سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

تلفن‌ها خاموش و بیسیم‌ها روشن/ شوتی یا کف خواب، کدامیک برای حمل بار مناسب است؟

با توجه به ممنوع بودن واردات کالا‌های قاچاق، خودرو‌های به اصطلاح سواری اقدام به توزیع این کالا‌ها در سراسر کشور می‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، تلفن‌های همراه خاموش و بیسیم‌ها روشن می‌شوند، این تنها قسمتی از شروع یک سفر است، سفری که معلوم نیست پایان آن چه عواقبی دارد.

ساعات پایانی شب، استارت این سفر کاری خورده می‌شود و به سوی مکان دپوی بار می‌رویم، باری که جرم‌هایی را برای خود در پی دارد.

پس از بار زدن اجناس قاچاقی که تنها مقداری از آن مشخص بود، به ادامه سفر پرداختیم و پس از گذشت ۵ دقیقه خودرویی دیگر با رنگ سیاه به منظور اسکورت و حفاظت به ما اضافه شد.

علامت اطمینان این وسیله نقلیه اسکورت ۵ چراغ نور بالا پشت سر هم بود و از همان جا به بعد سرعت وسیله نقلیه کمتر از ۱۶۰ کیلومتر نشد و تازه کار شروع شد.

دو خودروی به ظاهر سواری بودیم که یکه‌تاز جاده را سپری می‌کردیم و از پشت وسیله نقلیه، مخصوصا خودروی عقبی علت این سرعت زیاد مشخص بود.

دو خودروی سواری پرشیا elx که عقب آن‌ها بالا است و هیچ چیزی جلوی آن‌ها را نمی‌تواند بگیرد، آری این خودرو‌ها شوتی هستند و همه‌ ما درباره کاربرد اکثر این نوع وسایل نقلیه در جریان هستیم.

طبق گفته راننده وسیله نقلیه و حرف‌های داخل بیسیم، خودروی اسکورت ۲ اسلحه به همراه داشت و خودروی ما نیز باری گران قیمت، باری که اگر به دست قانون افتد، حمل آن حکم بسیار سنگینی دارد. پارچه تنها قسمتی از بار‌هایی بود که در صندلی عقب خودنمایی می‌کرد.

لایی کشیدن در میان وسایل نقلیه و نور بالا زدن به خودرو‌های جلویی کار دائم ما بود و در هیچ صورتی سرعت وسیله نقلیه کاهش پیدا نمی‌کرد و فقط بیشتر می‌شد.

این سفر‌ها نه‌ تنها خطرات زیادی دارند، بلکه برای شخصی مثل من که اولین بار بود با این وسایل نقلیه سفر می‌کرد، هیجان زیادی داشت.

هنگام صحبت کردن با راننده این شوتی، متوجه نارضایتی او از این کار شدم، چرا که به گفته خود راننده این کار خطرات احتمالی زیاد و ترسناکی دارد و بابت حمل هر بار، پولی را دریافت می‌کند.

او از تقویت خودروی خود سخن می‌گفت و طبق حرف‌هایش مشخص شد این پژو پارس elx همانند سایر خودرو‌های پژو پارس نیست و مبالغ زیادی را خرج خودروی خود کرده است.

همچنین از فرار‌ها و حرکات نمایشی مانند خلاف جهت رفتن و ... خود می‌گفت و طبق حرف‌هایش آخرین باری که خلاف جهت رفته بود، ۵ خودروی شوتی بودند که ۴ اسکورت مسلح همراهشان بود.

به گفته او، در نقاطی هم که احساس خطر کنند به جاده خاکی می‌زنند و آخرین بار هم به یکی از جاده خاکی‌های فرعی غرب کشور رفته بود تا با ماموران درگیر نشود و بتواند به راحتی بار را تحویل دهد.

بسیاری از تجهیزات جانبی نصب شده روی این وسایل نقلیه، باعث حواس پرتی و نداشتن دید ناکافی وسیله نقلیه عقبی می‌شود.

یکی از تجهیزاتی که باعث می‌شود پلیس یا هر وسیله نقلیه دیگری به آن‌ها در حین فرار نزدیک نشود، استفاده از بک اسموک یا همان دودزا هست که با فشار دادن دکمه آن و گاز دادن زیاد، دود فراوانی سطح جاده را فرا می‌گیرد.

مسیری را که هر وسیله نقلیه‌ای برای طی کردن آن ۳ ساعت وقت می‌گذارد، ما یک ساعته طی کردیم، اما با کلی استرس و ترس که بخشی از آن با موزیک‌های مخصوص این کار برطرف می‌شد.

داخل بیسیم حرف‌ها و کد‌های مختلفی زده می‌شد که راننده در مورد آن هیچ توضیحی نمی‌داد.

