سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اما و اگر‌های واگذاری هپکو به تأمین اجتماعی/ مدیریت هپکو به شستا واگذار می‌شود؟

شرکت هپکو یکی از شرکت واگذار شده از سوی دولت به تأمین اجتماعی است که از همان ابتدا با حرف‌های مختلفی همراه بود.

به گزارش خبرنگار  حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، هپکو، اولین و بزرگترین کارخانه تولید ماشین‌آلات راه‌سازی، کشاورزی و معدنی در ایران و خاورمیانه است که واگذاری‌اش به بخش خصوصی از سال ۸۶، سرآغاز مشکلاتی برای این شرکت بود، شرکتی که وقتی نامش را می‌شنویم به یاد عقب افتادن اقساط و دستمزد کارگران و اعتراض آن‌ها می‌افتیم. یک شرکت تخصصی در حوزه مونتاژ ماشین آلات سنگین که مدت‌ها است اوضاع وخیم آن بعد از واگذاری‌اش به بخش خصوصی، سر و صدای زیادی به پا کرده بود، اما مجدد تحت مدیریت دولتی بازگشت.

۱۸ تیر ماه بود که هیأت وزیران مصوبه واگذاری برخی از شرکت‌های دولتی به سازمان تأمین اجتماعی را برای پرداخت بدهی‌اش به این سازمان، تصویب کرد و قرار شد ۹ شرکت دولتی با ارزش ۳۲ هزار میلیارد تومان به سازمان تأمین اجتماعی واگذار شوند که یکی از این شرکت‌ها هپکو بود.

البته قرار بود این شرکت‌ها بابت رد دیون دولت به تأمین اجتماعی واگذار شوند و تأمین اجتماعی نیز با عرضه سهام این شرکت‌ها در بورس درآمدی را کسب کند و در نهایت همسان سازی حقوق بازنشستگان تحت پوشش خود را اجرا کند، اما هپکو که حدود ۵۵ درصد آن به تأمین اجتماعی واگذار شده شرایط عرضه در بورس را هم ندارد.

حسین محمودی اصل کارشناس حوزه اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت هپکو در بازار سرمایه و واگذاری‌اش به سازمان تأمین اجتماعی، اظهار کرد: هپکو مشکلات متعددی دارد، در ابتدا به بخش خصوصی واگذار شد، اما مجدد به دولت برگشت، توان مدیریتی و منابع لازم برای راه اندازی این شرکت نیست و شرکت‌های دیگر به هپکو سفاش نمی‌دهند، همچنین هپکو در بورس هم عرضه نشده است و این شرکت‌هایی که به تأمین اجتماعی واگذار شده‌اند هر کدام مشکل دارند.

محمودی با اشاره به اینکه هپکو یک شرکت زیان ده است و در حوزه مدیریتی این شرکت شفافیت وجود ندارد، افزود: هپکو مسائل مختلفی دارد و پذیرش آن در بورس لغو شده است و در بازار پایه زرد فرابورس قرار دارد.

درباره وضعیت هپکو از چند کارشناس اقتصادی دیگر سوال کردم و همگی تأیید کردند هپکو وضعیت خوبی نداشته و شرایط عرضه در بورس را نیز ندارد.

شنیده می‌شود شرکتی که نامش اعتراض کارگران، عدم شفافیت در حوزه مدیریت، واردات بی رویه محصولات مشابه این شرکت و... را برای ما یادآور می‌شود حالا بعد از واگذاری‌اش به تأمین اجتماعی، به زیر مجموعه شستا (شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی) یا همان بنگاه اقتصادی تأمین اجتماعی واگذار شده است و مدیریت این شرکت از این به بعد با شستا است، هر چند که شستا سفت و سخت در مقابل این مسأله ایستاده و اعلام کرده هپکو به شستا واگذار نشده است. بعد از اینکه اخباری مبنی بر واگذاری هپکو به شستا به گوش رسید، روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی رسما این خبر را تکذیب کرد.

حسن محمدی مدیر روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره واگذاری هپکو به شستا، گفت: این خبر به هیچ وجه درست نیست، تا این لحظه هیچ خبری مبنی بر واگذاری هپکو به شستا به گوش نرسیده است و قرار نیست مدیریت هپکو با شستا باشد.

این در حالی است که دهقانی مدیرعامل صندوق بیمه فعالیت‌های معدنی دوشنبه (۱۳ مرداد ماه) در اخبار ۲۱ سیما از واگذاری هپکو به شستا خبر داد و اعلام کرد، مدیریت هپکو با شستا می‌شود.

گفته می‌شود یکی از دلایلی که واگذاری هپکو به شستا از سوی مدیران این مجموعه تکذیب می‌شود، آن است که عرضه سهام شستا در بورس موفق بوده و شستا توانسته جزء یکی از بنگاه‌های اقتصادی موفق باشد، حالا ورود شرکتی با مشکلات عدیده مانند هپکو به این مجموعه ممکن است بر ارزش سهام شستا در بورس تأثیر منفی گذارد، به همین دلیل خبر واگذاری هپکو به شستا دائم از سوی مدیران این مجموعه تکذیب می‌شود.

