او ادامه داد: بسیاری تاکنون از دست رفتهاند و حدود ۱۸ هزار نفر در کشور جان باختهاند. حج برگزار نشد، زیارتها تعطیل شدهاند و ایام سوگواری امام حسین (ع) را پیشرو داریم که تدابیر دقیق و صحیحی برای آن شرایط میطلبد.
حجتالاسلام طباطبایینژاد یادآور شد: شرایط برگزاری سوگواریها باید با دستورالعملهای بهداشتی فراهم شود تا این فریضه دینی کمرنگ نشود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: شرایط سخت اقتصادی سفره مردم را کوچک کرده است. در بازار مسکن جهش شدید قیمت هم خرید مسکن و هم اجاره آن را مشکل کرده است.
او در باره بازار خودرو گفت: بازار خودرو ارز، سکه و دیگر اجناس نیز افزایش قیمت داشته است. به عنوان مثال کالاهای اساسی که ارز دولتی دریافت میکنند تورم بیشتری نسبت به بقیه کالاها دارد یا رئیس اسبق دیوان محاسبات گزارش داد که بودجه ۹۸ نزدیک به ۶۰ درصد انحراف از بودجه و نزدیک به ۹۰ درصد انحراف از برنامه ششم توسعه داشته است. این یعنی بخش اجرا و نظارت دچار کم کاری و نقص است. از طرف دیگر شرایط بودجه کشور هم بسیار ویژه است. درآمد نفتی در حد صفر و مالیات هم با توجه به شرایط اقتصادی متاثر از کرونا و رکود و تحریم کمک گذشته را به بودجه کشور نمیکند.
این نماینده مجلس ادامه داد: بازار بورس و سرمایه درحال تحول است. بسیاری از مردم اموال خود را از بانکها خارج کرده و در بازار بورس سرمایه گذاری میکنند که هم فرصت بوده و هم تهدید. اگر این سرمایه گذاری حقیقی شده و تبدیل به تولید و ارزش افزوده شود، بهترین فرصت برای تحول اقتصادی است و اگر خدایی نکرده به صورت کاذب و غیر واقعی رشد کند میتواند تهدیدی برای اقتصاد و حتی امنیت کشور باشد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی، افزود: در چنین شرایطی مهمترین چیز توجه به منافع مردم است و مشی حکیمانه و عاقلانه، صبر و ثبات کلید واژهای بود که رهبر انقلاب در صحبتهای اخیر در مناسبت عید قربان فرمودند. در دیدار ایشان که به صروت ویدئو کنفرانس با نمایندگان نیز انجام شد، پرهیز از احساسات و توجه به حساسیت شرایط دولت و کشور را متذکر شدند. در این روزها که دولت سال آخر خود را سپری میکند و کرونا، تحریم و وضعیت بودجه حساسیت ویژهای را ایجاد کرده است. باید هر گونه سوال یا استیضاح یا تذکر به نفع مردم تمام شود. بنده باتوجه به تجربه نمایندگی در دوره قبل گمان میکنم، برخی از تغییرات و اصلاحات باید از مجلس شروع شود.
این نماینده مجلس بیان کرد: تشکر میکنم از تغییر ساعت صحن و افزایش ساعت کمیسیون که تاثیر مثبت و صحیحی است. ابزارهای نظارتی مجلس باید تقویت و اصلاح شود. بنده رئیس یکی از کمیتههای تحقیق و تفحص در دوره گذشته بودم و باید اعتراف کنم ساختار تحقیق و تفحص باید تغییر کند. از بین حدود ۲۰۰ تحقیق و تفحص شاید ۱۰ عدد در صحن قرائت شد و این نشان دهنده ضعف این ابزار است. سوالها نتیجه کافی برای تغییر وضع را ندارد. شاید قویترین ابزار نظارتی مجلس حکم قضایی دیوان محاسبات باشد که تغییر را ایجاب میکند و به آن هم توجه کافی وجود ندارد. خلاصه به نظر میرسد در این روزهای شروع مجلس یازدهم و پایان دولت ودوازدهم اولویت اصلاحات ساختاری در درون مجلس برای تقویت هرچه بیشتر جایگاه مجلس است.
نماینده مردم اردستان گفت: گام دوم انقلاب در مجلس تبلور یافته و دراین دوره مجلسی جوان و انقلابی داریم که توجه هرچه بیشتر نمایندگان جوان انقلابی به مسئولسیتی است که بر دوش دارند. مسیر انقلاب در گام دوم به دست شما همکاران و همراهان عزیز است. اعتماد به نخبگان و جوانان مومن انقلاب را در مسیر تحول و پیشرفت قرار میدهد که این مهم در همه ارکان تصمیم و اداره کشور مورد نیاز است.
وی تاکید کرد: شهرستان اردستان در شمال استان اصفهان بر سه بخش مرکزی، زواره و مهاباد تشکیل شده که مهترین معضل این منطقه مهاجرت ساکنین به شهرهای بزرگ همچون اصفهان و تهران و کم شدن جمعیت است. بودجه کشور بر اساس مولفه جمعیت تنظیم میشود و این خود باعث تمرکز گرایی میشود. هرجا جمعیت بیشتری دارد بهره بیشتری از بودجه و رفاه میبرد و شهرهای کوچک و کم جمعیت چهره محرومیت به خود میگیرد. امیدواریم در برنامه هفتم مولفههای تنظیم بودجه اصلاح شود.
وی افزود: این روزهای یکی از مشکلات شهرستان اردستان به عنوان قطب تولید گوشت سفید و مرغ استان اصفهان کمبود نهادههای دامیاست که با توجه به کمیسیون تخصصی خود که کشاورزی است و پیگیریهایی که در حال انجام است امیدواریم با اختصاص ارز لازم در این جهت این مشکل برطرف گردد و مردم نیز از گوشت و مرغ با قیمت مناسب بهره ببرند از طرفی وضعیت جادههای شهرستان اردستان نیاز جدی به اصلاح و مرمت دارد که در این زمینه به وزیر راه و شهرسازی تذکر میدهم. تذکر دیگر به دولت برای عدم هماهنگی وزارت نیر و وزارت کشاورزی در اعمال محدودیت برخورداری از آب برای کشاورزان است که به علت خشکسالی استفاده از منابع آبی محدود شده، اما زیر ساختهای آن تغییر و یا اصلاح الگوی کشت به تناسب انجام نشده است.
انتهای پیام/