به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کنکور یکی از بزرگترین آزمونهایی است که در کشور برگزار میشود و داوطلبان زیادی دارد تا جایی که لقب بزرگترین ماراتن کشور را به خود اختصاص داده است. این آزمون هر ساله با حاشیههای سهمیه و نحوه پذیرش سر و صدا میکرد و خودش را به تیتر یک رسانهها میرساند و امسال با دغدغهها و حاشیههای جدیدی هر روز جمع کثیری از داوطلبان، خانوادهها و مسئولان را درگیر کرد؛ چالش کرونا و برگزاری کنکور در این شرایط.
در این گزارش به بیان حاشیهها، نگرانیها و چالشهای کنکورهای سراسری و آخرین تصمیمات در این خصوص میپردازیم.
ابتدای اسفند خبر ابتلای دو نفر در قم به کرونا توسط وزارت بهداشت مردم را نگران و کنکور دکتری که قرار بود در ۹ اسفند ۹۸ برگزار شود را لغو کرد و بر اساس اعلام سازمان سنجش این آزمون به ۲۸ فروردین موکول شد. کنکور کارشناسی ارشد نیز به ۳ و ۴ اردیبهشت ماه موکول شد. بعد این تاریخ به دلیل ادامه پیدا کردن شیوع ویروس کرونا و نگرانی داوطلبان از حضور در یک مکان پرتجمع به مدت حداقل ۴ ساعت و توصیههای کارشناسان سلامت، مقرر شد کنکور دکتری در ۹ خرداد و کارشناسی ارشد در ۲۲ و ۲۳ خرداد ماه برگزار شود. این ویروس حتی ثبت نام بر اساس سوابق تحصیلی را نیز به تعویق انداخت.
بعد از این تعویقهای مکرر مشکلات تعویق کم کم خود را نشان داد. یکی از این مشکلات تقویم آموزشی آموزش و پرورش بود که در این باره ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تا تقویم آموزشی آموزش و پرورش مشخص نشود نمیشود درباره کنکور صحبت کرد. باید با توجه به وضعیتی که وجود دارد و همچنین وضعیت تقویم آموزشی درباره تعویق کنکور صحبت کنیم.
بیشتر بخوانید
خدایی ادامه داد: تعویق زمان برگزاری کنکور مسئلهای نیست که بتوان الآن برای آن تصمیم گیری کرد، اگر تقویم آموزشی آموزش و پرورش عوض شود زمان برگزاری کنکور سراسری هم قطعاً تغییر میکند، ولی اگر عوض نشود در زمان مقرر برگزار میشود. همه مسائل تقویم آموزشی امسال نیست و باید به شروع سال تحصیلی بعدی که مهر ماه است نیز دقت و توجه شود و در برنامهریزیها مد نظر قرار بگیرد.
رئیس سازمان سنجش در ادامه تصریح کرد: زمانی که تقویم آموزشی آموزش و پرورش مشخص شد درباره کنکور هم تصمیم گیری میکنیم. احتمال اینکه اواخر فروردین ماه درباره آن تصمیم گیری شود وجود دارد. بعد از اعلام تقویم نهایی آموزش و پرورش درباره زمان کنکور هم تصمیم گیری خواهد شد. با توجه به وضعیت خاص کشور تمام دستگاهها آمادگی برنامه ریزی مجدد را دارند.
بعد از شروع ویروس کرونا آموزشها مجازی شد و کلاسهای درس آموزش و پرورش به صورت مجازی ادامه پیدا کرد. دراین شرایط دوازدهمیها که در آستانه کنکور بودند و نتوانسته بودند در کلاسها حاضر شوند و از کیفیت بالاتر آموزشهای حضوری برخوردار شوند نگرانی زیادی داشتند که در نهایت آموزش و پرورش اعلام کرد از ۸۰ درصد دروس در کنکور سوال میآیند و ۲۰ درصد مطالب درسی حذف میشود.