ویراژ‌های پی در پی برای من ترس زیادی به همراه داشت، اما برای راننده این شوتی عادی بود و هنگامی که از کنار وسایل نقلیه سنگین و خودروهای دیگر در جاده عبور می‌کردیم، راننده هیچ عکس العملی نداشت و از مقدار جرایمی که قرار بود برای او ثبت شود، نمی‌ترسید.

وقتی پرسیدم که آیا دوربین‌ها پلاک را ثبت نمی‌کنند، با لبخندی گفت که این پلاک واقعی نیست و متوجه شدم پلاک خودرو دستکاری شده است.

مقصد آن‌ها یکی از شهر‌های شرقی کشور بود و من در شهر دیگری از آن‌ها جدا شدم، اما سوالی در ذهن من ایجاد شد که چرا ساعات پایانی و آخر وقت‌ها حرکت می‌کنند و به گفته خودشان، این کار برای فرار از دست قانون بود.

گفتنی است؛ بارهای قاچاق و غیر قانونی که این خودروها حمل می‌کنند از مرز‌ها می‌آید و مقصدشان تهران و شهرهای دیگر کشور است. هنگام برگشت از تهران یا هر شهر دیگری هم بار‌های مختلفی با خود می‌برند.

این اقدام خودرو‌های شوتی، نه تنها خطراتی را برای خودشان به همراه دارد، بلکه برای سایر رانندگان وسایل نقلیه نیز خطرناک است و امیدواریم مسئولان مربوطه تمهیدات جدی‌ای را برای برخورد با آن‌ها در نظر بگیرند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۴
در انتظار بررسی: ۳
Mousavi
۰۳:۳۶ ۰۲ فروردين ۱۴۰۲
اقا ببخشید ینی هر ماشینی که سرعت میره حتما شوتیه من خودم شوتی نیستم ولی تو جاده کمتر ۱۵۰ نمیتونم برونم علکی اسم این شیرمردارو خراب نکنید شمایی که دارید بدوبیرا بارشون میکنید میتونید مثل اینا بخاطر خوشبختی خانوادهاتون از جون خودتون بگذرید حاجی اینا هم اگه بمیرن شهیدن مگه زمان جنگ واسه چی جنگیدیم فقط واسه ناموسمون الانم اینا دارن بخاطر ناموسشون مرگ رو میخرن به افتخاره هرچی ماشین شوتی و شوتی سوار
وحید
۱۱:۳۵ ۳۰ آذر ۱۴۰۱
درود بر شوتی سواران زنده باد من خودم شوتی سواری دوست دارم اما حیف که ماشینش ندارم گواهی نانه دارم
یکنفر
۰۴:۴۲ ۱۹ آبان ۱۴۰۲
تو حرف نزن بچه بیا پایین سرمون دردگرفت
ناشناس
۲۲:۵۸ ۱۸ فروردين ۱۴۰۱
سر سلامتی هرچی شوتی
سلامتی
ناشناس
۱۴:۱۳ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
عالی
محمد الیاس ناصری
۱۴:۴۵ ۲۵ بهمن ۱۴۰۰
عالی
ناشناس
۲۳:۳۷ ۱۵ اسفند ۱۳۹۹
والا یارو داره روزی سه تا بار میاره این همه که شما چیز نوشین خطر نمیکنه نمیگم کم خطره شوتی رفتن ولی دیگخ این چیزایی که شماها نوشتین رمان هست قصه یک شوتی واقعی یه چیز دیگس
شایان
۲۲:۵۵ ۱۳ دی ۱۳۹۹
شوتی ها اگربار نبرند پس کی باید پولشونو در بیاره با افتخار میگم برادر من شوتی هست
ناشناس
۰۹:۱۴ ۱۱ دی ۱۳۹۹
ممنون از خبرنگار
زهرا
۲۲:۳۶ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
نان به چه قیمتیا جون خود و دیگران را به خطر انداختن
حمل و نقل در حاده ها و ایمنی جاده ها باید توسط پلیس تامین و حفظ شود واقعا جاده ها به دلیل سرعت بالای این نوع ماشین ها و عدم نظارت پلیس امنیت ندارد بلاخره باید فکری شود حمل ونقل بار و کالا توسز شرکت های باربری انجام سود حد سرعتدمجاز در جاده اا تعین شود و یرعت غیر مجاز که جان افراد را به خطر می اندازد جلوگیری شود
ناشناس
۲۳:۲۳ ۱۸ مهر ۱۳۹۹
اینایی که میمیرن حقشونه هی نگید بدبختا نون خوردن ندارن طرف با سرعت دویست میره حقشه بمیره تا این باشه دیگه سوار شوتی نشه میدونید چند نفر بخاطر بی احتیاطی شوتی میمیرن
ناشناس
۱۹:۱۱ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
من خودم راننده شوتی ام واقعا کار پر خطریه
محمود
۲۳:۲۴ ۲۰ مرداد ۱۳۹۹
مردم گشنه هستن چه کنن؟ برای یه لقمه نون باید زجر بکشن/خودشونم میدونن آخرش یا تصادف،یا چپ کردن یا زندان یا تیر مامور /ولی مجبورن
ناشناس
۱۶:۱۶ ۲۰ مرداد ۱۳۹۹
شوتی
Behnam
۱۵:۴۲ ۲۰ مرداد ۱۳۹۹
والا هیچکس دوست نداره ۲۴ ساعت ی کله رانندگی کنه . بخدا از ناچاریه
