سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی:

ورشکسته نمایی بدهکاران بانکی جرم غیر قابل گذشت است

رئیس قوه قضاییه گفت: ورشکسته نمایی برخی بدهکاران بانکی برای فرار از بازپرداخت تسهیلات، مصداق بارز جرم غیر قابل گذشت است.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه که برای بررسی مشکلات و مسائل نظام بانکی میزبان مدیران عامل ۱۲ بانک دولتی و نیمه دولتی و نماینده بانک‌های غیردولتی بود، از مدیران بانکی خواست که خودشان پیش از همه پیشگام در عرصه اصلاح نظام بانکی و پیگیری احقاق حقوق بانک‌ها باشند.

رئیس قوه قضاییه با تقدیر از اقدامات بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به محرومان و نیازمندان و گره گشایی از زندگی مردم به ویژه در ایام شیوع کرونا به آمار بالای متقاضیان دریافت تسهیلات ازدواج اشاره کرده و بر تسریع در پرداخت وام به این زوج‎های جوان تأکید کرد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با اشاره به ورشکسته نمایی برخی بدهکاران بانکی برای فرار از بازپرداخت تسهیلات، این اقدام را مصداق بارز جرم غیر قابل گذشت دانست و تأکید کرد: نظام بانکی و سیستم قضایی باید با برخورد قاطع با این موضوع، اجازه ندهند گیرندگان تسهیلات که پول ملت را صرف اموری غیر از تعهداتشان کرده اند، از پرداخت دیون خود فرار کنند.

رئیس قوه قضاییه در همین راستا بر لزوم تقویت فرآیند اعتبارسنجی و نظارت بر هزینه کرد تسهیلات تأکید کرد و گفت: باید سازوکاری طراحی شود که هم به افراد بدحساب از منابع مختلف تسهیلات داده نشود و هم آن که به محض اطلاع از تخلف فرد از تعهداتش با او برخورد شود.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی همچنین بر لزوم فعال سازی واحد‌های تولیدی و کارخانه‌های تحت تملک بانک‌ها و بازگشت آن‌ها به چرخه تولید تأکید کرد و گفت: مقام معظم رهبری تصریح فرمودند از زمانی که بانک‌ها یک کارگاه یا کارخانه را تملیک می‌کنند، باید با استفاده از همه امکانات خود به تقویت توان تولید کشور کمک کنند.

رئیس قوه قضاییه بر همین اساس خطاب به مدیران عامل بانک‌ها متذکر شد که موظفند در این شرایط که دشمن تلاش می‌کند با تهدید و تحریم و ایجاد محدودیت چرخه تولید کشور را متوقف کند، اجازه ندهند دشمن به هدف خود برسد و باید با همه توان و ظرفیت از نظام تولید حمایت کرده و سیاست گذاری صحیح برای هدایت منابع بانک‌ها به سوی تولید و رونق اقتصاد ملی را در دستور کار خود قرار دهند.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در بخش دیگری از سخنانش بانک‌ها را ملزم به پیگیری مطالباتشان دانست و با انتقاد از عدم شکایت برخی بانک‌ها برای وصول معوقات شان اظهار داشت: بانک‌ها باید در شکایت از بدهکاران کلان فعال‌تر عمل کنند، اما گاهی می‌شنویم که برخی از مدیران می‌گویند ما شکایت نداریم و قوه قضاییه از ما چنین می‌خواهد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی همچنین به حجم بالای تسهیلات سررسید گذشته در نظام بانکی اشاره کرده کاهش تسهیلات سررسید گذشته را مستلزم تلاش بیشتر از سوی بانک‌ها دانست.

رئیس قوه قضاییه با تأکید بر ضرورت رعایت قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ در رابطه با سهام داری بانک‌ها افزود: بر اساس گزارش‌های موجود هفت بانک این ضوابط را رعایت نکردند که این اقدامی خلاف قانون و لازم به پیگیری است.

تلاش برای وصول تسهیلات سررسید گذشته، جلوگیری از رشد تعداد شُعب بانک‌ها و استانداردسازی آن‌ها از دیگر موضوعات مورد تأکید رئیس دستگاه قضا بود که خطاب به مدیران بانک‌ها متذکر شد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی از راکد کردن املاک، منابع و سرمایه بانک‌ها برای دستیابی به سود بیشتر بر اساس تورم نیز انتقاد و تأکید کرد: بانک‌ها باید از طریق سرمایه گذاری و تخصیص امکانات خود به بخش تولید سودشان را افزایش دهند نه از راه‌های نادرستی، چون راکد کردن منابع.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به تلاش‌های نظارتی سیستم بانکی برای کاهش تخلفات در بانک‌ها، تأکید کرد: بانک‌ها به طور مستقیم با پول در ارتباطند و این مساله در بروز فساد مؤثر است، اما می‌توان از طریق تقویت نهاد‌های نظارتی درون سازمانی مانع از بروز فساد شد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گزارش برخی مدیران بانکی در خصوص مبدأ خارجی مفاسد بانکی تصریح کرد: این که فساد از درون سیستم بانکی آغاز نشود خیلی مهم است و باید با نظارت مستمر، دست‌های فاسد را در خارج سیستم نیز قطع کنید و اجازه ندهید فساد از در خارج و از پنجره وارد شود.

