دکتر طالب تالیفات متعددی در حوزههای علمی علوم اجتماعی از خود به جا گذاشت و دانشجویان زیادی را در حوزههای مختلف تربیت کرد و بسیاری از این دانشجویان در دانشگاههای کشور به عنوان عضو هیات علمی مشغول خدمت هستند.
دکتر طالب، متولد سال ۱۳۲۴ شهرستان نهاوند بود و مدرک کارشناسی خود را در رشته علوم اجتماعی از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد را در رشته جامعه شناسی از دانشگاه میرال فرانسه و نیز در رشته جغرافیای انسانی از دانشگاه دانیل فوشه-میرال تولوز فرانسه و دکتری خود را در رشته جامعه شناسی از دانشگاه میرال فرانسه دریافت کرد.
از این استاد دانشگاه به عنوان پدر جامعه شناسی روستایی ایران نام برده میشود که پس از بازگشت به ایران با وجود تمام مسئولیتهایی که در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و وزارت مسکن و شهرسازی داشت، هیچ گاه سنگر دانشگاه را ترک نکرد و به مدت ۴۵ سال و تا واپسین روزهای عمر، درب اتاقش در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به روی دانشجویان باز بود و نقش بی بدیلی در پیشرفت رشته جامعه شناسی روستایی و توسعه روستایی ایران داشت.
از شاخصههای بارز این استاد پیشکسوت میتوان این نکته اشاره کرد که او جامعه شناسی بود ایرانی، و مسائل اجتماعی ایران را دغدغه مندانه مطرح و به دنبال حل آن بود و خصوصا در حوزه مسائل روستایی و توسعه روستایی این نکته نمایانتر بود.
از دکتر طالب بیش از ۴۰ جلد کتاب در زمینههای جامعه شناسی، جامعه شناسی روستایی و تامین اجتماعی به یادگار مانده است و بسیاری از کتابهای این استاد فقید اکنون سرفصل تدریس در دانشگاههای ایران است.
انتهای پیام/س