سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آسمان، بامداد فردا شهاب ‌باران می‌شود

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: ساعت ابتدایی بامداد فردا، بارش شهابی "دلتای دلوی" به اوج می‌رسد و شهاب‌های این بارش در نیمکره شمالی زمین از جمله ایران قابل مشاهده است.

مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بارش‌های شهابی امشب اظهار کرد: بارش‌های شهابی از جمله رویداد‌های زیبای نجومی هستند که نه تنها برای اخترشناسان آماتور و عکاسان نجوم سوژه‌های جالبی هست بلکه برای عموم مردم نیز از جاذبه خاصی برخوردار است.

او افزود: بارش شهابی دلتا دلوی یکی از بارش‌های سالانه است، هر چند این بارش به نیمکره جنوبی آسمان تعلق دارد، اما تا ابر‌های میانی نیمکره شمالی کره زمین نیز قابل رصد است و مردم می‌توانند در این مناطق هم آن‌ها را مشاهده کنند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران تصریح کرد: دوره این دنباله‌دار کمی بیش از ۵ سال است. این دنباله‌دار در روز جمعه ۵ آبان سال ۱۳۹۶ به کمترین فاصله با مهر تابان رسید و این دنباله‌دار در روز سه‌شنبه ۱۱ بهمن سال ۱۴۰۱ خورشیدی مجددا به حضیض خورشیدی خواهد رسید. معمولا قبل و بعد از نزدیک شدن دنباله دار به خورشید بارش‌های شهابی به مراتب بهتری داریم. 

او میزان ZHR (میزان بارش سرسویی) این بارش را بین ۱۰ تا ۲۰ شهاب بیان کرد و افزود: امشب ماه در وضعیت تربیع اول قرار می‌گیرد. شهاب سنگ‌های دلتا دلوی در اوایل مرداد هر سال به اوج بارش خود می‌رسند و امسال نیز در ساعت یک و ۳۰ دقیقه بامداد سه شنبه،۷ مرداد به اوج بارش خواهد رسید.


بیشتر بخوانید


مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران توضیح داد: دنباله دار ماخهولز توسط رصدگر آماتور پیر آمریکایی "دونالد ماخهولز" در سال ۱۹۸۶ میلادی با استفاده از یک دو چشمی قدرتمند نجومی شناسایی شد.

او اضافه کرد: نام هر بارش از صورت فلکی که کانون بارش در آن قرار دارد، گرفته می‌شود. چون کانون این بارش شهابی در نزدیکی ستاره «دلتا» صورت فلکی «سطل آب» دلو است، آن را به نام دلتای دلوی می‌شناسند.

عتیقی گفت: شهاب‌های بارش دلتای دلوی با سرعت تقریبی ۱۵۰ هزار کیلومتر بر ساعت در ارتفاعی حدود ۱۰۰ کیلومتری زمین با جو برخورد می‌کند. این ذرات میلی‌متری و میکرو متری بوده و از برخورد آنها با اتم‌های جو طی فعل و انفعالات خاص، نور زیادی تولید می‌شود.

او یادآوری کرد: مشاهده این شهاب‌ها خطری برای انسان ندارد. برای دیدن آن نه تنها به کانون بارش، بلکه می‌توان رد این شهاب‌ها را در تمام آسمان دید. 

او در پایان تاکید کرد: علاقه‌مندان به دیدن این بارش‌ها می‌توانند در کوهستان حاضر شوند و در ساعت ۱ و ۳۰ دقیقه بامداد این بارش‌ها را مشاهده کنند و از این زیبایی و جذابیت آسمان بهره کافی را ببرند.

گفتنی است، بارش شهابی دلتای دلوی از جمله بارش های مرداد است که باید آسمان کاملا تاریک باشد تا بتوان بخوبی آن را رصد کرد. این بارش شهابی، در آسمان تاریک بدون آلودگی نوری قابل رویت است، براین اساس نمی توان آن را در شهرها رصد کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
پیمان اشراقی
۰۷:۳۲ ۰۷ مرداد ۱۳۹۹
سلام بچه شیرها ،

انعام کار روزهای تعطیلی و رسمی.....امروز پرداخت می شود ،
یک لاشه دوست داشتنی برای هر نمونه برداری که بخواهید ،

بچه های کمپ ۲ به دستتان می رسانند .
ناشناس
۲۱:۴۱ ۰۶ مرداد ۱۳۹۹
منظورش امشبه یا فردا
ناشناس
۰۴:۰۲ ۰۷ مرداد ۱۳۹۹
نوشته چی یکم دقت کن یک و نیم ۷ مرداد
محمد//م
۲۰:۴۱ ۰۶ مرداد ۱۳۹۹
شهاااب سنگ بیا بزن خلاصمون کن
ناشناس
۱۸:۱۵ ۰۶ مرداد ۱۳۹۹
آخ جووووووون