سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ممنوعیت عرضه و ذبح دام قربانی، خارج از کشتارگاه ها در کرمان

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: براساس بخشنامه سازمان دامپزشکی کشور و دستور ریاست ستاد کرونای استان، عرضه و ذبح دام در روز عید قربان، صرفا در کشتارگاه‌ها انجام می گیرد.

حسین رشیدی، مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گفت: امسال با توجه به  همزمانی عید قربان و مراسم معمول قربانی با بحران بیماری کرونا در سطح کشور و استان کرمان، تجمع مردم در محل‌های عرضه دام و کشتار غیربهداشتی دام در خارج از کشتارگاه، می‌تواند مخاطرات بهداشتی زیادی از جمله انتقال بیماری کرونا را به همراه داشته باشد؛ بنابراین براساس بخشنامه سازمان دامپزشکی کشور و دستور استاندار و ریاست ستاد کرونای استان، مقرر شده، عرضه و ذبح دام قربانی در روز عید قربان صرفا در کشتارگاه‌های سراسر استان انجام و عرضه دام زنده و همچنین کشتار دام قربانی خارج از کشتارگاه ممنوع شود.

او افزود: تجمع مردم در محل‌های عرضه دام و نیز کشتار غیربهداشتی خارج از کشتارگاه که رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این مکان‌ها عملی نیست، می‌تواند باعث آلودگی گوشت به ویروس کرونا از طریق دست و حتی دمیدن با دهان در زیر پوست برای سهولت پوست کنی لاشه شود و افراد زیادی را مبتلا کند، علاوه بر آن امکان گسترش بیماری‌های خطرناک دیگری مثل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در صورت کشتار خارج از کشتارگاه وجود دارد و در شرایط فعلی می‌تواند باعث بحرانی جدید شود.

رشیدی بیان داشت: با انجام کشتار در کشتارگاه با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی مربوط به پیشگیری از بیماری کوید ۱۹ و  انتقال لاشه بعد از کشتار به پیش سرد کن و نگهداری به مدت ۲۴ ساعت، هرگونه آلودگی احتمالی گوشت از بین خواهد رفت؛ بنابراین توصیه اکید دامپزشکی این است که از کشتار دام قربانی، خارج از کشتارگاه که قطعا از طریق نیروی انتظامی هم جلوگیری به عمل خواهد آمد، به طور جد خودداری شود.

او تصریح کرد: در روز عید قربان تیم های ویژه نظارتی دامپزشکی به صورت تمام وقت در کشتارگاه‌های استان، ادارت دامپزشکی و سطح شهر برای نظارت بهداشتی، راهنمایی مردم و برخورد با تخلفات حضور دارند و مردم می‌توانند از طریق شماره تلفن‌ ۱۵۱۲  با کارشناسان دامپزشکی بهداشت گوشت در تماس بوده و هرگونه کمک و راهنمایی لازم را در این خصوص دریافت کنند.

انتهای پیام/ م 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.