بعدشم اگه همین جنس قاچاق وارد نشه تولید کننده هایه خودمون مثل :سایپا و ایران خودرو .‌و.... با پنبه سر میبرن .
علیرضا
۱۵:۱۷ ۲۰ مرداد ۱۳۹۹
بیچاره راننده شوتی هم بخاطر پول درآوردن با جان خودش بازی میکنه وهم اعتماد به مسافر خبرچینش
elx
۰۳:۵۴ ۲۰ مرداد ۱۳۹۹
این راننده ها شب و روز دنبال یه لقمه نون برا زنو بچششونن مشکلو ریشه ای حل کنین
ناشناس
۲۳:۴۳ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
یعنی الانه مشکل مملکت ما شوتیا هستن!
فرهاد
۲۰:۳۰ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
سلام دقیقا یه خطر تصادف وحشتناک از بیخ گوشم به خاطر یکی از همین شوتی ها گذشت
ناشناس
۰۰:۲۵ ۲۲ فروردين ۱۴۰۳
ب درک ب جهنم
ناشناس
۲۰:۰۲ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
راحت طلبی و طمع زیاد باعث هجوم عده ای جوان به کارکثیف شوتی شده والا ماشین پرشیا سمند یا۴۰۵زیر پاش هست ولی حاظر نیست بره مسافرکشی کنه اینها رو وقتی میگیرن باید اول ماشینش رو جلوی چشمش اسقاط کنن بعدش زندان بفرستن
ناشناس
۱۹:۲۲ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
الان شمای خبر نگار رو چطور راه دادند تو ماشینشون
ناشناس
۱۶:۱۷ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
یک نفر فقط با داشتن بک لنج معمولی ماهانه اندازه ی 5 فوق تخصص درآمد داره و به طور سازمان یافته اورگانهای مرتبط که می‌توانند جلوی قاچاق را بگیرند شارژ می‌کند از اطلاعات سپاه می خواهم ورود کند
ناصر
۱۵:۵۳ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
چرا ما فقط گیر دادیم به رانندگان شوتی . این افراد از روی بیکاری و ناچاری و نداشتن درامد این همه خطر را بحان میخرن تا حالا فکر کردید این همه بار قاچاق با چه دلاری وارد شدن و چرا بدون گمرکی وارد شدن و اصلا مال چه افرادی هستند مطمئنن مال افراد بدون اسم و رسم و منسب نیستن و حتما وابسته به کسی یا جایی هستن که براحتی جنساشون تا قلب پایتخت میره و در انبارهای فوق بسیار بزرگ دپو میشه تا با بالا رفتن دلار به قیمت گزاف به ملت بی پناه بفروش برسند
ناشناس
۱۵:۱۴ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
تعداد زیادی از افراد میشناسم که از همین راه خرج زندگی درمیاوردند ولی تصادف کردند از دنیا رفتند
چون شغلی دیگه نیست
ااااا
۱۵:۱۲ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
هیچکس از روی خوشی جون و مالشو کنار نمیزاره تو گرمایی که ما جلو کولر داریم میمیریم اونا بازجر میرن بندر. من کاری ندارم ولی دولت شغل برامردم ایجاد کنه تا بخاطر خرج ومستاجری نرن سمت شوتی. کرایه خونه های میلیونی چطور باید جور کنن. جوونای مردم بدبخت شدن از بیکاری و بی پولی. والا شوتی نباشه مردم ایران باید براخرید هرچیزی چندبرابر پول بدن. بزارین بیارن نیاز کشور تانین شه والاا
حمید
۱۴:۵۰ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
سلام
من به چشم خودم درگیری این ماشین هارو دیدم تو جاده با بقیه ماشینا، نوربالا یهو مثل جن ظاهر میشن پشت سرت نری کنار کنارت میزنن.خیلی خطرناکن واسه همه.
پیرمرد
۱۳:۲۹ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
من خودم عینا شاهد همکاری ماموران مختلف در عبور بار قاچاق بوده ام.
خیلی واضح و تابلو و بدون هیچ ترسی این کار رو می کردند.
نیاوش
۱۱:۱۰ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
باسلام جلوگیری از این پدیده بسیار ساده است لیکن اراده ای برای این کار وجود ندارد. شخصا شاهد عبور این خودروها بصورت کاروانی بودم و بسیار جای سئوال داشت که این کاروان دقیقا از پشت پاسگاهی که ابتدای ورودی دیلم از سمت خوزستان استقرار دارد عبور می کردند . مسیری که به راحتی برای افراد عادی که بصورت عبوری از آن محل گذر می کنند قابل روئیت است ، چگونه است که مامورین پاسگاه از آن مطلع نیستند.