رئیس قوه قضاییه به موضوع اصلاح نظام بانکی نیز گریزی زد و اظهار داشت: دولت‌ها و مجالس همیشه گفته‌اند که اصلاح نظام بانکی در رأس برنامه هایشان قرار دارد، اما برای کاربردی و عملیاتی بودن طرح ها، بانک‌ها باید خودشان پیشقدم و فعال بشوند.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه اصلاح نظام بانکی از تعامل مدیران بانک‌ها و نهاد‌های قانونگذار بیرون می‌آید، افزود: اصلاح نظام بانکی باید از درون این مجموعه پیگیری شود و مدیران بانک‌ها با استفاده از نظرات کارشناسان و مجلس و دولت، مسیری را طراحی کنند که تحقق پذیر باشد.

رئیس قوه قضاییه در پایان این نشست با اشاره به درخواست مدیران عامل بانک‌ها برای حمایت دستگاه قضایی از نهاد‌های مالی و پولی در رفع مشکلات شان دستور داد کارگروهی ۵ نفره متشکل از نمایندگان بانک‌ها، مسئولان شورای هماهنگی بانک‌ها و مسئولان قضایی تشکیل و دستورالعمل‌های لازم برای حمایت‌های قضایی از سیستم بانکی تدوین شود.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، آقای حسین زاده مدیرعامل بانک ملی و دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و نیمه دولتی با ارائه گزارشی درباره عملکرد بانک‌ها در حوزه نظارت و کاهش فساد و تخلف و توجه به معیشت مردم و رونق کسب و کار و آخرین وضعیت مطالبات و معوقات بانک‌ها اعلام کرد: بانک‌ها سال گذشته ۳۵۹ هزار و ۵۱ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده‌اند.

وی رقم بنگاه‌های کوچک و متوسط که در راستای حمایت بانک‌ها از نظام تولید تسهیلات دریافت کردند را ۲۱ هزار واحد تولیدی عنوان کرد و افزود: در یک سال گذشته ۷۸۸ هزار وام ازدواج به جوانان پرداخت شده و در سه ماهه اول امسال نیز ۱۱۱ هزار زوج جوان از این تسهیلات استفاده کرده‌اند.

به گفته حسین زاده، بانک‌ها برای آسیب دیدگان حوادث غیرمترقبه همچون سیل و زلزله ۳۷ هزار میلیارد تومان و در ایام کرونا نیز ۲۳ هزار میلیارد تومان در قالب تسهیلات حمایتی یک تا دو میلیون تومانی پرداخت کرده اند و بیش از ۵۱ هزار میلیارد نیز برای کمک به ۶۳ هزار واحد تولیدی و اقشار آسیب دیده تخصیص یافته است.

وی با اشاره به آمار ۲۲۰ هزار نفری پرسنل بانک‌های دولتی و نیمه دولتی اعلام کرد که در یک سال گذشته با تقویت سیستم‌های نظارتی درون سازمانی رقم تخلفات بانک‌ها به زیر ۲ درصد کاهش یافته که به گفته او مبدأ و منشأ بخش عمده این تخلفات نیز خارج از نظام بانکی است.

