سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرمه کشیدن در چشم نوزادان مضر است

یکی از رسم‌هایی که در برخی مناطق کشور پس از تولد نوزاد انجام می‌شود سرمه کشیدن به چشم و ابروی نوزاد است این کار از جهات مختلف بسیار مضر است در ادامه همراه با ما شوید تا درباره مضرات مصرف سرمه برای نوزادان بیشتر بخوانید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نوزادی که متولد می‌شود از هر جهت بسیار حساس و نیازمند مراقبت می‌باشد. یکی از رسم‌هایی که در برخی مناطق کشور پس از تولد نوزاد انجام می‌شود سرمه کشیدن به چشم و ابروی نوزاد است این کار از جهات مختلف بسیار مضر است در ادامه همراه با ما شوید تا درباره مضرات مصرف سرمه برای نوزادان بیشتر بخوانید.

سرمه برای نوزادان

سرمه متشکل از موادی ناشناخته از قبیل دوده است که برای چشم و به ویژه چشم نوزادان به هیچ وجه سودمند نیست. دکتر محمد مهدی پرورش چشم پزشک و فوق تخصص جراحی شبکیه و زجاجیه گفت: سرمه کشیدن به چشم نوزاد در بدو تولد، از جمله راه‌های تقویتی سنتی محسوب می‌شود که کاربرد خانگی دارد نه علمی.

دکتر پژمان بختیاری فوق تخصص بیماری‌های قرنیه هم گفت: مواد آرایشی استفاده شده از عناصری تشکیل شده است که باید روی پوست پلک و یا تار‌های مژه به کار رود و استفاده از آن‌ها درون پلک مضر است. وی اضافه کرد: گاهی ذراتی را درون چشم بیمار و همراه اشک او می‌توان پیدا کرد که باقی مانده مواد آرایشی است، در حالی که به هیچ وجه این مواد نباید وارد چشم شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: مطالعات نشان می‌دهد که برخی از مواد آرایشی می‌تواند به سطح چشم و مجاری اشکی صدمه وارد کند.

سرمه کشیدن ابرو

بد نیست درباره سرمه زدن چشم و ابرو نوزادان بیشتر بدانید

دکتر مهدی برهانی متخصص طب ایرانی، در پاسخ به این سؤال که آیا زدن سرمه در دوران نوزادی برای تقویت ابرو و مژه نوزاد مؤثر است، گفت: سرمه‌ای که درست ساخته شده باشد و ماده معدنی اثمد در آن باشد می‌تواند تقویت‌کننده موی ابرو و مژه باشد و در آینده به پرپشت بودن آن کمک کند.

برهانی در خصوص تفاوت طب سنتی و رایج، گفت: در طب رایج برای اینکه دستوری تایید شده و علمی شمرده شود ابتدا بر روی حیوان و سپس انسان آزمایش می‌شود و در صورت موفقیت‌آمیز بودن آن به صورت گسترده استفاده می‌شود، اما در طب سنتی یک دارو و دستورالعمل در صورتی مورد تأیید است که به صورت متوالی در کتاب‌های اصلی ذکر شده باشد مثلاً از زمان بقراط در کتاب‌های رازی، ابن‌سینا، جورجانی و ... آمده باشد و این یعنی این ر وش مورد تأیید طب سنتی است.


متخصص طب ایرانی در خصوص فواید و مضرات قنداق کردن نوزادان، گفت: در صورتی که قنداق کردن به طریقه درست انجام شود هیچ منعی نخواهد داشت.

قنداق کردن نوزاد

دکتر برهانی روش درست قنداق کردن نوزاد را به این‌صورت دانست که: بین دو پای بچه فاصله باشد و پا محکم به هم نچسبد همچنین بند قنداق کمی شل باشد که از لحاظ خون‌رسانی و فشار روی استخوان‌ها مشکلی ایجاد نشود؛ بچه‌هایی که در قدیم قنداق می‌شدند کمتر به ورم روده‌ای مبتلا می‌شدند، زیرا بند قنداق فشار مختصری بر روی ناحیه ناف و شکم نوزاد وارد می‌کرد و این سبب تسکین درد‌های شکمی می‌شد.

وی افزود:، اما قنداق کردن‌های نادرست سبب کج شدن پای نوزاد و دررفتگی‌های متعدد می‌شد و از آنجایی که بند قنداق از ناحیه سینه شروع و سپس دور شکم و پا بسته می‌شد، در بندپیچی‌های نادرست مشکلات تنفسی و فشار‌های مختلف روی لگن و پا ایجاد می‌کرد.

این متخصص طب ایرانی در خصوص درمان نفخ نوزادان، گفت: در این مورد تقریباً دستورات طب سنتی و رایج مانند هم است مثلاً مادر باید از خوردن غذا‌های نفاخ پرهیز کند، اما دستور خاصی که در طب سنتی در این مورد وجود دارد، بستن ناف نوزاد است و اکنون متخصصین طب سنتی به نوزادانی که دچار مشکلات دل‌درد و نفخ معده هستند چسب‌های مخصوصی برای بستن ناف نوزادان می‌دهند.

برهانی ادامه داد: این موضوع نیز از سوی مادران بسیاری تجربه شده است که نوزاد آن‌ها به‌خاطر دل‌درد و نفخ معده، بسیار گریه و ناآرامی می‌کرده، اما مادر با دمر خواباندن بچه و مختصر فشار به ناحیه شکم و ناف نوزاد، درد او را تسکین داده است.

عضو انجمن علمی طب سنتی ایران در پایان در خصوص مالیدن روغن مورچه به بدن نوزاد برای از بین رفتن و کم شدن مو‌های بدن کودک گفت: تجربه‌ی ثابت شده‌ای در این خصوص وجود ندارد و اثبات این موضوع نیاز به مطالعات بالینی دارد.


بیشتر بخوانید


منبع: ایسنا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.