سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیر تا پیاز پرونده نوچه جدید ترامپ/ وقتی جایگزین «هوک» به ربع پهلوی دل خوش می‌کند!

با کنار رفتن «برایان هوک»، کاخ سفید یک دیپلمات قدیمی را به عنوان مسئول پرونده ایران معرفی کرده، اما این چهره کارنامه موفق چندانی نداشته است.

 

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شکست سیاست فشار حداکثری بر ایران یک قربانی برجا گذاشته و این قربانی کسی نیست جز «برایان هوک» که در سال‌های گذشته تلاش زیادی را برای همراه کردن سایر کشور‌های جهان با مواضع ضد ایرانی واشنگتن انجام داد.

رقم خوردن این شسکت برای دونالد ترامپی که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری است به هیچ وجه قابل قبول نبوده از همین رو هوک قربانی شد تا شکست سیاست‌های آمریکا در قبال ایران، در پرونده سیاست خارجی ترامپ نوشته شود.

برایان هوک کارش را کمی پس از آن شروع کرد که آمریکا با دستور دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد. پس از خروج آمریکا از برجام، «گروه کاری ویژه ایران» تشکیل شد و هوک چهره اصلی سیاست «فشار حداکثری» بود که از ایران انتقاد می‌کرد و به دفاع از سیاست آمریکا درباره تهران می‌پرداخت.

او در حالی از مقامش کنار رفت که به نظر می‌رسد بازگشت تحریم‌های آمریکا برخلاف خواسته دولت ترامپ نتوانسته ایران را برای توافقی دیگر به میز مذاکره بازگرداند.

حال چند ماهی بیشتر به انتخابات ریاست جمهوری نمانده و روزنامه واشنگتن پست از قول منبعی آگاه نوشته کناره‌گیری هوک به درخواست دولت بوده تا شکست استراتژی در مورد ایران به گردن او بیفتد.


بیشتر بخوانید


با کنار فتن هوک از مسئولیت پرونده ایران، «الیوت آبرامز» این پرونده را به دست گرفته، اما آبرامز کیست؟

«کیل براون»، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ارتباط با استعفای هوک و انتصاب «الیوت آبرامز» به عنوان نماینده ویژه جدید آمریکا در امور ایران، در توئیتر نوشت: چندین دهه تجربه در سیاست خارجی باعث می‌شود که آبرامز به روابط فعلی پویایی ببخشد و به پیشرفت تلاش‌های دیپلماتیک و سیاست خارجی ما کمک کند.

اما «ایلهان عمر»، عضو مسلمان کنگره آمریکا در واکنشی منفی نسبت به انتصاب «الیوت آبرامز» به عنوان نماینده جدید آمریکا در امور ایران، او را دارای پیشینه منفی عنوان کرد و گفت: الیوت آبرامز نباید مسئول سیاست در برابر ایران باشد.

به گفته نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، «الیوت آبرامز» به کنگره دروغ گفت و بر کشتار صد‌ها شهروند غیرنظامی سرپوش گذاشت، پس او نباید مسئول سیاست در برابر ایران یا هر سیاست دیگری باشد.

سوابق کاری آبرامز

بی بی سی در این رابطه می‌نویسد: آبرامز با چهار دهه حضور در سیاست خارجی آمریکا در رویداد‌های مهمی، چون ماجرای مک‌فارلین، تلاش برای سرنگونی چاوز و جنگ عراق نقش داشته است.

الیوت آبرامز از دسته سیاستمداران آمریکایی است که به نومحافظه‌کاران یا نئوکان‌ها مشهورند و در سیاست خارجی به دنبال نقش فعال آمریکا در امور کشور‌های دیگر هستند و تبلیغ دموکراسی و ارزش‌های لیبرال را در کنار نظامی‌گری دارند.

الیوت آبرامز که جانشین برایان هوک شده مسئول سیاست آمریکا در امور ونزوئلا بوده است. وی هرچند پرسابقه‌تر است و به سرسختی مشهور، اما عملاً در مورد ونزوئلا موفق‌تر از هوک در مورد ایران نبوده است.

با وجود اقدامات آمریکا، نیکلاس مادورو همچنان در قدرت است و تحریم‌های پیاپی، به رسمیت شناختن و حتی تلاش‌های مخالفان برای سرنگونی دولت از طریق کودتا به جایی نرسیده است.

از سوی دیگر اعزام نفتکش‌های ایرانی به ونزوئلا نمایشی سیاسی از این بوده که این دو می‌توانند همچنان خلاف سیاست‌های اعلام‌شده آمریکا عمل کنند.

حال قرار است آبرامز نماینده ویژه دولت آمریکا در امور هر دو کشور باشد.

