به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، رامین قهرمان زاده مدیر پژوهشی پژوهشگاه ابن سینا در نشست خبری ارائه دستاوردهای یک ساله پژوهشگاه ابن سینا درباره دستاوردهای این پژوهشگاه اظهار کرد: پژوهشکده اول ما شامل تولید مثل انسانی و حیوانات بوده، و پژوهشکده دوم در واقع نانو بیوتکنولوژی است که حدود ۴۰ نفر هیئت علمی به طور تمام وقت در این زمینه مشغول به فعالیت هستند.
او ادامه داد: در سال گذشته مهمترین دستاورد این پژوهشگاه صنعت دامپروری بوده است. در واقع اولین همکاری مشترک سازمان اوقاف و مرکز جهاد دانشگاهی بود که با ظرفیت ۱۰۰۰ رأس گاو و ۵۰ هزار جنین وارداتی برپا شده است.
او ادامه داد: در حال حاضر قرار است حدود ۴۲۰ هکتار سازمان اوقاف زمین در اختیار ما قرار دهد که ۶۰ هزار جنین در این مزرعه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. طرح سلولهای بنیادی قابلیتهای ارزشمندی مانند سرعت تکثیر بالا و قابلیت تبدیل به بافت مناسب از خون بند ناف در بدو تولد دارد. در واقع مغز استخوان سختیهایی اعم از درد شدید و عوارض دارد. اما خون قاعدگی ماهیانه در دسترس قابلیت بهتری برای ایجاد سلولهای بنیادی و ذخیره تخمدان دارد.
قهرمان زاده تصریح کرد: یکی از مهمترین مسئله برای بارداری بالا رفتن سن بانوان بوده که با گذشت زمان ذخیره سازی تخمدان برای آنها سخت خواهد بود؛ زیرا به زمان یائسگی خود نزدیک میشوند. امروزه حدود ۲۰ درصد از زوجهای کشور ناباروری هستند.
مراکز درمانی ناباروری میتوانند با نقش به سزای خود گوشهای از ضعف هرم جمعیتی کشور را اصلاح کنند.
انتهای پیام/