به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهدی همتی گفت: برداشت این محصول بازار پسند به منظور مصرف تازه خوری از هفته جاری در باغهای دهستان هنگام بخش مرکزی شروع و پیش بینی میشود تا پایان فصل برداشت بیش از ۱۳۰ هزار تن محصول به میادین فروش میوه در سراسر کشور ارسال شود.
او با بیان اینکه سهم باغداران قیروکارزین در تولید لیموترش قریب به ۴۰ درصد کل تولید استان فارس و ۲۵ درصد تولید کشور است، اظهار کرد: شهرستانهای جهرم، قیروکارزین، لارستان، داراب، فیروزآباد، فراشبند و کازرون به ترتیب دارای بیشترین میزان تولید این محصول در استان فارس هستند.
همتی از ارقام مکزیکن لایم، لیسبون، پرشین لایم و لایم به عنوان مهمترین و عمدهترین ارقام کشت شده لیمو ترش در اقلیم قیروکارزین یاد کرد.
به گفته او، با توجه به برداشت غیر مکانیزه مرکبات و تولید بالای لیمو ترش در شهرستان قیروکارزین، در این فصل زمینه اشتغال برای بیش از یک صد هزار نفر روز نیروی کارگری بومی و مهاجر در باغهای این شهرستان فراهم میشود.
همتی ادامه داد: صنایع جانبی بخش کشاورزی خصوصا درجه بندی و بسته بندی لیمو ترش علاوه بر ایجاد اشتغال غیر مستقیم در افزایش ارزش افزوده این محصول نیز بسیار موثر است به نحوی که با گسترش این واحدها تا کنون، سالانه نزدیک به ده درصد از تولید لیمو ترش به صورت درجه بندی و با برندهای خاص خود به بازار عرضه میشوند.
همتی با تشریح اینکه لیمو ترش علاوه بر مصرف تازه خوری فرآوری نیز میشود، افزود: فرآوری لیموترش در صنایع آبمیوه گیری، عصاره گیری و پکتین موجب سود دو چندان خواهد شد، اما نبود این صنایع در منطقه بهره برداران را از منفعت بیشتر باز داشته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین با یاد آوری اینکه بر اثر خشکسالیهای سنوات گذشته قسمتهای زیادی از باغهای مرکبات این شهرستان خشک شده یا به طور جدی آسیب دیده اند، افزود: اجرای طرح انتقال آب به دشتهای قیروکارزین در افزایش تولید محصولات باغی و رونق اشتغال بسیار اثر گذار خواهد بود.
برداشت لیموترش در شهرستان قیروکارزین آغاز گر بیش از هشت ماه فعالیت مستمر برداشت محصولات باغی از جمله خرما، لیمو شیرین، نارنگی و پرتقال در سطح بیش از ۱۶ هزار هکتار از باغهای این شهرستان خواهد بود که در نوع خود قابل توجه است.
قیروکارزین در ۱۶۹ کیلومتری جنوب غربی شیراز واقع شده است.
انتهای پیام/