سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعتیاد به قرص نتیجه مصرف بدون مشورت

چند سالی است که قرص b۲ برای ترک اعتیاد توسط عده‌ای از درمانگران اعتیاد تجویز می‌شود، اما مصرف خود سرانه این دارو، اعتیاد به این قرص و موادمخدر دیگر را برای فرد به همراه دارد.

صفاتیان تحلیلگر اعتیاد در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به مصرف خود سرانه قرص b۲ یا همان بوپرنورفین گفت: معمولا از قرص b۲ (بوپرنورفین) برای ترک اعتیاد به مواد مخدری مانند هروئین و تریاک استفاده می‌شود که مصرف خود سرانه این دارو موجب سوء مصرف خواهد شد و در نهایت، اعتیاد به این قرص با دوز‌های بالا و مواد مخدر دیگر برای فرد باقی خواهد ماند.

وی افزود: قرص بوپرنورفین یا b۲ برای کسانی که مصرف کننده شیشه و مواد صنعتی دیگر و به دنبال ترک اعتیاد هستند، به هیچ وجه توصیه نمی‌شود، چون اثرات سنگینی برای فرد خواهد داشت. این دارو از ماده اصلی تبائین که از خشاش است، گرفته می‌شود و با مواد صنعتی منافات دارد.

این تحلیلگر اعتیاد با بیان اینکه عدم مشورت با پزشک موجب وابستگی شدید خواهد شد، گفت: زمانی که پزشک این دارو را تجویز می‌کند، براساس معیار‌های مختلف، دوز دارویی مشخصی را برای فرد تنظیم می‌کند و بعد از مدتی این دارو را کاهش و سپس قطع می‌کند. این را باید دانست که حتی با مشورت پزشک هم ممکن است نتیجه قطعی حاصل نشود.

وی ادامه داد: قرص b۲ (بوپرنورفین) در دوز‌های ۸ دهم میلی گرمی و ۲ دهم میلی گرمی وجود دارد. زمانی که شخص خود سرانه شروع به سوء مصرف می‌کند، پس از مدتی که فرد وابسته می‌شود، مصرف آن ممکن است در روز به ۱۰ تا ۱۵ عدد برسد.

صفاتیان گفت: قرص b۲ برای ترک اعتیاد استفاده می‌شود، اما احتمال بازگشت دوباره فرد به اعتیاد به مواد قبلی و یا همین دارو بسیار زیاد است. در برخی موارد هم فرد در درمان با متادون موفق نبوده و گرایش به قرص b۲ پیدا می‌کند که جز اعتیاد به این دارو، سودی برای فرد به همراه نخواهد داشت.

صفاتیان با بیان اینکه میزان سطح بی قراری در این دارو زیاد است، گفت: میزان سطح بی قراری یا همان خماری شدید در این دارو زیاد است که همین بی قراری یکی دیگر از دلایلی است که فرد دوباره به مواد مخدر روی می‌آورد.

این تحلیلگر اعتیاد با اشاره به عوارض جسمانی مشابه این قرص با قرص‌های مخدر دیگر گفت: مشکلات کلیوی و گوارشی شایع‌ترین عوارض استفاده از این قرص هستند، همچنین ضعف جسمانی، کاهش اشتها و عضلات نیز از موارد قابل اهمیت دیگری هستند که برای این دارو می‌توان متصور بود.

گفتنی است؛ فرانسه اولین کشوری است که استفاده از قرص b۲ یا بوپرنورفین را برای ترک اعتیاد استفاده کرده و در کشور ما هم به طور تقریبی ۲۵ هزار نفر تحت نظارت پزشک از این دارو استفاده می‌کنند. پزشکان نیز بر این موضوع تأکید جدی دارند که احتمال بازگشت به اعتیاد با مصرف این دارو بالاست و همچنین سوء مصرف آن، آثار بسیار جدی بر فرد خواهد گذاشت.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.