در آغاز کار دولت دونالد ترامپ گزارش‌ها حاکی از آن بود که «رکس تیلرسون» وزیر خارجه وقت آمریکا، می‌خواست آبرامز را به عنوان معاون وزیر خارجه انتخاب کند، اما به دلیل مخالفت ترامپ نتوانست.

آبرامز پیش از انتخابات سال ۲۰۱۶ مقاله‌ای در نقد دونالد ترامپ نوشته بود که با مثالی تاریخی از حزب دموکرات در انتخابات ۱۹۷۲ آمریکا این طور شروع می‌شد: حزب کسی را نامزد کرده که نمی‌تواند برنده شود و نباید رئیس جمهور ایالات متحده شود.

خود رکس تیلرسون یکی از مقام‌های پرشماری بود که دولت ترامپ را ترک کردند، اما اکنون آبرامز در سال آخر به دولت ترامپ پیوسته است.

آبرامز در دولت‌های قبلی آمریکا چه سابقه‌ای دارد؟

الیوت آبرامز در دولت رونالد ریگان معاون وزیر خارجه در امور حقوق بشر و بعدتر معاون امور قاره آمریکا شد.

هرچند که مقامش عنوان حقوق بشری را در خود داشت، گروه‌های حقوق بشری منتقدش بودند.

عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر در دوران ریگان، الیوت آبرامز را متهم می‌کردند که در لاپوشانی جنایت‌های حکومت‌های نظامی متحد آمریکا در آمریکای لاتین نقش داشته است.

او گزارش‌ها از کشتار غیرنظامیان به دست نیرو‌های دیکتاتوری نظامی السالوادور را رد می‌کرد و حامی «افراین ریوس مونت» دیکتاتور نظامی گواتمالا بود.

الیوت آبرامز همچنین خواهان مداخله مستقیم آمریکا برای سرنگونی «مانوئل نوریگا» در پاناما شده بود؛ سرنوشتی که در واقعیت برای این عامل سابق سیا و دشمن بعدی آمریکا اتفاق افتاد.

الیوت آبرامز در ماجرای «مک فارلین» برای پنهان کردن اطلاعات از سوی کنگره مجرم شناخته شد.

البته جرج بوش پدر، که پس از ریاست سازمان سیا معاون رونالد ریگان شده بود، پس از رسیدن به ریاست جمهوری الیوت آبرامز را عفو کرد.

چند سال بعد که جرج بوش پسر به قدرت رسید آبرامز دوباره به دولت آمریکا برگشت و مقام‌هایی از جمله دستیار ویژه رئیس‌جمهور و جانشین مشاور امنیت ملی شد.

در دوره جرج بوش پسر و جنگ عراق الیوت آبرامز در سیاستگذاری کاخ سفید برای خاورمیانه نقش داشت.

در سال ۲۰۰۲ روزنامه گاردین گزارش کرد که آبرامز در حمایت از کودتای نافرجامی علیه هوگو چاوز، رئیس جمهور وقت ونزوئلا، نقش داشته است.

موضع آبرامز درباره ایران چیست؟

الیوت آبرامز در یکی از صحبت‌های اخیرش درباره ونزوئلا آن را در کنار ایران دو حکومت منفور خوانده است.

در سال ۲۰۰۳، درست پس از حمله آمریکا به عراق، آن طور که واشنگتن‌پست گزارش کرده آبرامز نقشی کلیدی در به سرانجام نرسیدن «طرح صلح پیشنهادی ایران» داشته است.

طرحی که واشنگتن‌پست در ۲۰۰۷ گزارش کرد از طریق فاکس ارسال شد و الیوت آبرامز آن را به «کاندولیزا رایس» وزیر خارجه وقت آمریکا، نرسانده است.

ارتباط آبرامز با خاندان پهلوی

رسانه آمریکایی «لوبلاگ» از ارتباط آبرامز با خاندان پهلوی بویژه شخص رضا پهلوی، گزارش داده و می‌نویسد: آبرامز فردی است که به گواهی خود سلطنت طلبان در جلسات و سخنرانی‌های رضا پهلوی حاضر می‌شود. آبرامز روی جریانی حساب کرده که لیدرش از سیا پول و از اسرائیل مشورت می‌گیرد و مشکلی با بمباران اتمی ایران ندارد، با همه این‌ها امیدوار است که مردم ایران را به خود جذب کند و رضا پهلوی و تشکیلاتش به آبرامز تکیه کرده؛ کسی که به «مهندس جنگ عراق» معروف است و برایش اشغال خونبار کشور‌ها مایه افتخار است.

