سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

نحوه برخورد با افراد تازه به دوران رسیده/ به این افراد بی محلی نکنید

یک روانشناس درباره راهکارهای برخورد با افراد تازه به دوران رسیده توضیحاتی داد.

یاسر مهدویان روانشناس و مشاور خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره افراد تازه به دوران رسیده، اظهار کرد: افراد تازه به دوران رسیده، کسانی هستند که ظرفیت آنچه را که به آن رسیده اند را ندارند، این عامل باعث می‌شود رفتار‌ها و عکس العمل‌های ناخودآگاهی داشته باشند که باعث رنجش اطرافیان شود.

این روانشناس بیان کرد: معمولا افراد تازه به دوران رسیده، بدون آنکه از درون و از نظر شخصیتی پیشرفتی داشته باشند، به جایگاه فعلی شان دست یافته اند. این تناقص باعث بروز رفتار‌های ناشایستی از آن‌ها می‌شود و اکثرا بدون آنکه تلاش مستمر و خاصی داشته باشند، تنها بر اثر یک اتفاق یا حادثه، پیشرفتی در حد ظاهر داشته اند.

وی افزود: اگر شخصی برای رسیدن به خواسته هایش قدم به قدم تلاش کند، قبل از رسیدن به خواسته اش، اول از نظر شخصیتی قوی می‌شود و بعد فرصت آن را پیدا می‌کند که به خواسته اش دست پیدا کند. البته احتمال اینکه اینگونه افراد در گذشته مورد تحقیر قرار گرفته باشند بسیار زیاد است که این هم می‌تواند عامل جدی برای رفتار‌های ناشایسته شان باشد.

مهدویان درباره بهترین برخورد با افراد تازه به دوران رسیده، گفت: در مرحله اول باید شرایط و احساسات آن‌ها را درک کنیم که در شرایط فعلی که به چنین جایگاهی رسیده اند چه حسی دارند، قطعا احساس قدرت و پیروز شدن دارند، بدون آنکه از نظر روحی آمادگی کامل داشته باشند، پس بهتر است به آن‌ها به چشم بیمار روحی نگاه کنیم و از آن‌ها کینه‌ای به دل نگیریم.

این روانشناس ادامه داد: مرحله بعدی این است که بدانیم این افراد، عمده‌ترین دلیل رفتارهایشان، فقدان توجه و تحسین از طرف اطرافیان است، پس می‌توان با کمی توجه و در حد مطلوبی تحسین، به آن‌ها بفهمانیم که متوجه پیشرفتشان شده ایم، به مرور زمان شاهد تعدیل در رفتارهایشان خواهیم بود.

وی با بیان اینکه گاهی تذکر‌های دوستانه هم می‌تواند کمی تاثیرگذار باشد، اضافه کرد: انتقاد کردن از دیگران قوانینی دارد و تا زمانی که به صورت کامل به نحوه انتقاد از دیگران واقف نبودید به هیچ عنوان چنین کاری را انجام ندهید. حتی می‌توانیم با ذکر مثال‌هایی به آن‌ها یادآوری کنیم که زندگی پستی، بلندی‌های زیادی دارد و نباید با اندک پیشرفتی، مغرورانه رفتار کنیم.

مهدویان با بیان اینکه البته تذکر دادن، بستگی به میزان نزدیکی شما با چنین شخص دارد، ادامه داد: اگر زیاد با او صمیمی نیستید، بهتر است از اینکار صرف نظر کنید.

این روانشناس تصریح کرد: شاید بسیاری از کارشناسان توصیه کنند که به افراد تازه به دوران رسیده، بی محلی کنید تا به فکر فرو روند، اما متاسفانه این کار باعث طرد شدن آن‌ها می‌شود و به اشتباه تصور خواهند کرد شما به دلیل حسادت به جایگاه فعلی شان، از آن‌ها فاصله گرفتید که این امر هم باعث خواهد شد هیچ تجدید نظری در رفتارهایشان نداشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: در نهایت همیشه به خود یادآوری کنیم که قبل از رسیدن به هر جایگاهی باید ظرفیت آن در شخصیت ما شکل گیرد که خدای ناکرده ماهم تبدیل به شخصی تازه به دوران رسیده نشویم.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.