سخنگوی سازمان سنجش نیز در تاریخ ۲۴ اردیبهشت فهرست حذفیات ۲۰ درصدی منابع درسی پایه دوازدهم برای کنکور سراسری سال ۱۳۹۹ را اعلام کرد. البته لازم به ذکر است این حذفیات مشمول داوطلبانی که سال قبل کنکور داده اند و فارغ التحصیل سال قبل بوده اند نمیشود.
فاطمه زرین آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با برگزاری کنکور از ۸۰ درصد دروس و حذف ۲۰ درصد منابع گفت: هنوز وزارت آموزش و پرورش هیچ گونه حذفی را به سازمان سنجش آموزش کشور اعلام نکرده است تا سازمان هم آن را ملاک عمل قرار دهد.
بیشتر بخوانید
سخنگوی سازمان سنجش افزود: اگر آموزش و پرورش حذف ۲۰ درصد از دروس و آزمون را از ۸۰ درصد به سازمان سنجش اعلام کند؛ قطعا برای اجرای این شیوه بین داوطلبان نظام قدیم و نظام جدید متجانس سازی میشود.
بعد از این تعویق تاریخهای برگزاری کنکور ها، بسیاری از داوطلبان متقاضی تغییر حوزه امتحانی بودند به این دلیل که تعداد زیادی از داوطلبان کنکور ارشد و دکتری حوزه را با توجه به محل تحصیل خود انتخاب کرده بودند و اکنون به دلیل شیوع کرونا و محدودیتهای تردد و همچنین تعطیلی خوابگاهها حضور در شهری دیگر برای آنها سخت بود. به همین دلیل سازمان سنجش با فراهم کردن فرصتهای مجدد برای ثبتنام و همچنین ویرایش اطلاعات این امکان را برای داوطلبان مهیا کرد.
با ادامهدار بودن کرونا و قرمز بودن وضعیت ۶ استان کشور در تیر ماه و در آستانه برگزاری کنکور دکتری، بسیاری از داوطلبان مستقر در شهرهای قرمز نگران آزمون دادن در این شهرها بودند. خدایی رئیس سازمان سنجش در این باره به خبرنگار دانشگاهی گفت: هنوز زمان زیادی تا برگزاری کنکور مانده است براین اساس با توجه به وضعیت قرمز چند استان کشور از لحاظ شیوع کرونا درباره نحوه برگزاری کنکور در این استانها، تصمیم گیری خواهیم کرد. تا زمان برگزاری اولین کنکور در کشور بیش از ۲۰ روز زمان باقی مانده است و مشخص نیست که کدام شهرها وضعیت قرمز داشته باشند.
بیشتر بخوانید
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تصریح کرد: در حال حاضر اولین آزمون ما دکتری است که ۲۶ تیر برگزار میشود. باید ببینیم که در زمان آزمون کدام یک از شهرها در وضعیت قرمز خواهند بود قاعدتا درباره آن تصمیم گیری خواهد شد.
تا این تاریخ مقرر بود که کنکور دکتری ناپیوسته سال ۹۹ در تاریخ ۲۶ تیر، کنکور کارشناسی ارشد ناپیوسته در ۲ و ۳ مرداد و کنکور سراسری در تاریخ ۳۰ و ۳۱ مرداد برگزار میشود.
وزیر علوم نیز در این رابطه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در زمان برگزاری کنکور هیچ تجدید نظری صورت نخواهد گرفت. برای برگزاری کنکور برنامه زمانبندی مشخص و اعلام شده است. جمعیت هر حوزه مشخص بوده و دو تا سه مرتبه هم سازمان سنجش اعلام کرده است که داوطلبان فرصت دارند محل برگزاری آزمون خود را عوض کنند؛ بنابراین دلیلی برای تعویق مجدد کنکور وجود ندارد.
وزیر علوم درباره برگزاری آزمون در شهرهای قرمز نیز گفت: کنکور حتی در شهرهای قرمز در زمان اعلام شده برگزار خواهد شد.
