به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، توصیه می شود در این روزهای اوج کرونا برای خروج از منزل حتما ماسک بزنید، این توصیه شامل حال کودکان هم میشود. در ابتدا عنوان شد که کودکان از کرونا ویروس مصون هستند، اما مواردی از ابتلای کودکان به این ویروس گزارش شده است.
از کودکان با عنوان عامل انتقال خاموش یا ساکت کرونا یاد میکنند؛ زیرا ممکن است بدون هیچ علائمی فقط ناقل ویروس باشند. باید کودکان تا جایی که امکان دارد در خانه بمانند و در خارج منزل باید از ماسک استفاده کنند.
طبق توصیه متخصصان باید به این نکته توجه کرد که ماسک برای کودکان زیر دو سال ضرر دارد؛ زیرا باعث اختلال در نفس کشیدن آنها میشود. بهترین راهکار در روزهای اپیدمی ویروس کرونا؛ در خانه ماندن است. کرونا را نباید از کودکان مخفی کرد، باید با آنها در مورد این ویروس صحبت کرد و به آنها تمام موارد بهداشتی مانند نحوه شستن دست ها، ماسک زدن و موارد پیشگیری را آموزش داد. نقش والدین برای فرزندشان در رعایت همه موارد به عنوان الگو بسیار حائز اهمیت است.
برای اینکه کودکان به استفاده از ماسک ترغیب شوند به والدین توصیه می کنیم باید به نکات زیر توجه کنند:
_ با توجه به سن کودک برای او در مورد این کووید ۱۹ حرف بزنید.
_ متناسب با روحیه کودک از ماسکهایی که رنگارنگ هستند برای آنها تهیه کنید. اگر خودتان ماسک میدوزید سعی کنید از رنگهایی که فرزندتان دوست دارد یا از پارچههایی که تصاویر شخصیتهای کارتونی دارد استفاده کنید؛ چرا که ماسکهای جراحی برای کودکان ممکن است ترسناک به نظر برسند همچنین میتوانید ماسکها را به شکل شخصیتهای کارتونی بدوزید تا کودکان به استفاده از آنها علاقهمند شوند.
_ همراه کودک خود بر روی ماسکها نقاشی بکشید و آنها را طراحی کنید.
_ حین بازی با کودک خود نقش پزشک را ایفا و به این ترتیب او را به ماسک زدن تشویق کنید.
بیشتر بخوانید
اگر کودک شما دارای سمعک است، ماسکهایی که بند آنها از پشت گوش رد میشود؛ ممکن است صداهای اضافه تولید کند، پس استفاده از این ماسکها برای کودک شما مناسب نیست همچنین اگر فرزند شما با تکان دادن لب هایش با شما ارتباط میگیرد، به جای ماسک پارچهای از ماسک شیشهای استفاده کنید.
این روزها فرصت مناسبی به وجود آورده که والدین بیشتر از قبل بتوانند برای فرزندان خود وقت بگذارند. بهتر است والدین با فرزندان خود بیشتر صحبت و آنها را به مطالعه دعوت کنند. همچنین نقاشی کشیدن همراه با کودک، قصه گویی و تئاتر از جمله موارد سرگرم کردن کودکان در خانه است.
توصیه می شود به فرزندان خود مسئولیت بسپارید و آنها را در فعالیتهای روزانه خود سهیم کنید، والدین باید با کودکان خود همبازی شوند و با این کار روابط دوستانه و عمیقی با فرزندان خود برقرار کنند. البته به اینکه باید دقت کرد که بازیها متناسب با سن و روحیه کودکانه فرزند باشد.
توصیه می شود کودکان را از ویروس کرونا نترسانید؛ اجازه ندهید که کودک شما با هیجانات منفی و ترس هایش تنها بماند و به آنها فرصت دهید تا احساسات خود را بیان کنند و شنونده خوبی برای آنها باشید.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/