ناشناس
۱۱:۰۲ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
و این مردم کشوری هستن که روی بزرگترین منابع جهان نشستند ولی از روی ناچاری باید همچین کارهایی رو انجام بدن واقعا متاسفم.
محسن چهره ماه
۱۱:۰۱ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
سلام.من تو جاده بم کرمان خیلی با اینا برخورد کردم.خیلی بد رانندگی میکنند.و عامل خطر هستند.جالبه بگم نیروی انتظامی از اعمال اینها خبر داره ولی اقدامی نمیکنه.متاسفانه بعضی از ماموران با اینها همکاری میکنند.با چشم خودم دیدم.
ناشناس
۱۳:۰۳ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
دقیقاً با کدوم چشمت دیدی؟
ناشناس
۱۶:۰۷ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
با هردوچشم ناشناس
ناشناس
۱۰:۴۷ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
چه قدر خوبه خبر ندارید اومدین گیر دادین به شوتیا
رضا
۱۰:۴۲ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
یعنی اگر شب توی جاده تهران به سمت جنوب کشور خوزستان حرکت کرده باشید متوجی میشوید مملکت به امان خدا رها شده.
نیروی انتظامی شبها با مردم میخوابد. و ظاهرا در تایم اداری فعال است.
شبها با وجود ماشینهای شوتی جاده ها امن نیستند.
از قوه قضاییه و نیروی انتظامی میخواهیم کاری کنند.
ناشناس
۲۳:۳۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
به تو مربوط نیست
امپراطور
۱۰:۲۴ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
راننده شوتی فقط مردم سیستان و بلوچستان هستند واقعا دست فرمونشون عالیه
سارانی
۱۱:۳۸ ۲۰ مرداد ۱۳۹۹
واقعا عالیه.پارس موتور زانتیا حرف نداره
ناشناس
۰۹:۵۹ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
فقر و نبود کار
علت اینوهمه خلاف شده
هروقت شهر های مثل زاهدان و کردستان و خوزستان
کار ایجاد نشه
جوون های ما به اینجا کشیده میشه
محمد
۰۹:۴۹ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
تو جاده های استان کرمان خصوصا محور کرمان به رفسنجان مرتب در حال تردد هستند و درحال قاچاق انسان ولی متاسفانه هیچکس با آنها برخورد نمی کند و باعث ایجاد خطر برای سایر رانندگان هم هستند
ناشناس
۰۹:۴۲ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
اگر در کشور کار باشد چرا کلبری و شوتی وغیره ایجاد می شود. یک زمان هر کس بی کار بود می گفت می رم بندر دنبال کار، اما متاسفانه الان در هیچ جا کار وجود نداره
شهروند
۰۹:۳۵ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
بخدا این شوتی ها ساکنین خوزستان رو بیچاره کردن. ما جرات رفتن توی جاده رو نداریم انقدر با سرعت به شما نزدیک میشن و سپر به سپر می شن که اگه عادت نداشته باشید حتما از جاده منحرف میشید. با جون زن و بچه مردم بازی می کنن. یعنی پلیس زورش به اینا نمیرسه؟ حالا اگه ما سرعتمون از 50 به 55 برسه پدرمونو در میارن!
ناشناس
۰۷:۳۴ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
امنیت جاده ها را برهم زده اند چاره ای باید کرد!!
ناشناس
۱۵:۰۶ ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
این شوتی ها همه یه مشت ادم بدبخت بیچاره ان که مجبورن به خاطر بیکاری و نبود شغل برای خرج زن و بچه و مشکل مستاجری برن دنبال شوتی وگرنه هیچکس دوست نداره جون ومالشو به خطربندازه ازصبح تاشب تو این گرما بره بندر والا یه مدت که شوتی کم هست هرجا میری براخرید پارچه و لباس و همه چی کلااا چندبرابر شده اگه اینا نیارن که دولت جوابگو نیست اول این مشکلاتو حل کنیدبعد بیاین جلوشونو بگیرین
اریا
۱۲:۴۱ ۲۰ مرداد ۱۳۹۹
راست می گین من چند روزه پشت سرهم شوتی میبینم واقعا باید رسیدگی کرد