با این تعویقها و تعلیقهای مکرر درباره زمان شروع سال تحصیلی جدید نیز سوالاتی مطرح شد که آیا با این تعویقها شروع ترم تحصیلی باز هم مهر ماه خواهد بود که ابراهیم خدایی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شروع ترم تحصیلی دو بحث دارد، یک بحث آن ورودیهای جدید و بحث دیگر آن دانشجوهای سالهای قبل دانشگاه است که این دو گروه به هم ارتباطی ندارند.
رئیس سازمان سنجش اظهار کرد: همانطور که قبلا هم اعلام کرده بودیم نتایج کنکور کارشناسی ارشد و دکتری اوایل مهر ماه و نتایج کنکور سراسری اواخر مهر ماه اعلام خواهد شد. در زمان اعلام نتایج کنکور سراسری دانشگاهها بر اساس شرایط خودشان تصمیم میگیرند که ترم را چه زمانی و به چه صورتی با توجه به شرایط کشور شروع کنند. به دنبال آن هستیم که اعلام نتایج را به این بازه زمانی که اعلام کردیم (مهر ماه) برسانیم، ولی زمان شروع ترم تحصیلی را معاونت آموزشی وزارت علوم تعیین میکند.
بیشتر بخوانید
خدایی در ادامه در پاسخ به این سوال که با توجه به اعلام نتایج کنکور سراسری در اواخر مهر ماه فرآیند طی کردن ثبت نام چقدر زمان بر خواهد برد، گفت: زمان شروع ترم تحصیلی در اختیار دانشگاهها است. این دانشگاهها هستند که باید تصمیم بگیرند چگونه برای دانشجویان جدید الورود ترم را آغاز و برگزار کنند.
علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم نیز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره زمان شروع سال تحصیلی آینده دانشگاههای وزارت علوم گفت: شروع ترم همه دانشگاهها از مهر است و دانشگاهها از ۱۵ شهریور بازگشایی میشوند.
فاطمه زرینآمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: با توجه به گسترش ویروس کرونا در کشور، دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد خواستار برگزاری آزمون در شهر محل سکونتشان هستند، اما این امر امکان پذیر نیست. ما فقط برای جلوگیری از تجمع، حوزههای امتحانی را به نسبت سال قبل افزایش داده ایم.
او درباره نحوه حضور داوطلبان مبتلا به کرونا در جلسه آزمون گفت: مکان مجزایی برای داوطلبانی که بیماری خاصی داشته باشد در نظر گرفته شده است. این داوطلبان باید گواهی از پزشک که تائید کننده بیماری باشد را داشته باشند. از ورود داوطلبان مبتلا به کرونا به حوزه امتحانی برای شرکت در کنکور جلوگیری نمیشود، فقط داوطلبان باید زودتر بیماری خود را اعلام کنند.
از نیمههای خرداد ماه آمار روزانه اعلامی وزارت بهداشت بالا رفت و نگرانیها بالا گرفت. تا اینکه در فضای مجازی هشتگهای تعویق تمامی کنکورهای سراسری و حفظ سلامت دانشجو داغ شد. وزیر علوم در واکنش به این درخواستهای داوطلبان به خبرنگار دانشگاهی گفت: هیچ داوطلبی دل به تاخیر آزمونهای سراسری نبندد، زیرا قرار نیست با شیوع کرونا فعالیتهای اجتماعی را تعطیل کنیم. با تدابیر اندیشیده شده در روند برگزاری آزمونهای سراسری مشکلی پیش نخواهد آمد و براساس پروتکلهای بهداشتی ستاد مبارزه با کرونا مراکز برگزاری آزمون را مدیریت میکنیم.
اما با بالا رفتن نگرانیها از شیوع کرونا و همچنین ادامه اعتراضات به برگزاری آزمون جلسهای ویژه در وزارت بهداشت با حضور وزیر بهداشت، وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش برگزار شد و نتیجه تصمیمات این جلسه درست دو روز قبل از کنکور دکتری اعلام شد و کنکور دکتری و ارشد به تعویق افتاد.
