او با بیان اینکه در سال جهش تولید برنامهریزی گستردهای بهمنظور استفاده حداکثری از توان و ظرفیت سازندگان، پیمانکاران و صنعتگران ایرانی در دستور کار شرکت ملی گاز قرار گرفته، تصریح کرد: در راستای بینیازی شبکه تولید، انتقال و توزیع گاز کشور تاکنون یک برنامه راهبردی چهارمرحلهای برای بومیسازی دانش و تکنولوژی کالاهای پرمصرف در صنعت گاز تعریف و اجرای آن آغاز شده است.
معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به شناسایی نیازهای فناورانه، راهبردی و اقلام بیستگانه مورد نیاز شرکت ملی گاز در بخشهای پالایش، انتقال و توزیع، اظهار کرد: هماکنون ۳۵ قلم پرمصرف و پرتقاضای صنعت گاز که هم از لحاظ تعداد و هم از لحاظ ارزبری، منابع قابل توجهی را به خود اختصاص داده بودند، احصا شدهاند.
تربتی با اشاره به نگاه ویژه شرکت ملی گاز به فعالیت شرکتهای دانشبنیان برای کاهش وابستگی صنعت گاز به خرید کالاهای خارجی، تأکید کرد: در این راستا، با مشارکت شرکتهای دانشبنیان و سازندگان داخلی ساخت تجاری ۳۵ قلم کالای پرمصرف صنعت گاز در قالب تعریف یک بانک جامع و نیازسنجی هوشمندانه آغاز شده است.
او همچنین از برنامهریزی برای تولید داخلی انواع مواد شیمیایی مورد نیاز صنعت گاز کشور توسط شرکتهای دانشبنیان داخلی خبر داد و افزود: عمده این مواد شیمیایی مورد نیاز پالایشگاههای گاز بوده که بهزودی شاهد آغاز تولید بومی و ملی این محصولات خواهیم بود.
بیشتر بخوانید
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران همچنین به حمایت از ساخت و بهرهبرداری نخستین مجتمع تولیدکننده مواد شیمیایی مورد نیاز شیرینسازی گاز در کشور اشاره کرد و گفت: پیشبینی میشود این مجتمع صنعتی تا پایان سال آینده در مدار بهرهبرداری قرار بگیرد و در مجموع صنعت گاز از خرید خارجی چهار قلم مواد شیمیایی مصرفی بینیاز شود.
به گفته تربتی، بهزودی با حمایت از شرکتهای دانشبنیان در حوزه طراحی و ساخت قطعات و ادوات مکانیکی دوار و ثابت و حوزههای برق و ابزار دقیق و کنترل، توربواکسپندر، نشتیاب لیزری، بلوبر سانتریفیوژ و آنالایزر نقطه شبنم گاز، صنعت گاز کشور خودکفا خواهد شد تا زمینه تولید پایدار و مستمر گاز و سایر محصولات گازی حتی در شرایط تحریمهای غیرقانونی فراهم شود.
انتهای پیام/