سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گیاه پرسیاوشان گیاهی مناسب برای تزئین محیط خانه

گیاه پرسیاوشان گیاهی با برگ‌های همیشه سبز که برای تزئین خانه و بالکن زیبایی دو چندانی به محیط خانه شما خواهد بخشید.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، گیاه پرسیاوشان گیاهی زیبا و زینتی که دارای برگ‌های همیشه سبز و ساقه‌های تیره است، این گیاه گونه‌های مختلفی دارد و در اصل متعلق به مناطق بارانی و گرمسیری است؛ نگهداری این گیاه در بین سایر گیاهان آپارتمانی تقریبا آسان است و تنها رعایت نکاتی در زمینه مراقبت آن کافی است.

نکات نگهداری از گیاه پرسیاوشان

گیاه پرسیاوشان نیازمند نور آفتاب در هنگام صبح و غروب است، پس با این وجود، از قرار دادن این گیاه در معرض نور آفتاب هنگام ظهر اجتناب کنید. در صورتی که مایل به نگهداری از گیاه پرسیاوشان در خارج از منزل خود هستید، بهتر است آن را در سایه درختان بکارید تا از نور مستقیم آفتاب در امان باشد.

همچنین در صورتی که این گیاه را در فضای داخلی منزل خود نگهداری می ‎کنید، بهتر است آن را در کنار پنجره‌ای که با پرده پوشیده شده نگهداری کنید و لازم است که در فواصل زمانی مشخص گیاه را در جهت‌های مختلف بچرخانید تا همه قسمت‌های گیاه از نور بهره‌مند شده و رشد گیاه به یک سمت خاص منحرف نشود.

وجود باد گرم، تهدید کننده حیات این گیاه نیست، اما این گیاه نسبت به هوای سرد بسیار حساس است. دمای مناسب برای رشد این گیاه بین ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتی گراد است و گونه‌های مقاوم‌تر این گیاه را می ‎توانید در طول فصول سرما در خارج از منزل نیز نگهداری کنید.

علاوه بر این، این گیاه نیازمند محیطی مرطوب برای رشد است و بنابراین بهتر است از قرار دادن این گیاه در نزدیکی بخاری و یا شوفاژ خودداری کنید تا خشکی هوای اتاق باعث آسیب رسیدن به گیاه نشود.

علاوه بر موقعیت مکانی مناسب، شرایط خاک نیز معیاری اساسی برای شکوفایی گیاه پرسیاوشان است، بنابراین خاک مناسبی را انتخاب کنید که دارای مواد مغذی، نفوذ پذیری مناسب، کمبود آهک و مرطوب باشد.

برای نگهداری از گیاه پرسیاوشان، از خاک معمولی استفاده نکنید و در عوض بهتر است از یک بستر با کیفیت بالا استفاده کنید که این لایه باید غنی از مواد مغذی بوده و علاوه بر این دارای مقادیرمناسب ذغال سنگ نارس نیز باشد تا پایه‌ای سبک و سست برای گیاهتان فراهم آورد.

آبیاری: در صورت خشک بودن خاک و بستر گیاه، بهتر است گیاه مورد نظر را آبیاری کنید، در صورتی که برگ‌ها حالت لوله‌ای به خودگرفتند، باید گیاه را آبیاری کنید. بهتر است برای آبیاری این گیاه از آب فاقد آهک مانند آب باران استفاده کنید؛ آب شیر نیز برای آبیاری این گیاه مناسب است.

در صورتی که این گیاه را در نقطه‌ای بسیار خشک نگهداری می ‎کنید، گیاه مورد نظر به آبیاری در فواصل زمانی کمتری نیازمند است.

کوددهی: در هنگام کوددهی به این گیاه باید بسیار مراقب باشید، زیرا کوددهی بیش از حد، موجب آسیب رسیدن بیشتری در مقایسه با کود ندادن به آن می ‎شود و به طور کلی گونه‌های سبز رنگ این گیاه نیازمند کود مایع کمی غلیظ هستند و همچنین باید دقت کنید که قبل از کوددهی خاک گیاه را به خوبی آبیاری کنید.

گیاهانی که به تازگی کاشته شده اند، نیازی به کوددهی ندارند، اما در سال‌های بعدی پرورش این گیاه در صورتی که از خاک معمولی برای کاشت گیاهتان استفاده کرده اید، هر چهار تا شش هفته یکبار بین ماه‌های فروردین تا مرداد گیاه خود را کوددهی کنید، اما در صورتی که گیاه مورد نظر را درون خاکی غنی و دارای بستر مناسب کاشته اید، هر هشت تا ده هفته یکبار بین ماه‌های فروردین تا مرداد آن را کوددهی کنید.

تکثیر: از آنجایی که این گیاهان دارای زیبایی خیره کننده‌ای هستند، می ‎توانید به راحتی آن‌ها را تکثیر کنید و تکثیر آن در فصل بهار و فصل رشد گیاه انجام شود.  گیاه پرسیاوشان مورد نظر را از خاک بیرون بیاورید و با استفاده از یک چاقوی تمیز تعدادی از ساقه‌ها به همراه ریشه را از گیاه مورد نظر جدا کرده و اطمینان حاصل کنید که هر بخش حداقل دارای سه برش است. هر بخش از ریشه را در یک بستر غنی از مواد مغذی بکارید و روی آن را با خاک بپوشانید و آبیاری کنید.


بیشتر بخوانید

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.