سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توصیه‌های کرونایی سازمان جهانی بهداشت برای عید قربان

سازمان جهانی بهداشت درباره برگزاری مراسم عید قربان همزمان با همه گیری ویروس کرونا در جهان بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، همزمان با نزدیک شدن به عید قربان، یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان جهان، سازمان جهانی بهداشت اقدام به انتشار یک بیانیه کرد.

این سازمان در این بیانیه پروتکل‌های بهداشتی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در عید قربان را تشریح کرد.

عید قربان یکی از بزرگترین جشن‌های مسلمانان است و در این روز آن‌ها گردهم جمع می‌شوند. با این حال، امسال شاهد شیوع ویروسی به نام کرونا هستیم که به راحتی قابلیت انتقال فرد به فرد را دارد.

شواهد علمی نشان داده است که کووید ۱۹ قابلیت انتقال میان انسان و حیوانات را دارد. تحقیقات انتقال ویروس کرونا از انسان به پستاندارانی همچون سگ، گربه و سمور را نشان داده است. با این حال، هنوز شواهدی دال بر انتقال این ویروس از پستانداران به انسان مشاهده نشده است. با این وجود، باید در این باره هوشیار و محتاط بود.

مردم باید تحت هر شرایطی  یک متر از یکدیگر فاصله داشته باشند. همچنین افراد باید از ماسک در مکان‌هایی که دیگران حضور دارند بهره ببرند و با هر بار عوض کردن ماسک دست‌های خود را با آب و صابون بشویند.

مسلمانان در این عید باید از در آغوش کشیدن یکدیگر، دست دادن و یا روبوسی خودداری کرده و به طور کلی از هر عملی که باعث تماس فیزیکی می‌شود، اجتناب کنند. همچنین در این روز باید از تجمعات دوری کرد و به جای آن از فناوری‌هایی مجازی برای تبریک عید به یکدیگر بهره برد.


بیشتر بخوانید


همچنین در این روز هر فردی که نشانه‌هایی از ابتلا به ویروس کرونا را دارد باید از حضور در جمع پرهیز کند. افراد بالای ۶۰ سال و نیز افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، فشار خون، بیماری قلبی، ناتوانی ریوی، بیماری مزمن کلیوی، ضعف سیستم ایمنی بدن و سرطان هستند، نباید در مراسم عید قربان شرکت کنند.

باید تا جایی که امکان دارد مراسم عید در محیط باز برگزار شود. در صورتی که قرار است این مراسم در مکان‌های بسته برگزار شود، حتما باید از وجود تهویه مناسب اطمینان حاصل کرد. همچنین تا آنجا که امکان دارد باید این مراسم را کوتاه و مختصر برگزار کرد، زیرا هر چقدر زمان مراسم طولانی‌تر باشد امکان انتقال ویروس کرونا میان شرکت کنندگان افزایش می‌یابد.

ترجیحاً به جای برگزاری میهمانی‌های بزرگ، میهمانی‌هایی کوچک با تعداد شرکت کنندگان کمتر برگزار کنید. نمازگزاران عید نیز باید فاصله اجتماعی خود را از زمان ورود به مساجد تا زمان خروج حفظ کنند. کفش نمازگزارن نیز در مکان‌های مشخص باید قرار گیرد و نباید این کفش‌ها با هم تماس داشته باشند.

باید در مساجد مکان‌هایی برای شستن دست با آب و صابون وجود داشته باشد. همچنین باید محلول الکل ۷۰ درصد برای ضدعفونی کردن دستان نمازگزاران در مساجد تعبیه شود. مسلمانان در مساجد باید از سجاده و مُهر شخصی خود برای نماز استفاده کنند.

 تاکنون شواهدی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از احشامی همچون گوسفند، گاو و شتر به انسان گزارش نشده است. با این حال، باید در این باره هوشیار بود. باید پیش از قربانی کردن احشام از سلامت جسمی آن‌ها اطمینان حاصل کرد.. جداسازی حیوانات پیش از قربانی کردن آن‌ها در این زمینه می‌تواند مفید باشد. همچنین به هیچ عنوان نباید احشامی که بیمار به نظر می‌رسند را قربانی و گوشت آن‌ها را مصرف کرد. مسلمانان احشام را باید از مراکز رسمی که بهداشت آن از سوی نهاد‌های دولتی تایید شده است، خریداری کنند.

ابزار‌هایی مانند چاقو و ساطور که برای ذبح و خرد کردن گوشت قربانی استفاده می‌شود باید حتما پیش از کار ضدعفونی شود. همچنین در زمان قربانی کردن احشام باید فاصله اجتماعی میان قصاب و سایر افراد رعایت شود. پیش از عمل قربانی کردن باید اطمینان حاصل کرد قصاب دارای علائم کووید ۱۹ نیست.

یکی از اقدامات تحسین برانگیز مسلمانان در عید قربان تقسیم گوشت قربانی میان نیازمندان است. باید حتما در روند بسته بندی کردن گوشت موارد بهداشتی رعایت شده و توزیع گوشت قربانی میان نیازمندان با حفظ فاصله اجتماعی صورت گیرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۴۰ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
از who بپرسین برای کنکور چکار کنیم؟
پیمان اشراقی
۱۳:۲۹ ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
یکبار از سازمان بین المللی بهداشت جهانی می پرسند ،
برای بهداشت دام ها در عید قربان چه کنیم ،
می گوید برای ذبح به آنها آب هیدروژنه بدهید .