ابهامات زیادی در این واگذاری وجود داشت مانند اینکه چرا هپکو به تأمین اجتماعی واگذار شده است؟ چرا تأمین اجتماعی چنین شرکتی با مشکلات مختلف را به جای طلب خود از دولت دریافت کرده است؟ هپکو به زیر مجموعه شستا منتقل می‌شود یا خیر؟ و سوالاتی از این دست که بعد از پیگیری‌های مختلف جوابی برایش پیدا نکردیم.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۰۰ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
داستان تکراری واگذاری!!! هپکو آخریش هم نیست، دیگه ولش کنید بابا فاتحه اش خونده شد چند تا نمونه مثل هپکو ببینیم، کشوری با شعارهای واهی و انهدام یکی یکی کانونهای تولید!!!
داریوش
۲۱:۲۱ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
وقتی اجازه میدهند ماشین آلات راهسازی از چین وارد کشور شود معلوم است که هپرو مشتری ندارد.مگر قرار نبود هرچیزی که امکان تولید در کشور وجود دارد از خارج وارد نکنیم
ناشناس
۲۱:۱۴ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
اگر وضع دولت خوب بود که بابت بدهی به تامین اجتماعی نسیه رفتار نمی کرد مضافا با اوضاع احوال مدیریت کشور طی ۷ سال گذشته قطعا وضعیت تامین اجتماعی بمراتب بدتر است بدوا باید به عملکرد مالی تامین اجتماعی و سو مدیریت حاکم بر آن رسیدگی شود مضافا قرار این بود که تامین اجتماعی از بنگاه داری خارج شود بنابراین واگذاری هپکو و سایر شرکتها به شستا بویژه با فروس ۱۰ درصد سهام آن که اخیرا اتفاق افتاد صدر صد مغایر بوده متاسفانه از آنجایی که مدیران تامین اجتماعی حقوق بگیران دولتند عکس العمل واقع گرایانه از خود نشان نمی دهد مصلحت آن است که مجلس و جناب آقای رئیسی به موضوع ورود نمایند..
ع
۲۰:۲۸ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
شستا و اساسا مدیریت تدبیر و امیدی تامین اجتماعی اگر توان بنگاهداری داشت ۱۰ درصد سهام کارگران را با قیمت ناچیز ۷۵۰۰ میلیارد تومان نمی فروخت .مجلس محترم و ریاست محترم قوه قضائیه لطفا به وضعیت مدیریت و بدهی تامین اجتماعی طی ۷ سال گذشته رسیدگی و ازسویی حقوق و مزایای چند ده میلیونی هایت امنا هیئت مدیره و مدیریت تامین اجتماعی را برای بیمه شدگان شفاف نمایید مگر می شود ماهیانه از بانک ها تسهیلات گرفت و از محل تسهیلات چند ده میلیون حقوق و مزایا برداشت نمود..
ناشناس
۲۰:۰۶ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
بجای رونق هپکو تو این شرایط تحریم به مرز تعطیلی کشونده شده. بدون تپکو برای ماشین آلات راهسازی و کمباین باید دست جلو کدوم کشور دراز کنیم واسطه ها باید چند برابر قیمت هر وسیله دست چندم رو بفروشند . هپکو و شرکت های تو این اندازه یه شبه درست نمیشن ، اینا صنایع راهبردی کشور هستن
محمد
۱۹:۲۵ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
واگذاری هر کارخانه ای به تامین اجتماعی (شستا)یعنی نابودی آن کارخانه چرا تامین اجتماعی کارگران آن کارخانجات را از حق و حقوق طبیعی خودشون محروم میکنه .کسانی که در کارخانجات واگذار شده به شستا کار میکنند میدونند چه موضوعاتی را میگم
ناشناس
۲۰:۳۸ ۱۱ مرداد ۱۳۹۹
سلام اتفاقا کارخانه ما زیر نظر شستا هست و این چیزی که شما میفرمائید درست نیست.چرا حرف دهن مرم میگذارید.چی گیرت میاد.
ناشناس
۱۷:۲۵ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
دولت باید بدهی تامین اجتماعی رو بده
این دولت خیلی به تامین اجتماعی بدهی داره
حالا میخواد با واگذاری هپکو هم بدهیش بده هم از دست شرکت مشکل دار خلاص بشه
ولی بهتره شستا قبول کنه اونا میتونند این شرکت با کمک معاونت علمی سرپا کنند
احمدعبدی
۱۶:۴۹ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
امروز 10مرداداست
ناشناس
۱۴:۱۱ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
یادش به خیر هپکو در سالهای جنگ و فعالیت و تولید و همکاران .و مدیران دلسوز. ......
بختیاری
۱۲:۲۹ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
شستا لیاقت و شایستگی گرفتن پروژه های بزرگتر و ریسک های بسیار بیشتر را هم دارد امیدواریم دولتی‌ها با خرید تولیدات ایرانی ،ایران بزرگ را در جهان سرشناس و برتر سازند و همچنین ما مردم هم سلیقه خود را ایرانی و خودمانی تر سازیم.
رضا
۱۰:۳۴ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
هنوز ۱۳ مرداد نیونده
امید
۱۰:۱۰ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
امیدوارم حق و حساب شستا بهتر باشه که مطمعنا هست .