به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،سرهنگ علی موالی ،رئیس پلیس فتای استان قم اظهار کرد: در پی گزارشات مردمی مشخص شد کلاهبرداران با ثبت آگهیهای تقلبی کار در منزل در فضای مجازی قصد کلاهبرداری مالی یا سوءاستفاده از اطلاعات هویتی مردم را دارند.
او افزود: در این گونه موارد غالبا کلاهبرداران از کاربران میخواهند جهت فرآیند ثبت نام به پیام رسانهای خارجی همچون تلگرام یا واتسآپ مراجعه کنند، سپس از کاربر یک سری اطلاعات هویتی درخواست میکنندیا طلب پول جهت ثبت نام مینمایند.
سرهنگ موالی ادامه داد: در پی کسب این اطلاعات کلاهبردار بعدا ممکن است کاربر را تهدید کرده در صورتی که به خواستههای کلاهبردار تن ندهد، با توجه به اطلاعاتی که از او دارد موجب هتک حیثیت او شود.
رئیس پلیس فتای استان قم با بیان این که اکثر قربانیان این نوع کلاهبرداری خانمهای خانهدار هستند،گفت: خانمهای خانهدار به دنبال مشاغلی هستند که بتوانند با انجام آن در منزل درآمدی کسب کنند، از همین رو مجرمان سایبری از این موضوع سوءاستفاده کرده و با تبلیغات گسترده و اغوا کننده در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی آنها را در دام خود گرفتار میکنند.
او درباره چگونگی قرار نگرفتن در دام کلاهبرداران سایبری گفت: شهروندان اگر با چنین تبلیغاتی مواجه شدند قبل از هرگونه واریز وجه یا ارائه اطلاعات هویتی، نشانی و...، مجوز و تلفن شرکت آگهی دهنده استخدام را بررسی و با شماره تماس اصلی شرکت تماس گرفته و درباره صحت و سقم آگهی دقت کنند.
سرهنگ موالی ادامه داد: در بعضی موارد کلاهبرداران از مردم میخواهند جهت ثبت اطلاعات، کد پیامکی که به گوشی آنها ارسال میشود برای کلاهبردار قرائت کنند.
رئیس پلیس فتا استان قم بیان داشت: مردم هوشیار باشند و به هیچ وجه پیامک و کدی که به گوشی آنها ارسال شده را برای کسی قرائت نکنند، چرا که شیادان با این کار میتوانند به انحای مختلف از سیم کارت قربانی سوءاستفاده نمایند، مثلا در یک شبکه اجتماعی نامشخص با شماره قربانی اکانت ایجاد کند و شروع به کلاهبرداری از دیگران نمایند یا به اطلاعات حساب اینترنتی قربانی دسترسی پیدا کنند.
او در پایان به شهروندان توصیه کرد:مردم برای درخواست کار به شعبات کاریابی سطح شهر که از اداره کار مجوز لازم را دارند، مراجعه کنند.
انتهای پیام/ش