«استفن مایلز» مدیر اجرایی گروه ضدجنگ «پیروزی بدون جنگ» می‌گوید: دوره کاری آبرامز در قبال السالوادور، گواتمالا، نیکاراگوئه و پاناما مملو از بدترین وسوسه‌هایی است که سیاست خارجی آمریکا به خود دیده است، یعنی جنگ‌طلبی، نقض گسترده حقوق بشر و حمایت از رژیم‌های خودکامه.

استقبال سازمان‌های یهودی آمریکا از انتخاب آبرامز

گروه‌ها و سازمان‌های آمریکایی یهودی و حامی اسرائیل از انتصاب نماینده جدید آمریکا در امور ایران استقبال کرده‌اند.

به گزارش رسانه‌های رژیم صهیونیستی، این گروه‌ها نظر به تجربه و پیشینه طولانی الیوت آبرامز در کار سیاسی، ابراز اطمینان کردند که او فردی توانمند در پیشبرد ماموریت محوله است.

منبع: مهر

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۵
در انتظار بررسی: ۱
ناشناس
۱۵:۲۶ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
زنده باشه
ناشناس
۰۱:۰۳ ۲۰ مرداد ۱۳۹۹
این عوضی را هم به گورستان تاریخ خواهیم فرستاد انشالله
فانی
۲۳:۱۶ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
از بنده خدایی می پرسند، حال پدرت چطور است؟!
آن بنده خدا می گوید، عمرش را بخشیده به شما !
به او می گویند :پدرت اگر عمری می‌داشت برای خودش نگه می‌داشت ،
حالاهم اگر پهلوی ها جایگاه و توانی می داشتند. دربدر و غربگدا نمی شدند.
ناشناس
۲۳:۰۳ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
یه سوالی ذهن منو درگیر کرده،،.

بعد مرگ ربع پهلوی ( جوجه پهلوی),. پهلوی گرمی میاد واسه دلقک بازی؟؟؟
ناشناس
۲۳:۰۳ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
یه سوالی ذهن منو درگیر کرده،،.

