به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین امین زرین، درخصوص اهمیت روزهای جمعه نسبت به دیگر روزهای هفته گفت: روز جمعه از جمله چهار عید مسلمین به شمار میرود، از این روز به عنوان روزی که در آن «نفس از غل و زنجیر به واسطه رحمت خداوند آزاد میشود» یاد شده است.
وی ادامه داد: روز جمعه روز عبادت است و روزی نزدیک به خدا است در این روز باید عبادت کنیم تا به تقوا نزدیک شویم در متون دین روایتهای متعدد و فراوانی در زمینه ارزش و جایگاه عبادت در این روز عزیز ذکر شده است.
زرین تاکید کرد: روز جمعه به واسطه ظهور «امام زمان (عج)» نیز از جایگاه ویژهای برخوردار است، اما معنای انتظار تنها به معنای منتظر بودن برای ظهور نیست بلکه انتظار برای بدست آوردن معرفت خداوند که آفریننده همه عالم است را باید جستجو کرد، لذا برای رسیدن به معرفت در سطح بالا نیازمند همت گماردن در عبادت و تقوا پیشه کردن هستیم.
وی به رحمت خداوند در روز جمعه اشاره و اظهار کرد: روز جمعه زمانی مناسب برای تقرب به خداوند است در این روز که به روز رحمت نیز مشهور است، در این روز انتظار برای رسیدن به جایگاه درست انسانیت و قرب خداوندی جایگاهی ویژه دارد. از جمله دعاهای فراوانی که برای این شب جمعه بیان شده خواندن دعای کمیل است، دعایی که بخاطر ارزش و جایگاهش تنها در روز جمعه خوانده نمیشود بلکه در تمام روزها میتوان آن را قرائت کرد، اما اهمیت و مضامین به کار رفته در این دعا سبب شده تا دعای کمیل به عنوان یکی از دعاهای شب جمعه مطرح شود. این دعا بسیار توحیدی است و روح انسان را جلا میدهد.
این کارشناس علوم قرآنی به اعمال روز جمعه اشاره و ابراز کرد: برای روز جمعه نیز دعاهای فراوانی ذکر شده از آن جمله خواندن دو سوره جمعه و اعلی در نماز جمعه شب بوده که بسیار ارزشمند است و ثواب بسیاری را دارد همچنین ذکر «استغفرالله ربی و اتوب الیه» در روز جمعه مورد تاکید است.
وی در همین راسته به اعمال و اذکار دیگری که در روز جمعه بر آن سفارش شده است اشاره کرد و ادامه داد: فرستادن ۱۰۰۰ مرتبه صلوات و بیش ۲۰۰ مرتبه ذکر «ذکر لا اله الا الله» در روز جمعه نیز سفارش شده است و از ثواب زیادی برخوردار است.
زرین خاطرنشان کرد: خواندن نماز «جعفر طیار» پیش از اذان مغرب و غسل جمعه از اعمالی است که در این روز بسیار بر آن تاکید شده است، همچنین زیارت «اهل قبور» نیز از دیگر ادعیهای است که بر آن توصیه شده چراکه این عمل انسان را به یاد واقعیت وجودی و علت حضورش در دنیا میاندازد.
بیشتر بخوانید
منبع: میزان
انتهای پیام/