سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهکارهایی برای درمان جوش‌های دوران بارداری

یکی از راه‌هایی که به از بین بردن آکنه پوست صورت کمک می‌کند، گذاشتن کمپرس آب گرم روی صورت است. کمپرس آب گرم باکتری ها، چرک و مواد آلوده در منفذ‌های پوست و فولیکول‌های مو را نابود می‌کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آغاز بارداری برخی خانم‌ها با مشکل آکنه یا جوش صورت روبرو میشوند که به شدت هم آزاردهنده است. طبق تحقیقات، خانم‌هایی که در دوران قاعدگی با افزایش ناگهانی جوش‌های صورت روبرو هستند در دوران بارداری بیشتر از بقیه جوش می‌زنند.

شاید برایتان جالب باشد بدانید خانم‌هایی که مدام آکنه دارند ابتدای بارداری آکنه‌های آن‌ها نه تنها بدتر نمی‌شود، بلکه بهتر هم می‌شود.

جوش زدن در دوران حاملگی یک بیماری رایج است. تغییرات هورمونی در دوران حاملگی می‌تواند سبب آسیب دیدن پوست شود. با پی بردن به روش درمان این جوش‌ها، زن حامله می‌تواند از زخم‌های بعد از آن‌ها و همینطور مشکلات روانی ناشی از آن در امان بماند.


بیشتر بخوانید


علت جوش‌های دوران بارداری

در دوران بارداری دچار جوش و آکنه شدن می‌تواند علل زیادی داشته باشد، شامل:

افزایش سطح اندروژن

هورمون ها، هورمون‌ها و باز هم هورمون ها! همان طور که دلیل بیشتر تغییرات در دوران حاملگی هورمون‌ها هستند، اکنه هم به علت تغییرات هورمونی بروز می‌کند. به عنوان مثال افزایش سطح اندروژن در بدن شما میتواند غدد چربی را تحریک کند که چربی بیشتری تولید کنند. هنگامی که این چربی با سلول‌های مرده‌ی پوست ترکیب می‌شود، سبب بسته شدن منفذ‌های پوست خواهد گردید که میتواند نهایتا التهاب و اکنه را به دنبال داشته باشد.

تغییرات تغذیه‌ای

بسیاری از زنان حامله، افزایش بسیار زیاد اشتها دارند. این گرسنگی‌ها و اشتهای شدید مخصوصا در ساعت‌ها نامتعارف میتواند سبب شود نزدیک‌ترین و ساده‌ترین اسنکی را که میتوانید پیدا کنید نوش جان کنید. این کار، اتفاق خوبی برای پوست شما نیست. هله هوله، شیرینی‌ها و غذا‌هایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند میتوانند تأثیر منفی بر بدن تان داشته باشند. این خوراکی‌ها میتوانند اعتدال هورمون‌ها را بهم بزنند و منجر به تولید چربی بیشتری در پوست شوند.

زمینه‌ی ژنتیکی

خانم‌هایی که سابقه‌ی جوش و اکنه را از قبل دارند، بیشتر در معرض اکنه‌های دوران حاملگی هستند. چنانچه از نظر ژنتیکی مستعد جوش زدن باشید، پس برای جلوگیری از آن‌ها کار زیادی نمی‌توانید انجام دهید.

چطور جوش‌های دوران بارداری را درمان کنیم؟

باید حواستان باشد محصولاتی را که بنزوئیل پروکساید، اسید سالیسیلیک یا هر نوع از رتینوئید‌ها دارند استفاده نکنید. این مواد برای استفاده در دوران حاملگی اصلاً ایمن نیستند. بهتر است در این دوران از محصولات موضعی استفاده کنید که پایه سولفور یا اسید گلیکولیک یا آلفا هیدروکسی اسید دارند.

البته استفاده از هرگونه لایه بردار یا پاک کننده‌ای که با مواد خانگی ساخته شده است هم بلامانع است. چنانچه این محصولات هیچ تاثیری در بهبود جوش‌های شما نداشتند میتوانید به سراغ کرم‌های اریترومایسین بروید که استفاده از آن در دوران حاملگی مشکلی ندارد. هرچند برخی پزشکان به هیچ وجه استفاده از آنتی بیوتیک‌های خوراکی را سفارش نمی‌کنند و اعتقاد دارند که در این مواقع بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید.

سرکه سیب

قدری پنبه را در سرکه سیب تصفیه نشده و خام خیس کنید و آنرا روی پوست خود بکشید تا چربی پوست تان را جذب کند. برای این کار یک بخش سرکه را با ۳ بخش آب مقطر ترکیب کنید. این ترکیب، تمیز کننده‌ای طبیعی است که مملو از آنزیم‌های طبیعی و آلفا هیدروکسی اسیدهاست.

