سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برای اینکه آلزایمر نگیریم چه چیزهایی باید بخوریم؟

بر اساس آماری که سازمان جهانی بهداشت ارائه می‌دهد نزدیک به ۵۰ میلیون نفر در دنیا دچار زوال عقل هستند. هر سال افراد زیادی به این جمع اضافه می‌شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، زوال عقل یکی از شایع‌ترین اختلالاتی است که در مغز افراد سالمند به وجود می‌آید، اما اکنون نتایج تحقیقات گوناگون نشان می‌دهد این بیماری نزد افراد جوان‌تر هم دیده می‌شود. در واقع شرایط زوال عقل در دنیا نگران کننده پیش می‌رود به خصوص حالا که شیوع گسترده ویروس کرونا باعث شده تا کمتر توجهی به سایر بیماری‌ها از جمله زوال عقل شود.

با چه راهکار‌هایی می‌توان جلوی زوال عقل را گرفت و به عبارتی از آن پیشگیری کرد؟ همین الان که جوان هستید و با انرژی می‌توانید با رعایت نکات متعددی از زوال عقل خود در دوران پیری جلوگیری کنید. یکی از موثرترین راهکار‌ها برای جلوگیری از زوال عقل تغذیه است.

یک مطالعه ۱۰ ساله نشان داده است افرادی که رژیم غذایی خاصی را دنبال می‌کنند ۴۰ درصد کمتر از سایر افراد دچار زوال عقل می‌شوند.

محققان ۱۵ رژیم غذایی را جهت از بین بردن احتمال زوال عقل در پیری معرفی می‌کنند.

۱-سبزیجات برگ سبز شش بار در هفته

۲- سایر سبزیجات یک بار در روز

۳- میوه‌های توت مانند یک بار در هفته

۴- غذا‌های سبوس دار مانند برنج قهوه‌ای، ماکارونی و بلغور سه بار در روز

۵- گوشت قرمز یا فرآورده‌های گوشتی فرآوری شده کمتر از چهار بار در هفته

۶- ماهی حداقل یک بار در هفته

۷- مرغ دو بار در هفته

۸-حبوبات سه بار در هفته

۹- آجیل پنج بار در هفته

این هم تاکیداتی بر روی اینکه چه مواد غذایی ریسک زوال عقل را بالاتر می‌برد:

*غذا‌های سرخ شده ارتباط زیادی با زوال عقل و آلزایمر دارند. کمتر از یک بار در هفته مصرف شوند و اگر هم شد اصلا به مرحله مصرف نرسند.

*به جای روغن‌های مضر و با ترانس چرب بالا از روغن زیتون برای پخت و پز استفاده شود.

*کمتر از یک قاشق غذاخوری کره یا مارگارین در روز

*پنیر کمتر از یک بار در هفته

*غذا‌های شیرین هم باید به حداقل ممکن برسند.

برخی دانشمندان معتقدند چربی‌های سالم موجود در رژیمی که در سطور پیشین گفته شد به خصوص چربی‌های موجود در آجیل، ماهی، روغن زیتون و برخی گوشت‌ها ممکن است باعث کاهش مولکول‌های التهابی در مغز شود که بر توانایی ما در پردازش اطلاعات تأثیر می‌گذارد.

اما واقعیت ساده این است که خوردن مقدار زیادی سبزیجات، میوه، سبوس دار و پروتئین بدون چربی، به کنترل وزن بدن کمک می‌کند و خطر چاقی را کاهش می‌دهد که یکی از بزرگترین عوامل خطر برای سلامت ضعیف قلب، دیابت و البته زوال عقل است.

فشار خون بالا یکی دیگر از عوامل اصلی زوال عقل است. این عارضه به رگ‌های خونی ریز که اکسیژن به مغز می‌دهد آسیب می‌رساند.


بیشتر بخوانید


منبع: جام جم آنلاین

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.