سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بورس در ۷ سالی که گذشت؛

چند شرکت بورسی بیشترین سود را می‌دهند؟ / استقبال نیمی از جمعیت ایران از بازار سرمایه

این روز‌ها در بازار بورس بیش از ۱۵۰ شرکت بورسی از میان ۸۰۰ شرکت بازدهی بالغ بر ۱۹۰ واحدی را تجربه می‌کنند.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حدود شش ماه است که فرآیند ورود سهام داران به بورس شدت گرفته است که در این راستا می توان به دوبرابر شدن دریافت کدبورسی توسط سهام داران اشاره کرد, مجموع این اتفاقات در حالی رخ می دهد که در این چند سال اخیر توجه اکثر سرمایه داران بیشتر به سمت بازار های موازی آن یعنی طلا، سکه و ارز بوده است ما برای بررسی بیشتر این موضوع به سراغ کارشناسان بازار سرمایه رفتیم تا علت این مسئله را بیش از پیش متوجه شویم.

دولت در بورس تاکنون خوب عمل کرده است

فرزین آقا بزرگی کارشناس بازار سرمایه  در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص خدمات دولت طی چند سال اخیر در بازار بورس اظهار کرد: تحولاتی که در حوزه بازار سرمایه طی چند سال گذشته  تا به حال رخ داده است نتیجه تعمیق و افزایش حجم به اندازه بازار است به گونه ای که اگر ما بخواهیم اعداد و ارقام آن را بررسی کنیم به طور مثال حجم معاملات از  یک هزار میلیارد تومان به هشت هزار میلیارد تومان  رسیده است، این  مسئله نتیجه به کارگیری انواع و اقسام ابزارهای معاملاتی که در بورس های مطرح دنیا استفاده می شود دانست که در این راستا می توان به اختیارات معامله, وسعت معاملات به خصوص در زمینه اوراق بدهی و تنوع بخشی به دلیل افزایش توان مالی شرکت ها و بنگاه ها اشاره کرد.

او در ادامه تاکید کرد: اگر بخواهیم یک فاصله ای بین بخش خصوصی و بخش دولتی بگذاریم یا مقیاس تفاوتی در نظر بگیریم  متوجه می شویم  عمده اوراق بدهی که در خصوص عرضه های اولیه صورت گرفته است محوریت دولت را به دنبال خود دارد. در حال حاضر با توجه به نظام هماهنگی که به خصوص در دو سال گذشته تا اکنون شاهد هستیم به واسطه اتخاذ سیاست های پولی و مالی منسجم و در حقیقت ساختاری که  منتهی به مدیریت و تنظیم بازار پول شده و نقدینگی را در بازارهای اقتصادی به نسبت سال های گذشته کاهش داده است.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: در حال حاضر زمانی مجموع این نتایج را در بازار مشاهده می کنیم به این برداشت می رسیم که منابع پولی و مالی توجهشان به سمت بازار بورس رفته است و این مجموع کارنامه خوبی است که در این چند سال دولت از خود به جا گذاشته است و در ادامه باید به این مسئله اشاره کرد که دولت توانسته است از طریق بازار بورس و سرمایه به نحوی حجم نقدینگی را که در چند سال اخیر به اقتصاد آسیب زده بود را کنترل کند.

آقا بزرگی افزود: نکته ای که دولت باید به آن توجه کند  روان سازی نحوه ورود شرکت ها به بازار سرمایه است، از طرفی هم باید به افزایش سهام وسلب حق تقدم برای رشد سهام شناور شرکت ها و عمق بخشی به ساختار نظام عرضه و تقاضا توجه ویژه ای داشته باشد.

او در ادامه اظهار کرد: اگر بخواهیم نحوه و میزان ورود شرکت ها  را از سال ۹۲ تا به حال در  بازار بورس را بررسی کنیم قطع به یقین به این نتیجه می رسیم که در این راستا رشد به نسبت چشم گیری را تجربه کرده ایم.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص نحوه ی تبلیغات شرکت های مختلف برای جذب سهام دار از طریق رسانه های مختلف، گفت: من معتقد هستم با توجه به مجوزهای مختلفی که سازمان بورس در زمینه های مختلف صادر می کند در این زمینه نیز باید نفوذ کند به علت آنکه ممکن است در این راستا نیز تخلفاتی رخ دهد پس این گونه مسائل نیازمند دریافت مجوز هستند. به علت آنکه این گونه تبلیغات به خصوص در رسانه های ملی می تواند آسیب زا باشد.

بازدهی  ۱۹۰ واحدی بیش از ۱۵۰ شرکت بورسی

آقا بزرگی در خصوص عملکرد دولت طی سه ماه نخست  در حوزه بورس گفت:  در این خصوص می‌توان گفت علا رغم کسر بازدهی بیش از ۱۹۰ درصدی شاخص کل  شاهد هستیم که حدود ۱۵۰ شرکت از بین مجموع ۸۰۰ شرکتی که در بورس و فرابورس هستند بازدهی بیش از ۱۹۰ واحدی داشتند که این موضوع  نشان دهنده‌ی پراکندگی بازدهی بین شرکت‌های حاضر در  بورس و فرابورس است در اصل این مسئله حتی روی قیمت ارزش هر سهام تاثیر می‌گذارد در ادامه باید این مسئله را خاصر نشان کرد که در اصل روند حضور دولت در این چند سال خصوصا در سه ماه نخست ۹۹ بسیار تاثر گذار بوده است.

بیشتر بخوانید 


بورس همچنان ظرفیت های پنهانی دارد که باید بهره برداری شود

علی عباسی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به این سوال که آیا اقدامات دولت در این سه ماه موثر بوده است یا خیر؟ اظهار کرد:  معتقدم که دولت نه تنها اقدامات مهمی را انجام نداده است بلکه عملکرد اجرایی آن مانند همیشه بوده است در ادامه باید به این مسئله اشاره کرد که حرکت مردم به سمت بازار سرمایه همزمان با آغاز ویروس منحوس کرونا بوده است.

بی تدبیری ها عاملی مهم در سقوط بازار سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: وقتی که  می گویم تمهیداتی را در این راستا مشاهده نمی کنیم منظورمان در اصل به این است که دولت به طور مستقیم دارد عملی را انجام می دهد تا همه مردم به سمت آن گام بردارند. اما مسئله که حائز اهمیت است  در اصل عدم آگاهی بعضی اشخاص از بازار بورس است، این مسئله را به راحتی می توان در پیشخوان های دولت مشاهده کرد.

عباسی بیان کرد: اگر بخواهم صحبت های مقام معظم رهبری تجزیه و تحلیل کنم در اصل به این نتیجه می رسیم که منظور حضرت آقا از ورود به بازار سرمایه در اصل قدم گذاشتن در عرصه چرخه تولید بود که در این راستا ممکن است یک تولید کننده هم سود دهد هم زیان  اما متاسفانه نگاهی را که دولت در این راستا برای افراد تجسم کرده یک بازار آرمانی است.

در پایان باید به این بحث پرداخت که دولت باید سهام داران را یا موظف کند که از طریق کارگزاری ها وارد بورس شوند یا اینکه به مدت یک ماه به طور فشرده مقدمات اولیه بورس را به مردم آموزش دهد تا فضای آرمانی سهام داران در بازار بورس تبدیل به یک کابوس وحشتناک نشود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.