جوش شیرین

جوش شیرین باعث خشک شدن چربی روی پوست و بهبود جوش صورت می‌شود. با مخلوط کردن ۱ قاشق غذاخوری جوش شیرین با ۱ قاشق غذاخوری آب، میتوانید کرم ضدجوش طبیعی بسازید. این کرم را روی خود جوش‌ها (نه کل بدن یا صورت) بمالید. اجازه دهید که کرم خشک شود و آنگاه آنرا کاملاً بشویید.

آلوئه ورا

آلوئه ورا یکی دیگر از مواد طبیعی معجزه آسای دیگر است که آکنه دوران باردای را بطور کامل از بین می‌برد. از آن جایی که آلوئه ورا خواص ضد التهاب و درمان بخش دارد، در درمان آکنه مفید است. شیوه استفاده از آلوئه ورا برای درمان اکنه دوران حاملگی به شرح زیر است:

این ماده سبز رنگ غنی از خوص ضد باکتریایی است که با باکتری‌های عامل ایجاد کننده اکنه، مقابله می‌کند.

یک برگ آلوئه ورا را باز کنید و ژل تازه را آنرا خارج کنید. قدری از ژل را به ناحیه‌های اسیب دیده بزنید و به آرامی برای یک دقیقه ماساژ دهید. بگذارید ژل برای مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی پوست تان باقی بماند و آنگاه به خوبی موضع را بشویید. یک یا دو بار، در روز این کار را انجام دهید.

عسل

بعضی از ترکیبات موجود در عسل دارای خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی هستند که میتوانند به درمان جوش کمک کنند.

افراد می‌توانند با مالیدن مستقیم از آن بر روی جوش‌ها، از تمام خواص عسل برای درمان جوش استفاده کنند. همینطور میتوانید با مخلوط کردن عسل با چند قطره روغن اسطوخودوس یا آبلیمو ماسک صورت بسیار موثری تهیه کنید.

کمپرس آب گرم

یکی دیگر از راهکار‌هایی که به از بین بردن آکنه‌های پوست صورت کمک می‌کند، گذاشتن کمپرس آب گرم روی صورت است. کمپرس آب گرم باکتری ها، چرک و مواد آلوده در منفذ‌های پوست و فولیکول‌های مو را نابود می‌کند که همین امر در روند درمان آکنه بسیار تاثیرگذار است. همینطور با این کار، درد موضعی ناشی از اکنه هم کم‌تر می‌شود.

شیوه استفاده از کمپرس آب گرم برای درمان آکنه در دوران حاملگی

یک قاشق غذا خوری نمک خوراکی به دو فنجان آب گرم اضافه کنید. حوله‌ای را که برای شست و شو صورت قرار است استفاده کنید، در محلول فرو ببرید و آب اضافه را خارج کنید. کمپرس آب گرم را برای مدت ۱۰ دقیقه روی اکنه‌ها قرار دهید. زمانی که کمپرس سرد شد، آنرا عوض کنید. چند دفعه در طول روز، این کار را تکرار کنید.

نکاتی که باید در نظر داشته باشید:

- شستشوی صورت خود را به دو بار در روز محدود کنید و ترجیحا این کار را پس از عرق کردن شدید انجام دهید.

- درهنگام شستشوی صورت از یک پاک کننده صورت ملایم، بدون روغن و الکل و خاصیت لایه برداری استفاده کنید.

- از پد پنبه‌ای یا لیف حمام برای شستشوی صورت خویش استفاده کنید (برای هر دفعه شست و شو، یک پد یا لیف جدید و تمیز را بکار ببرید).

- پس از استفاده از تمیز کننده صورت، پوست خود را با آب ولرم شستشو دهید؛ بعد از آن به آرامی آنرا خشک نموده و از مرطوب کننده استفاده کنید.

- از شستشوی بی اندازه پرهیز کنید. این کار میتواند سبب تحریک بیش از حد غدد چربی پوست شود.

- به طور مرتب مو‌های خود را شامپو کنید. در صورت چرب بودن پوست تان، بهتر است هرروز مو‌های خود را بشویید و از مصرف پماد یا موس مو در نزدیکی خط رویش موی خود پرهیز کنید.

- روبالشی خود را بطور مرتب تعویض کنید.

- دست‌های خود را به صورت تان نزنید، برای این که روی انگشتان باکتری‌های زیادی وجود دارد.

- از هندزفری استفاده کنید و تلفن همراه را نزدیک صورت خویش نگه ندارید.

- مهم‌ترین موردی که باید آنرا رعایت کنید پرهیز از فشار دادن یا کندن جوش‌های صورت تان است. این کار معمولاً سبب باقی ماندن جای جوش برروی پوست می‌شود.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.