فاطمه زرینآمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور به باشگاه خبرنگاران جوان، تاریخ جدید برگزاری کنکور دکتری و کارشناسی ارشد را اعلام کرد. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، زمان برگزاری کنکور دکتری ناپیوسته سال ۱۳۹۹ در تاریخ ۹ مرداد ماه و زمان برگزاری آزمون کارشناسی ارشد در تاریخ پنجشنبه و جمعه ۱۶ و ۱۷ مرداد ماه تعیین شد. سایر آزمونها شامل کاردانی به کارشناسی، آزمون سراسری و کاردانی فنی و حرفهای بر اساس برنامه زمانی قبلی اعلامشده برگزار میشود. به همین منظور تاریخ برگزاری کنکور کارشناسی ارشد به جای اینکه در دو روز ۱۶ و ۱۷ مرداد ماه برگزار شود در طول سه روز ۱۶ پنج شنبه، ۱۷ جمعه و ۱۸ شنبه برگزار میشود. به این صورت که آزمون رشتههای شناور کنکور کارشناسی ارشد به جای اینکه در عصر روز پنج شنبه ۱۷ برگزار شود در تاریخ شنبه ۱۸ مرداد ماه برگزار خواهد شد.
بیشتر بخوانید
زرین آمیزی در ادامه درباره آزمون سراسری نیز اضافه کرد: آزمون سراسری هم به جای اینکه در تاریخ ۳۰ و ۳۱ مرداد ماه برگزار شود در چهار روز چهارشنبه ۲۹ مرداد، پنج شنبه ۳۰ مرداد، جمعه ۳۱ مرداد و شنبه اول شهریور برگزار میشود. کنکور هنر صبح روز چهارشنبه ۲۹ مرداد، کنکور ریاضی صبح روز پنج شنبه ۳۰ مرداد، کنکور تجربی صبح جمعه ۳۱ مرداد و کنکور زبان صبح شنبه اول شهریور برگزار میشود.
در کنار تمام این تصمیماتی که هر روز به خاطر شرایط خاص کشور تغییر کرد افراد زیادی مخالف برگزاری کنکور بودند و برگزاری آن را بازی با جان داوطلبان میدانند و در مقابل مسئولان مربوطه نیز به استلزامات آموزشی فکر و اعلام میکنند امکان به تعویق انداختن کنکور یا برگزار نکردن به دلایلی از جمله در پیش بودن سال تحصیلی جدید، دو برابر شدن داوطلبان در کنکور سال بعد، عده زیادی از داوطلبان که برای کنکور امسال تلاش کردهاند و با لغو شدن این کنکور حق آنها ضایع میشود و اینکه دانشگاهها نمیتوانند سال بعد بار دانشجوی دو برابری را تحمل کنند، وجود ندارد.
با وجود نکات قابل تأملی که در نظرات موافقان و مخالفان کنکور بود، کنکورونا به ایستگاه پایانی رسید و فردا پنجشنبه ۹ مرداد اولین کنکور در کروناتایم برگزار و پرونده جنجاتیترین کنکور در کشور بسته میشود. حال باید منتظر ماند و دید پروتکلهای بهداشتی به چه صورتی اجرا میشود و آیا سلامت داوطلبان خدشهدار خواهد شد و آیا تمامی داوطلبان به رعایت پروتکلهای بهداشتی در جلسه کنکور گردن خواهند نهاد.
انتهای پیام/
تا الان که چیزی نبوددد که
خواهشا پیگیری کنننننننیییییددددد
خدا به همشون رحم و کمک کنه
مطمئن هستید که حذفیات بیست درصدی برای فارغ التحصیلای سال ۹۸ نیست؟؟؟؟؟؟
اینو خواهشا اعلام کنید
آخه تا الان که خبری نبود چیزی هم نگفته بودن که
جواب بدییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییید...