سرور‌ها و پهنای باند به منظور آموزش‌های مجازی اعتبارات میلیاردی توسط دانشگاه‌ها لازم است.

شجاع احمدوند، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره هزینه آموزش‌های مجازی در این دانشگاه اظهار کرد: هر کدام از دانشگاه‌ها یک مرکز فناوری و زیر ساخت‌های حداقلی برای برگزاری کلاس‌ها به صورت مجازی داشته اند که می‌توانستند از آن‌ها استفاده کنند.

او افزود: در شرایط کرونایی و مجازی شدن آموزش‌ها به پهنای خیلی قوی نیاز بود که متاسفانه مجبور به اجاره آن‌ها از برخی مکان‌ها به علت نداشتن پهنای باند شدیم همچنین وجود سرور‌های مورد نیاز برای ارائه کلاس‌ها و ضبط فایل کلاس‌های مجازی امری لازم و حیاتی بود؛ چرا که در کلاس‌های حضوری دانشجویان به صورت فیزیکی حضور دارند، اما در آموزش‌های مجازی عدم دسترسی به اینترنت باعث آزار و اذیت دانشجویان و استادان خواهد شد؛ بنابراین لازم است تا تمامی فایل‌های صوتی استادان در آموزش‌های مجازی ضبط شود تا در صورت از دست دادن کلاس‌ها دانشجویان بتوانند از این فایل‌های ذخیره شده در سامانه استفاده کنند.

احمدوند تصریح کرد: نگهداری فایل‌های ضبط شده در سامانه نیازمند سرور‌های بسیار قوی است با وجود اینکه قیمت تهیه سرور‌ها به شدت افزایش پیدا کرده است و اگر سروری با قیمت حدود ۲۰۰ الی ۳۰۰ میلیون تومان تا پایان سال ۹۸ تهیه می‌شد در حال حاضر به قیمت ۷۰۰ الی ۸۰۰ میلیون تومان رسیده است و به همین علت آموزش‌های مجازی هزینه‌های بسیار زیادی را بر دانشگاه‌ها تحمیل کرده اند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه هزینه آموزش‌های مجازی در دانشگاه‌ها میلیاردی است، تاکید کرد: برای تقویت زیر ساخت ها، سرور‌ها و پهنای باند به منظور ارائه آموزش‌های مجازی خرج کردن هزینه‌های میلیاردی توسط دانشگاه‌ها لازم است. همچنین در کنار تمامی این موارد برگزاری ۴۰ الی ۵۰ کلاس آموزشی، ساخت انواع کلیپ‌ها و ویدویو‌های آموزشی برای استادان هم هزینه‌های زیادی را برای دانشگاه به دنبال دارد.

او ادامه داد: دوره جدید آموزش‌های مجازی به صورت تولید محتوا با وجود ۴۰ الی ۵۰ کلاس طی روز‌های آتی یعنی در میانه مرداد و شهریور  برای استادان و دانشجویان برگزار می‌شود تا دانشجویان به راحتی حضور استادان را حس کنند و از این بابت نگرانی یا دغدغه‌ای نداشته باشند که عملی کردن این برنامه‌ها نیازمند  آموزش‌هایی است که انتخاب استادان و استقبال آن‌ها توسط دانشگاه علامه طباطبایی انجام شده است؛ بنابراین شاید هزینه این برنامه‌ها زیاد آشکار نباشد، اما درست برگزار کردن آن‌ها بر دوش دانشگاه‌ها سنگینی زیادی خواهد کرد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: از آن جایی که بخشی از زیر ساخت‌های نام برده شده در ترم گذشته به منظور برگزاری آموزش‌ها به صورت مجازی وجود نداشت، بنابراین ناگزیر شدیم با یک شرکتی وارد گفتگو شویم تا بتوانیم سرور‌ها را به صورت اجاره‌ای داشته باشیم  و مبلغی را به این شرکت‌ها به عنوان هزینه پرداخت کنیم؛ به همین علت در پایان سال برخی از سرور‌ها را خریداری کردیم و تا حدود زیادی با وضعیت بهتر مواجه شدیم، اما ناگفته نماند که همچنان نیازمند تقویت زیر ساخت‌ها و سرور‌ها هستیم تا بتوانیم کمی از دغدغه آموزش‌های مجازی جامعه کم کنیم.

رفع مشکل اینترنت دانشجویان، دغدغه‌ اصلی دانشگاه علامه طباطبایی

احمدوند درباره مشکل اینترنت دانشجویان و استادان با توجه به آموزش‌های مجازی گفت: دغدغه اینترنت دانشجویان و استادان همچنان وجود دارد و شاید در سال گذشته به یکی از مشکلات اساسی دانشگاه علامه طباطبایی تبدیل شده بود و بسیاری از دانشجویان ما دسترسی کافی به امکانات مجهز و مدرنی که لازمه دسترسی به شبکه‌های مجازی بود، نداشتند؛ برای مثال با موبایل ساده امور زندگی خود را می‌گذراندند و نمی‌توانستند به راحتی به اینترنت متصل شوند؛ بنابراین از آموزش‌های مجازی عقب می‌مانند.

او اظهار کرد: معاونت دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی به علت عدم امکانات کافی دانشجویان در صورت اتصال به اینترنت به منظور شرکت در کلاس‌های مجازی و بهره وری از آن‌ها به ارائه کمک‌های حداقلی از طریق خیرین به تقویت این بخش اقدام کرده است، اما همچنان نیازمند سرمایه گذاری در این بخش‌ها هستیم.

احمدوند اظهار کرد: کلاس‌های دانشگاه علامه طباطبایی به دو صورت حضوری و غیر حضوری یعنی تلفیقی از تاریخ ۱۵ شهریور ماه در تمامی سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برگزار خواهد شد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علامه طباطبایی در پایان یادآوری کرد: حدود ۱۲۰۰ نفر از دانشجویان سالانه، در دانشگاه علامه طباطبایی پذیرش می‌شوند و ثبت نام می‌کنند که امسال به علت شرایط نامساعد کشور از نظر ویروس کرونا این اتفاق در نیمه دوم در دانشگاه رخ خواهد داد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.