بعد مرگ ربع پهلوی ( جوجه پهلوی),. پهلوی گرمی میاد واسه دلقک بازی؟؟؟
ناشناس
۲۲:۴۸ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
قیافه اش مثل زامبی میمونه
ناشناس
۲۲:۰۱ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
این عجوزه و فسیل و زیر خاکی
در دوران چند ساله موفق ظاهر نشده و
خوش نام نیست
عجب شیطانی خبیثی را به این کار گماشته
صددرصد شکست خواهد خورد
ناشناس
۲۰:۱۵ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
اين اقاي ربع پهلوي واقعا عقل تو سرش نيست اين همه پول از ايران بردي بشين خارج زندگي ات بكن چرا ميخواي برگردي ايران خود سلبريتي ها و ورزشكار ها و نخبه ها و مسئولين ايران هم دارن يكي يكي ميان اونجا
مصمم
۱۹:۴۴ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
ما مطمئن هستیم شکست این آدم «الیوت آبرامز» در مقابل ایران سربلند مفتضاحانه تر از شکست سلف خود خواهد بود ، و دنیا شاهد یک شکست مفتضحانۀ دیگری از آمریکا در مقابل ایران عزیز خواهد بود که از شکست های قبلی سنگین تر خواهد بود . هیچ چیز عوض نشده جز اینکه ایران قویتر و آمریکا ضعیفتر شده است .
ناشناس
۱۹:۲۰ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
رضاپالانچی چی میگه ؟! اون بره چهارپایه رو بگیره حرکات ژیمناستیک بزنه ؛ استاد دست اول ژیمناستیک کشور هستن ایشون
حسين
۱۹:۰۳ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
از اين دلقكهاى يهودى در اين چهل سال زياد ديديم
ناشناس
۱۸:۵۲ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
بابا ارزش پول ملی درست شود تا طبقه سوم جامعه از بین نرود دولت همتی چه کار می کنند سوی مدیریت آنقدر بس است سر مایدارها بردن غارت کردنند بس است
ناشناس
۲۲:۵۹ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
رد گم کردن خوبی نبود
کسی حواسش پرت نشد
ناشناس
۱۸:۴۲ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
اره کاملا موافق هستم .ارزوی سلامت و پایندگی به بچه اطلاعات دارم
عوام
۱۸:۱۵ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
ترامپ پولای عربارو گرفت از تمام سازمانای جهانیم خارج شد کمکهای مالیم که به کشورای دوست یا جاهایی مثل ناتو میکردنو کمو قطع کرد خلاصه هرکاری که یه تاجرِ پول پرست میتونست انجام بدرو داد ولی حالا دیگه تاریخ مصرفش گذشته باید بره کنار تا یه سیاستمدار بیاد جاشو اوضاع رو درست کنه با دوستانشون
ناشناس
۱۸:۰۷ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
دولت گرونی خودروارزمسکن محصولات کشاورزی ازتراکتوکمباین ارزون کنه جلوی افزایش قیمت روزبهروزوبگیره همین مردم سرترامپ وابرامزوهرکسی که به ایران نگاه چپ بکنه زیرپا له میکنن به دادمردم برسین جلوی گرونی وبگیرین مردم ودلسردنکنین
ناشناس
۱۷:۳۳ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
وایی این قیافش به خروس می مونه خطرناک نباشه خخخخخخ!
ناشناس
۱۷:۲۷ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
آمریکای سابق بر اخراج هوک مشکل بزرگتری در رابطه با ایران داشت: استهلاک بالای روابط به دلیل تحریم های سفارشی علیه ایران که پولش توسط رژیم اشغالگر قدس و آل سعود پرداخت شده بود.
رضا جوام
۱۶:۳۸ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
.آمریکا اسراییل عربستان با هر کسی دیگری در مقابل ایران بزرگ هیچ غلطی نمیتوانند بکنند ...پاینده ایران جاوید نتم ویاد شهدا
ناشناس
۱۳:۴۹ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
از اوسا نرامپ بنا بیشتر از این انتطار دارین نیمی از ورشکستگان سیاسی آمریکا عوض بدل کرد اما یک تیرش هم به هدف نخورد
ناشناس
۱۳:۴۷ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
عزیزان جای هیچ نگرانی نیست. سیاست کلی آمریکا دشمنی یا دوشیدن کشورهای غرب آسیاست. سیاست ایران هم در این میان کاملا مشخص است. به جز عده ای قلیل کسی داخل ایران آمریکا را اصلا حساب نمی کند که با این جابجایی ها نگران شود. اون پسر خوشکله چه غلطی کرد که این نگهبان در جهنم خواهد کرد؟
ناشناس
۱۳:۴۷ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
عزیزان جای هیچ نگرانی نیست. سیاست کلی آمریکا دشمنی یا دوشیدن کشورهای غرب آسیاست. سیاست ایران هم در این میان کاملا مشخص است. به جز عده ای قلیل کسی داخل ایران آمریکا را اصلا حساب نمی کند که با این جابجایی ها نگران شود. اون پسر خوشکله چه غلطی کرد که این نگهبان در جهنم خواهد کرد؟
ناشناس
۱۳:۴۵ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
خدایا اقتصاد پول ملی به فاجعه تبدیل شده هر روز پول پس انداز کارگر بدبخت که یک عمر پس انداز کرده داره بی ارزش میشه معلوم نیست دنبال چی هستید
ناشناس
۱۵:۴۸ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
هچی
ناشناس
۱۳:۳۰ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
عکس شازده رو که دیدم یاد کچلیک افتاده
ی کچلیکه خاصی تو نگاشه
ناشناس
۱۳:۳۰ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
عکس شازده رو که دیدم یاد کچلیک افتاده
ی کچلیکه خاصی تو نگاشه
ناشناس
۱۳:۱۹ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
بابا این رضا ژیگول یه حرکت ازش دیدم فیلمش تو سایت بود پاها کرده بالا مثلا ژیمناستیک کاره اونوقت دو نفر پاهاشو نگه داشته مایه ابروریزی و خنده فیلمه نمی دونم چرا نیستش فکر کنم رفت امریکا چقدر داد گوگل و اینستا پاکش کردند
ناشناس
۱۳:۱۹ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
بابا این رضا ژیگول یه حرکت ازش دیدم فیلمش تو سایت بود پاها کرده بالا مثلا ژیمناستیک کاره اونوقت دو نفر پاهاشو نگه داشته مایه ابروریزی و خنده فیلمه نمی دونم چرا نیستش فکر کنم رفت امریکا چقدر داد گوگل و اینستا پاکش کردند
saeid
۱۳:۰۷ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
خدا به بچه های امنیت ملی و اطلاعاتمون طول عمر و سلامتی بده که همیشه اینجور موجودات عجیب غریب و بی رحم رو 24 ساعته رصد میکنن و حواسشون به مملکتمون هست.
بختیاری
۱۲:۵۸ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
چقدر خندیدم چه سیرکی درست بشه

فکر کنید این دیگه چقدر احمقه که روی دلقک رضا پهلوی حساب باز کرده واقعا اینا چقدر جوک هستند.
ناشناس
۱۱:۵۲ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
جوجه تازه از تخم در میاد

شبیه اوناست
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
شبیه ببو گلابی هست
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
شبیه ببو گلابی هست
ناشناس
۱۱:۱۶ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
این بابا چقدرهالوه قیافش شبیه نقش منفیای وسترنه
ناشناس
۱۱:۱۲ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
تابوتش جلوانبارها پیره مرد