سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تلاش برای ثبت جهانی شیره سقز کردستان

سرپرست معاونت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: در تلاشیم تا شیره خام سقز تولید شده در کردستان را به ثبت جهانی برسانیم.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، جلسه برنامه ریزی و هماهنگی برای ثبت جهانی میراث ناملموس شیوه سنتی سقز گیری در کردستان با حضور سرپرست معاونت میراث فرهنگی، مسئول ثبت پرونده شیوه سقزگیری، مسئولین اداره‌های میراث فرهنگی شهرستان‌های سقز، بانه، سروآباد، سنندج و مریوان و کارشناسان حوزه میراث فرهنگی، برگزار شد.

صابر وفایی سرپرست معاونت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کردستان استان با بیان اینکه این جلسه به منظور هماهنگی برای ثبت جهانی دانش سنتی سقز گیری است، گفت:ثبت جهانی میراث‌های ناملموس از طریق سازمان فرهنگی یونسکو انجام می‌شود و هدف این سازمان توسعه صلح جهانی است چرا که با ثبت هر اثری مالکیت آن جهانی می‌شود.

او به مشکل پیش رو در جمع آوری اطلاعات دقیق در زمینه شیوه سنتی سقزگیری اشاره کرد و گفت: لازم است مسئولین ادارات میراث فرهنگی شهرستان‌ها و کارشناسان این حوزه در جمع آوری اطلاعات حقوق تمام افراد و هیات‌های تهیه سقزگیری و همچنین کودکان و زنان را در این رابطه مد نظر داشته تا حقوق کسی ضایع نشود.

وفایی با اشاره به اینکه ارسال هرگونه اطلاعات از طرف مسئولین شهرستان‌ها و کارشناسان موجب تسریع در تکمیل پرونده می‌شود افزود:یونسکو اقدام‌ها و فعالیت‌های اداره کل میراث فرهنگی و بخش‌های خصوصی در زمینه شیوه سنتی سقز گیری را در اولویت بررسی و ثبت جهانی پرونده، ملاک و مد نظر قرار می‌دهد.

امیر صادقی مسئول ثبت پرونده شیوه سقزگیری نیز در این جلسه با ارائه گزارشی در خصوص شیوه ثبت جهانی پرونده آثار در فهرست جهانی گفت:یکی از مواردی که برای یونسکو در تدوین پرونده حائز اهمیت است قابل فهم و درک بودن تمامی موارد مندرج در پرونده است.

او با اشاره به اهمیت همکاری مسئولین ادارات میراث فرهنگی شهرستان‌ها در تهیه پرونده ثبت جهانی شیوه سقز گیری افزود:در این پرونده تاکید بر شیوه، فن و مهارت سقزگیری توسط هیات‌های سقزگیری همراه با اعتقادها، باورها، شیوه‌های گفتگو و ارتباط بین اهالی در این رابطه در سطح استان است.

مسئول ثبت پرونده شیوه سقزگیری، روستای "دل" در استان کردستان را مهمترین مرکز تهیه سقز گیری در کشور برشمرد و اظهار داشت:این روستا دارای اساتید خوبی در این زمینه است بطوری که در سایر استان‌های کشور شیوه سقز گیری را آموزش داده و موجب گسترش این فن به سایر نقاط کشور در دهه‌های گذشته شده اند.

در ادامه هر کدام از مسئولین اداره‌های میراث فرهنگی شهرستان‌های استان و کارشناسان حاضر در جلسه با بیان دیدگاه‌ها و نظر‌های خود پیرامون نحوه تکمیل و تهیه پرونده ثبت جهانی شیوه سقز گیری بر همکاری در این زمینه تاکید و مقرر شد نسبت به تهیه رضایت نامه از اهالی روستا‌های هدف، تهیه فیلم ۵ تا ۱۰ دقیقه‌ای مرتبط با موضوع پرونده و همچنین ترجمه پرونده به یکی از دو زبان انگلیسی یا فرانسوی اقدام نمایند.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.