سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل بازرسی سازمان حمایت مطرح کرد؛

ثبت ۵۴۶ هزار محل نگهداری کالا در سامانه جامع انبارها

ماجد گفت: سامانه جامع انبارها با هدف شفاف سازی زنجیره تجاری کالا راه اندازی شده و ۵۶۴ هزار محل نگهداری کالا در آن ثبت شده است.

به گزارش خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، ماجد مدیرکل بازرسی ویژه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص سامانه جامع انبارها تصریح کرد: سامانه جامع انبارها ذیل مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و با هدف شفاف سازی زنجیره تجاری کالا در سطح کشور راه اندازی شده است و مراکز انباشت کالا موظف به ثبت  اطلاعات خود در این سامانه هستند.

او ادامه داد: گردآوری اطلاعات از بانک ها و سایر دستگاه های اطلاعاتی انجام و این سامانه از سال ۹۵ بهره برداری شده است که با همکاری دستگاه ها این اطلاعات باید تکمیل شود.

ماجد گفت: این سامانه به طور کامل مستقر است. بعضی دستگاه ها همچون گمرک، سازمان راهداری، سازمان بنادر و بیمه باید اطلاعات خود را به شکل سیستمی در این سامانه وارد کنند اما اکنون تبادل اطلاعات به صورت  صددرصد انجام نمی شود.

او ادامه داد: در این سامانه از آبان سال گذشته ۱۰ قلم کالای اولویت دار از جمله برنج، چای،لوازم خانگی، شکر، کنجاله، ذرت، سویا، گندم و  روغن مایع  به منظور تمرکز بیشتر بازرسی ها تعیین شده اند.

این مقام مسئول تصریح کرد: تا کنون ۵۶۴ هزار انبار و محل نگهداری کالا در این سامانه ثبت شده است.

ماجد گفت: سیستم جامع انبار، سامانه پویایی است و تعداد انبار‌ها مشخص نیست و این بستگی به تولید و توزیع دارد.

در ادامه شیرازیان مدیر پروژه سامانه تجارت در سازمان توسعه تجارت ایران در این خصوص تصریح کرد: ۷۳۶ هزار واحد نگهداری کالا درخواست ثبت در این سامانه را داده اند که ۵۴۶ هزار واحد نگهداری کالا به صورت فعال در سامانه ثبت شده اند. بخشی از واحدها در پروسه تایید اطلاعات هستند و بخشی هم مجوز لازم نداشتند.

او افزود: این سامانه دو بخش دارد یکی اطلاعات تولیدی و دیگری کالاست. دریافت اطلاعات به صورت سیستمی است. البته هنوز برخی مراکز اطلاعات خود را وارد سیستم نکرده اند که نامه نگاری‌هایی در این باره انجام شده است.

شیرازیان ادامه داد: برخی از نهاد ها، اطلاعات لازم را در اختیار سامانه قرار نمی دهند. از مناطق آزاد و گمرک پیگیر هستیم تا اطلاعات انبارهای خود را در سامانه ثبت کنند و در مرحله بعد به دنبال اطلاعات موجودی کالاهای انبارها هستیم.

این مقام مسئول گفت: اطلاعات تولید و توزیع ماسک و مواد شوینده از طریق سامانه توسعه تجارت و سامانه جامع انبارها رصد می شود و این کالاها در اولویت بازرسی قرار دارند.

شیرازیان با انتقاد از فعال بودن همزمان سامانه جامع گمرک و سامانه جامع انبارها گفت: ثبت اطلاعات در این دو سامانه زمان بر است و موازی کاری محسوب می شود.

در ادامه لطیفی سخنگوی گمرک تصریح کرد:ثبت اطلاعات از سوی گمرک در سامانه جامع انبارها از انتهای بهمن ۹۸ به طور کامل انجام می شود و اطلاعات سامانه جامع گمرک روی سامانه جامع انبارها بارگذاری شده است.

او ادامه داد: واردکنندگان و تجار اطلاعات را روی این سامانه ثبت می کنند. سامانه جامع گمرکی،  سامانه ای قانونی و قدیمی است که تجار باید اطلاعات خود  را در این سامانه هم ثبت کنند.

سخنگوی گمرک با تاکید بر اینکه فعالیت سامانه جامع گمرکی، موازی کاری نیست بیان کرد: قانون این موضوع را تعیین کرده است و دستگاه ها هم باید طبق قانون عمل کنند ، اینکه هر کدام از سازمان ها امر مطلوب خود را دنبال کنند به نفع کشور نیست.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.