سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از بیماری سرطان خون چه می‌دانید؟

سرطان خون یا لوسمی یک بیماری مغزاستخوان است که در بافت‌های خون‌ساز آغاز شده و باعث عدم توانایی بافت در تولید گلبول‌های قرمز می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سرطان خون یا بیماری لوسمی بیماری مخصوص مغزاستخوان است که در بافت‌های خون ساز آغاز می‌شود.

سرطان خون در مغزاستخوان و خون افراد به وجود می‌آید و به سه نوع لوسمی، لنفوم و میلوم تقسیم بندی می‌شود. این نوع سرطان می‌تواند به شدت باعث جلوگیری از توانایی مغزاستخوان در تولید گلبول‌های قرمز شده و مرگ زودرس مبتلایان را به همراه داشته باشد.

متخصصان به این نتیجه دست یافته اند که لوسمی به راحتی باعث اختلال در تولید و عملکرد سلول‌های خونی خواهد شد . در مردا بیشتر از زنان دیده می‌شود.

متخصصان پزشکی بر این عقیده هستند که سرطان خون به دو نوع حاد و مزمن تقسیم بندی می‌شود که مدت زمان آن در نوع حاد از آغاز بیماری تا مدت زمان شیوع کم خواهد بود، اما در نوع مزمن باید انتظار گسترش بیماری به مدت طولانی تری را داشته باشیم؛ چرا که در آن رشد سلول‌های سرطانی کند‌تر خواهد بود.

نشانه‌های بیماری لوسمی را بشناسید

لکه‌های بنفش رنگ یا جوش‌های قرمز روی پوست سینه، صورت یا دست‌ها نمایان می‌شود که این عوامل از نشانه‌های ابتلا به بیماری لوسمی یا سرطان خون هستند. از دیگر نشانه‌های بیماری می‌توان به درد عمیق در استخوان و مفاصل، سردرد‌های مکرر و طولانی مدت، برآمدگی‌های غیرعادی یا گره‌های متورم لنفاوی، احساس خستگی یا ضعف، خون ریزی های مکرر در مدفوع یا ادرار، کبودی پوست، تب، عفونت‌های مکرر، بی اشتهایی و تنفس‌های غیر طبیعی اشاره کرد.

شیمی درمانی، پیوند مغز استخوان یا پیوند سلول‌های بنیادی از مهم‌ترین راهکار‌ها برای درمان سرطان خون یا لوسمی هستند که با مراجعه به پزشک و طی کردن روند درمان آن می‌توانید بیماری خود را بهبود ببخشید. ممکن است به این فکر کنید که چگونه می‌توان از شر ابتلا به سرطان خون خلاص شد، اما باید بدانید که هیچ راهی برای جلوگیری از ابتلا به آن وجود ندارد و دور بودن از بنزین یا اشعه ایکس شاید بتواند کمک زیادی به سلامت سیستم ایمنی بدن شما در پیشگیری از مبتلا شدن به این بیماری کند.

وراثت، افزایش سن، قرارگیری در معرض سموم آفت کش به مدت طولانی، رژیم غذایی گوشتی و پر چرب، اضافه وزن، هوای آلوده و فعالیت در مشاغل مرتبط با صنایع، نفت و پتروشیمی می‌تواند شانس ابتلا به لوسمی یا سرطان خون را افزایش دهد.

متخصصان معتقد هستند که ورزش یا فعالیت بدنی تاثیر بسیار زیادی در افزایش روحیه افراد مبتلا و مقاوت بدن در برابر این بیماری خواهد داشت.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۳۷ ۱۲ مرداد ۱۳۹۹
هیچی.هرچی دردو بد بختی خدا داده به ما هی همون کم داریم
ناشناس
۰۰:۲۸ ۱۲ مرداد ۱۳۹۹
من بدنم کبودمیشه این میتونه ازعلایمش باشه ؟!!!منتها مواقع پریودی بیشتراینجوری میشم؟