سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

قیمت مرغ به هر کیلو ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان رسید/نیازی به عرضه مرغ منجمد نیست

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان است.

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ها ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان است.

وی افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا و سخت گیری برخی مشاغل امکان پیش بینی بازار مرغ وجود ندارد چرا که کاهش بیماری و افزایش مصرف در بازار مرغ تاثیر گذار است.

حجت ادامه داد: با توجه به نرخ فعلی مرغ زنده، عرضه مرغ گرم با نرخ ۲۰ هزار تومان به بالا در مغازه ها گرانفروشی است که از دستگاه های ذی ربط انتظار می رود با اعمال نظارت بر سطح بازار از چنین تخلفاتی جلوگیری کند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه نیازی به عرضه مرغ منجمد نیست، بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد تولید و نبود تقاضا، عرضه مرغ منجمد به زیان مرغداران تمام می‌شود که از پشتیبانی امور دام به عنوان متولی انتظار می‌رود در مواقعی که حجم تولید کم است یا میزان مصرف بالاست،اقدام به عرضه مرغ مرغ منجمد کند.

وی با اشاره به اینکه امکان عرضه مرغ با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار وجود ندارد، بیان کرد: اگر مسئولان ستاد تنظیم بازار بر عرضه مرغ با نرخ ۱۵ هزار تومان اصرار می‌ورزند، ستاد تنظیم بازار باید از ابزار‌های کنترلی بر فروش نهاده‌ها استفاده کند چرا که مرغداران در پایان خط تولید قرار دارند و در زمانی که مرغ هایشان به سن عرضه می رسد، امکان نگهداری برایشان وجود ندارد.

 اختلاف معنادار قیمت نهاده های دامی با نرخ مصوب

حجت با اشاره به اینکه قیمت نهاده های دامی با نرخ مصوب اختلاف معناداری دارد، بیان کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلو ذرت ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان و کنجاله سویا ۷ هزار تومان است که با نرخ مصوب خود اختلاف معناداری دارد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه ۵۰ درصد نهاده های دامی از بازار آزاد تامین می شود، بیان کرد: با توجه به اختلاف معنادار قیمت نهاده های دامی، اصرار مسئولان ستاد تنظیم بازار بر عرضه با نرخ های مصوب بیانگر استمرار زیان ۴ ماهه مرغداران است، در حالیکه حمایت مسئولان از نرخ واقعی مرغ موجب شده تا تولیدکننده با اطمینان خاطر بیشتری به تولید ادامه دهند.

وی در پایان با انتقاد از تاخیر در توزیع نهاده‌های دامی تصریح کرد: اکثر شرکت‌های فروشنده نهاده‌های دامی به جز پشتیبانی امور دام در ارسال بار عملکرد مناسبی ندارند که تمامی این عوامل منجر به افزایش هزینه‌های تولید می‌شود.

حجت ادامه داد: با وجود تامین بخشی از نهاده‌ها با نرخ آزاد و بخشی با نرخ مصوب، قیمت منطقی مرغ ۱۶ هزار و ۵۰۰ تا ۱۷ هزار تومان است، درحالیکه قیمت مصوب مرغ برمبنای نهاده با نرخ مصوب تعیین شده است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با انتقاد از تاخیر در توزیع نهاده‌های دامی بیان کرد: اکثر شرکت‌های فروشنده نهاده‌های دامی در ارسال بار عملکرد خوبی ندارند و به طور میانگین در پروسه زمانی یک ماهه ذرت و کنجاله سویا را عرضه می‌کنند که تاخیر در ارسال بار و کمبود عرضه منجر به رشد قیمت نهاده‌های دامی در بازار می‌شود.

حجت با اشاره به اختلاف ۳ برابری قیمت کنجاله سویا نسبت به نرخ مصوب بیان کرد: با توجه به تامین ۳۰ تا ۴۰ درصد نیاز مرغداران با نرخ مصوب، حداقل ۳ هزار تومان بر هزینه تمام شده تولید افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه قیمت مصوب مرغ جوابگوی هزینه‌های تولید نیست، گفت: اگر قیمت مصوب مرغ اصلاح نشود، مرغداران انگیزه کافی برای ادامه تولید ندارند که این امر به زیان صنعت تمام می‌شود.

به گفته حجت، علی رغم بهبود شرایط توزیع نهاده با نرخ مصوب، کماکان کمبود داریم که امیدواریم با اتخاذ برخی تدابیر روند توزیع نهاده با نرخ مصوب تسریع شود.

حجت افزود: با نظارت مسئولان ستاد تنظیم بازار بر عملکرد واردکنندگان نهاده‌های دامی این امکان وجود دارد که ۱۰۰ درصد نهاده با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار توزیع شود، در غیراین صورت به سبب ۲ نرخی بودن قیمت ذرت و کنجاله سویا، تعدادی از مرغداران از گردونه تولید خارج خواهند شد.

وی متوسط نرخ هر قطعه جوجه یکروزه را بالای ۳ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به نوسان شدید هزینه‌های تولید، نرخ مصوب به هیچ عنوان قابل قبول نیست.

به گفته حجت، با وجود آنکه ۴۰ تا ۵۰ درصد نهاده های دامی از کانال دولت و مابقی از بازار آزاد تامین می‌شود، به همین خاطر عرضه با نرخ‌های مصوب بیانگر استمرار زیان ۴ ماهه اخیر مرغداران است، در حالیکه اگر مسئولان دولتی از نرخ ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان حمایت کنند، تولیدکننده با اطمینان خاطر بیشتری به تولید ادامه می‌دهد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با تاکید بر اصلاح قیمت مرغ گفت: اگر قیمت مصوب بر مبنای کارشناسی اعلام شود، تولیدکنندگان با افتخار می‌پذیرند چرا که تولیدکنندگان به هیچ عنوان به دنبال افزایش قیمت نیستند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان تصریح کرد: بنابر آمار میزان جوجه ریزی نسبت به مدت مشابه سال قبل تفاوتی ندارد که بخواهد بر گرانی مرغ در بازار دامن بزند.


بیشتر بخوانید

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
عمار
۱۸:۴۲ ۰۴ مرداد ۱۳۹۹
واقعا چقدر رود نزولی دارد این مرغ روندش به صورت جهشی میره بالا !!! .
حسن
۰۹:۵۰ ۰۴ مرداد ۱۳۹۹
این دولت که از کنترل قیمت مرغ وتخم مرغ و پیاز سیب زمینی عاجز است چگونه می خواهدقیمت مسکن را کنترل کند ؟
ناشناس
۰۷:۱۵ ۰۴ مرداد ۱۳۹۹
مردم رابه مرگ بگیرند که مردم به تب راضی شوند.
ناشناس
۲۰:۵۲ ۰۳ مرداد ۱۳۹۹
علی برکت الله