به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، فناوری نانو (نانوتکنولوژی) به عنوان علمی نوین توجه محققین در سراسر دنیا را به خود جلب کرده به گونهای که امروزه این فناوری یکی از قدرتمندترین شاخههای علوم را به خود اختصاص داده است.
پس از مطرح شدن نانو و شناخت کاربردهایش در زمینههای مختلف کشاورزی و دامپروری فعالیتهای بسیاری جهت توسعه آن نیز انجام گرفت.
بیشتر بخوانید
یاسر رحیمیان نماینده سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در بخش توسعه فن آوری و بازاریابی محصولات کشاورزی گفت: با توجه به دستاودهای قابل توجه فن آوری نانو در سیستمهای کشاورزی، این تکنولوزی به حیطه علوم دامی نیز راه پیدا کرد و با وجود جایگاهی که دامپروری و تولیدات دامی در حال حاضر دارند.
او افزود: با شناخت و اهمیتی که تأثیر تکنولوژی بر پتانسیل بالقوه در بخش کشاورزی در بردارد ورود نانوتکنولوژی در حوزه علوم دامی نیز به طور قابل ملاحظهای مورد استقبال قرار گرفته است.
رحیمیان اضافه کرد: عدم وجود محدودیت علم نانو در زیر بخشهای مختلف علوم دامی اعم از تغذیه دام طیور و آبزیان، اصلاح نژاد، بهداشت دام، دارو شناسی (فارماکولوژی)، ویروس شناسی، باکتری وانگل شناسی و ... سبب روی آوردن علاقمندان، بهره برداران و محققان بخشهای مختلف علوم دامی به این حوزه گردیده است.
او با اشاره با اینکه نانو تکنولوژی سبب ایجاد تحول شگرفی در عرصه علم و فناوری به دنبال داشته است ادامه داد: باتوجه به شرایط حال و آیندهای که پیش رو است توجه به این علم و تخصصی کردن علوم این حوزه با دستیابی به این گونه فناوریها میزان بهره وری تولیدات بخش دامپروری با کمترین اتلاف وقت و انرژی به حداکثر بازدهی خود خواهد رسید.
رحیمیان گفت: استفاده از فن آوریهای نوین در علوم دامی برای افزایش راندمان تولید، تسریع در رساندن محصولات، تلقیح مصنوعی، بهداشت و مبارزه با بیماریها و ... بسیار گسترده بوده و جهت امنیت غذایی در کشورهای مختلف از اهمیت ویژهای بر خوردار است.
او افزود: تأمین اقلام غذایی برای دامهای اهلی همواره با افزایش هزینه و نیاز به مراقبتهای خاص دامپزشکی و تجویز دارو و واکسن همراه بوده است و علوم وابسته به نانوتکنولوژی توانایی ارائه راهکارهای مناسب برای حل این معضلات را خواهند داشت.
انتهای پیام/ف