در این جلسه همچنین ۵ تن از مدیران بانکی به بیان مشکلات و درخواست‌های خود از رئیس دستگاه قضا پرداختند که «تشکیل هیأت نخبگان برای بررسی تخصصی مسائل بانکی با حضور کارشناسان قضایی و بین الملل در جهت تقویت ریسک پذیری بانک‌ها»، «دسترسی به بانک‌های اطلاعاتی برای احراز صلاحیت مالی و حرفه‌ای متقاضیان تسهیلات»، «همیاری دادستانی برای وصول مطالبات و معوقات از ابربدهکاران بانکی»، «تعیین مرجع اصلی رسیدگی به تخلفات بانک‌ها برای پرهیز از موازی کاری ها» و «همیاری دادستان کل کشور به عنوان عضو هیأت امنای صندوق توسعه ملی برای رفع مشکلات مربوط به تعامل بانک‌ها و صندوق» مهم‌ترین آن‌ها بود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
عمار
۰۶:۵۳ ۱۲ مرداد ۱۳۹۹
بنام خداوند جان و خرد :
به داد کارگران بی دفاع و مظلوم هفت تپه برسید .
این از همان مطالبات به حق و صدای اعتراض و نقدهای سازنده مردمی است که باید مسئولان سریعا رسیدگی کنند و حق و حقوق کارگران را پرداخت کنند این کارگران بیچاره نه برانداز نظام مقدسشان هستند نه منافقند نه اراذل و اوباشند نه جانی و جنایتکارند نه خیانتکارند نه دزدند نه بر هم زنندگان نظم و امنیت ملی جامعه هستنداین کارگران مظلوم از مومنین مستضعفین جامعه کارگری هستند که مطالبات به حق دارند مسئولان باید مشکلاتشان را هر چه سریعتر حل و فصل کنند که بیش از این حق الناس گردنشان نافتد و تنش زدایی و فقر زدایی کنند در جامعه مدنی اسلامی قرآنی .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
اقتصاد دادن بی پارتی
۱۶:۵۴ ۱۱ مرداد ۱۳۹۹
قبلا اگر یک بازاری ورشکست میشد سعی می کرد تا آنجا که ممکن است دیگران نفهمند و دوستان بازاریش کمکش می کردند تا کمر راست کند چون بدهکاری یک ضد ارزش بود و یک حبی داشت، لیکن الان متاسفانه این حب شکسته شد و اسمش شده زنگ بازی و خیلی ها هستند در این دوره زمانه می روند و وام های بزرگ می گیرند و خیلی سرفرازانه اعلام ورشستگی می کنند در صورتیکه حقیقت چیز دیگری است و پول دریافتی را در جای دیگری و به اسم کس دیگری از نزدیکانش سرمایه گذاری کرده و در این میان متاسفانه رسانه ها بدون اطلاع طبل حمایت از این افراد می زنند و دولت ، مجلس و دیگر مراجع را مجبور به اعمال سیاستهای حمایتی از این افراد می کنند مانند بخشودگی سود و جریمه تاخیر ، امهال و ...
آقالو
۱۶:۴۴ ۱۱ مرداد ۱۳۹۹
سلام اصلا بدهکاران کلان بانکی مگرمیشود ورشسکته شده باشنداگرخیلی خیلی دستوپاچلفتی بوده باشن سنگ خریده وانبارکرده باشندالان اقلاده برابر شده واقعا ورشکسته نمایی میکنندواینکه بعضی بانکها شکایت نمی کنند وپیگیرنیستند کاسه ای زیر نیم کاسه هست این حقوق عامه است قوه قضاییه باید پی گیری کند که خواهد کرد ورود برربیسی .
ناشناس
۱۶:۴۰ ۱۱ مرداد ۱۳۹۹
آقای رییسی لطفا در مورد قوانین یک بام و صد هوای بنیاد شهید هم رسیدگی نمایید
محسن نوروزی
۱۶:۳۶ ۱۱ مرداد ۱۳۹۹
سید خدا درود بر شرف شما خدا قوت ... اینها غریبه نیستند یا صاحب قدرتند یا صا حب ثروت....؟؟؟؟!!!!کارمند و گارگر بود تا بحال زنده نبود .....؟؟؟؟!!!!1
نرگس سپید
۱۶:۰۹ ۱۱ مرداد ۱۳۹۹
کسی که توانایی استفاده از تسهیلات رو نداره نباید بگیره. وقتی داری تسهیلاتی دریافت میکنی باید برلش برنامه داشته باشی. چه معنی داره...
ناشناس
۱۶:۰۴ ۱۱ مرداد ۱۳۹۹
این چه وضع تورم است چه وضع بیکاری است ؟
ناشناس
۱۳:۱۵ ۱۱ مرداد ۱۳۹۹
چرا قوه قضاییه به قضییه افزایش قیمت 55 درصد خودرو و لاستیک شرکت های انحصاری ورود نمیکنه
ناشناس
۱۳:۰۹ ۱۱ مرداد ۱۳۹۹
ولی غارت مردم توسط مافیا بنجل ساز اصلا جرم نیست!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۲:۰۴ ۱۱ مرداد ۱۳۹۹
آقای رئیسی چرا جلوی این همه گرانی ها را نمی گیری مردم دیگه کلافه شدند
ناشناس
۱۲:۰۳ ۱۱ مرداد ۱۳۹۹
باسلام.من ازمددجویان کمیته امداد امام خمینی شهرستان فاریاب کرمان وام خوداشتغالی گرفتم یه سال بعدش ورشکست شدم خودکفاکه نشدم هیچ بدهکارهم شدم حالاچگارکنم.؟
پیمان اشراقی
۱۱:۴۶ ۱۱ مرداد ۱۳۹۹
سلام ،

مجرم نباید توانایی ایجاد خطر در میان مردم را داشته باشد ،
حتی با قلاده الکتریکی کنترل شونده از راه دور ساخت ناسا .
ناشناس
۱۱:۴۵ ۱۱ مرداد ۱۳۹۹
شرکت هلدینگ در بابلسر اونقدر وام گرفته نظرش اینه وام باید گرفت نباید پرداخت کرد کسی که وام میلیاردی مبگیره دم کد خدا رو دیده ده رو چپتول میکنه سید بزرگوار همه اینا رو میدونی دل پری داری ولی زیر دستهای شماهمه رو تبرعه میکنن مخصوصا تو مازندران سیسل ایران میشه یه شیر پاک خورده این به سید اطلاع بده
ناشناس
۱۶:۳۶ ۱۱ مرداد ۱۳۹۹
سید بزرگوار همه اینا رو میدونه